adam11 napisał(a):Witam . Czy ktoś jechał przez to przejście i może ocenić ? W wyszukiwarce za dużo nie ma o tym wątku , Pozdrav Adam
krzysiek M. napisał(a):Jeśli jedziesz z Poznania to nie nadrabiaj drogi do Pietrowic tylko jedź przez przejście w trzebinii koło Prudnika, dalej na Krnov i Olomouc. Mozna także jechac przez Głuchołazy Zlate Hory Karlova Studanka.Sterneberg Olomouc(ta trasa jest troszke trudniejsza. Trzebinia-Krnov-Olomouc,Polecam. Pietrowice Olomouc -odradzam.
krzysiek M. napisał(a):Jeśli jedziesz z Poznania to nie nadrabiaj drogi do Pietrowic tylko jedź przez przejście w trzebinii koło Prudnika, dalej na Krnov i Olomouc. Mozna także jechac przez Głuchołazy Zlate Hory Karlova Studanka.Sterneberg Olomouc(ta trasa jest troszke trudniejsza. Trzebinia-Krnov-Olomouc,Polecam. Pietrowice Olomouc -odradzam.
adam11 napisał(a):Moja trasa będzie Poznań - Jarocin - ostrów Wlkp - Kepno - Kluczbork - Opole - Krapkowice - Głubczyce - Pietrowice - Krnov
Wybrałem ten wariant gdyż wydaje mi się korzystniejszy : ) , niż przez Boboszów z 2 powodów. 1) Omijam Wrocek 2) przez Boboszów podobno straszne serpentyny
adam11 napisał(a):krzysiek M. napisał(a):Jeśli jedziesz z Poznania to nie nadrabiaj drogi do Pietrowic tylko jedź przez przejście w trzebinii koło Prudnika, dalej na Krnov i Olomouc. Mozna także jechac przez Głuchołazy Zlate Hory Karlova Studanka.Sterneberg Olomouc(ta trasa jest troszke trudniejsza. Trzebinia-Krnov-Olomouc,Polecam. Pietrowice Olomouc -odradzam.
czemu odradzasz Pietrowice ?
adam11 napisał(a):
Moja trasa będzie Poznań - Jarocin - ostrów Wlkp - Kepno - Kluczbork - Opole - Krapkowice - Głubczyce - Pietrowice - Krnov
pablo2222 napisał(a):W zeszłym roku jechałem przez Boboszów i faktycznie straszne serpentyny. Jechałem trochę inna trasą bo z Boboszowa do Brna nie jechałem przez Ołomuniec..... Fakt dla pasażerów odcinek Boboszów-Mohelnice lepiej przespać.Pozdrawiam
pablo2222 napisał(a):adam11 napisał(a):krzysiek M. napisał(a):Jeśli jedziesz z Poznania to nie nadrabiaj drogi do Pietrowic tylko jedź przez przejście w trzebinii koło Prudnika, dalej na Krnov i Olomouc. Mozna także jechac przez Głuchołazy Zlate Hory Karlova Studanka.Sterneberg Olomouc(ta trasa jest troszke trudniejsza. Trzebinia-Krnov-Olomouc,Polecam. Pietrowice Olomouc -odradzam.
czemu odradzasz Pietrowice ?
Różnica w kilometrach pomiędzy trasą Poznań, wrocław, Boboszów, Ołomuniec a Poznań, Jarocin, Kluczbork, Krapkowice, Krnov Ołomuniec wynosi 32 km na niekorzyść drugiej.
W zeszłym roku jechałem przez Boboszów i faktycznie straszne serpentyny. Jechałem trochę inna trasą bo z Boboszowa do Brna nie jechałem przez Ołomuniec. Jakoś strasznie mam niechęć do podróżowania drogą Poznań - Opole przez Jarocin, Kluczbork. Pojadę przez Wrocław. Będzie to niedzielne przedpołudnie także korków sie nie obawiam. Fakt dla pasażerów odcinek Boboszów-Mohelnice lepiej przespać.
Pozdrawiam