Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Głubczyce Pietrowice / krnov

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 06.07.2008 10:26

junkers111 napisał(a):jdubowski

dzieki za info na pewno skorzystam
pomimo tego ze dalej to na pewno szybciej niz przez Mikulov

Jedynym minusem jest konieczność zakupu słowackiej winiety...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.07.2008 11:47

to akurat nie problem
poniewaz jezdze do Czech i na Slowacje 2-3 razy w miesiacu (prowadze tam inetersy)
wiec mam roczne winiety
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 06.07.2008 12:20

Kolejny zdublowany wątek....

forum/viewtopic.php?t=17808&postdays=0&postorder=asc&start=0

Jechałem tydzień temu ta trasą.
Nie ma lepszej!
Przez Wiedeń o 8.30 przejazd okolo 40 min., powrót koło 14-ej to samo.

Ktoś pisal, że od granicy do Olomouca kiepsko...
Niech jedzie przez sumperek...

Czas przejazdu Wrocek-Pakostane 12-13 h z postojami. Dystans 1130km, średnia z jazdy 90-95 km/h
ZGODNIE Z PRZEPISAMI, prawie :wink: .
Serio: na autostradzie nie przekraczałem 130-135, w Polsce w nocy okolo 110-120, Czechy, Austria, jak Pan Bóg kazał.

Bardzo dobra trasa i piszę nie dlatego, że sam ją pod tym linkiem wprowadziłem.... :oops:

8)
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 11.07.2008 19:23

Mosqito napisał(a):
pablo2222 napisał(a):W zeszłym roku jechałem przez Boboszów i faktycznie straszne serpentyny. Jechałem trochę inna trasą bo z Boboszowa do Brna nie jechałem przez Ołomuniec..... Fakt dla pasażerów odcinek Boboszów-Mohelnice lepiej przespać.Pozdrawiam

Pablo, możesz napisać gdzie wg Ciebie są te serpentyny ? Bo najpierw piszesz że jechałeś Boboszów - Brno ale nie przez Olomuniec (więc chyba przez Svitavy) a potem piszesz że na odcinku Boboszów - Mohelnice jest tak dramatycznie. To są dwie różne trasy !!!!

Poniżej podaję rozpiskę drogi jaką jeżdżę z Boboszowa na Mohelnice (i dalej Olomouc) bez żadnych serpentyn i tego typu niespodzianek. W rzeczywistości jak również patrząc na mapę to po prostu najkrótsza prosta droga ale opisując wolałem podać jak najwięcej szczegółów ze względu na specyfikę czeskich oznaczeń:

Za granicą w Boboszowie prosto ok. 1km. Przejedziesz pod wiaduktem kolejowym za którym zaraz krzyżówka (w prawo odchodzi droga 312 w lewo drogi 312 i 43) na której jedziesz prosto kierując się na Cervena Voda.

Po drodze jedziesz przez Dolni Borikovice, Horni Borikovice i dojeżdżasz w miejscowości Cervena Voda do ronda (w prawo odchodzi droga 11 w lewo droga 43) na którym jedziesz prosto kierując się drogą 11 na Bukovice, Sumperk.

Po drodze mijasz Bila Voda, przejeżdżasz tory kolejowe chyba wąskotorówki i przed Bukovicami dojeżdżasz do krzyżówki (w lewo odchodzi droga 11 na Sumperk - uważaj !!) na której skręcasz w prawo w drogę 43 kierunek Stity.

Po około 1,5 - 2 km nie dojeżdżając do Stitów przy salonie Skody skręcasz w lewo na drogę 368 kierunek Svebohov. Po około 4 km w miejscowości Horni Studenki droga 368 skręca ostro w prawo pod górę i uważaj aby tego nie przeoczyć i nie pojechać prosto na Zborov !!!

Przez Svebohov cały czas prosto nigdzie nie skręcając (mijasz kościół przy którym w górę) cały czas drogą 368 kieruj się na Rovensko. Tuż przed Rovensko skrzyżowanie z drogą 369, na którym skręcasz w prawo w drogę 369 kierując się na Zabreh.

Po około 2 km tuż przed Zabrehem skręt w lewo w kierunku na widoczny w odległości ok. 1 km wiadukt, na którym skręcasz w prawo już w główną drogę 44 w kierunku na Mohelnice. Po około 1 km będziesz miał po lewej stronie drogi stację Shell a po prawej chyba Slovnaft, na których możesz kupić winietkę jakbyś nie dostał na granicy.

Mosqito :) mam takie pytanie co do odcinku ? Hprni studenky , Svebohov , Rovensko jak wygląda ten odcinek drogi ? jaka nawierzchnia?
marcin_es
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_es » 17.07.2013 08:52

Mosqito napisał(a):...
Poniżej podaję rozpiskę drogi jaką jeżdżę z Boboszowa na Mohelnice (i dalej Olomouc) bez żadnych serpentyn i tego typu niespodzianek. W rzeczywistości jak również patrząc na mapę to po prostu najkrótsza prosta droga ale opisując wolałem podać jak najwięcej szczegółów ze względu na specyfikę czeskich oznaczeń:
...

W zeszłym roku Twoja trasa sprawdziła się znakomicie. Szkoda tylko, że opis jest w jedną stronę (Boboszów-Mohelnice). Wydawało się, że da się też tą trasą wrócić. Niestety nie da się tego opisu przeczytać od końca do początku i wrócić do Boboszowa. Wracając punkty charakterystyczne są po skręceniu a nie przed i łatwo zabłądzić.
Podobnie jak: wejście do tramwaju na przedostatnim przystanku jest łatwe, ale wyjście na przedostatnim trochę trudniejsze;)
Jak będziesz się kiedyś nudził to może opiszesz drogę powrotną;) Jeszcze raz dzięki za trasę!
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Głubczyce Pietrowice / krnov - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone