Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Głubczyce Pietrowice / krnov

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 23.06.2008 13:56

pablo2222 napisał(a):Dzięki za dokładne rozpisanie trasy. Skorzystam jednak z pomocy nawigacji bo mam bardzo szczególową mapę na laptopie.
Pozdrawiam

Hej,
Nie ma sprawy. Słuchaj, ja nie używam navi ale taką trasę Ci wyznaczy np:
http://map24.interia.pl/ jeśli wpiszesz Start: Boboszów, End: Zabreh i Stopovery: Dolni Borikovice, Horni Studenky, Svebohov. I naprawdę ją polecam: prosta, krótka i bez górek :-)
Również Pozdrawiam

adam11 napisał(a):a skąd ta niechęc do drogi przez jarocin i kluczbork ?

Na DK5 na Wrocław masz porobione obwodnice Kościana, Śmigla, Trzebini, Żmigrodu i jakby się uprzeć to połowy Leszna też :lol: Jedynie, gdzie tam można sobie postać to chyba Rawicz. Ale co po niektórzy to akurat tam wolą sobie posiedzieć :lol: :lol: :lol:
Ostatnio edytowano 12.01.2014 22:29 przez Mosqito, łącznie edytowano 1 raz
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 23.06.2008 14:06

nigdy sie nie spotkałem żeby Jarocin Był zakorkowany Jeżeli jedziemy od strony Poznania i dalej na Witaszycye : )
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 23.06.2008 14:28

Dla mnie poprostu się jakoś źle kojarzy.
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 23.06.2008 15:40

adam11 napisał(a):nigdy sie nie spotkałem żeby Jarocin Był zakorkowany Jeżeli jedziemy od strony Poznania i dalej na Witaszycye : )

No to dawnoi kolega nie jechał przez Jarocin, od momentu jak w miescie wprowadzili ruch jednokierunkowy, to można czasami postać i od Cielczy i od Witaszyc w korku... :) Ale to tak w godzinach 11.00 - 17.00
mitam
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mitam » 23.06.2008 15:56

nie wiem jak to wychodzi w km ale wydaje mi się że lepsza droga jest z Opola na Racibórz i w Reńskiej Wsi w prawo na Głubczyce
droga napewno lepsza niż skręt w Krapkowicach
Przejście może być choć teraz to już nie ważne bo lecimy bez kontroli
pytanie do Bosmana - krajanie podaj szczegóły swojej trasy na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
bo my lecimy za tydzień i właśnie się waham czy nie lepiej przez węgry
rafaello_b
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafaello_b » 23.06.2008 16:01

Można i do Reńskiej Wsi ale to jest sporo dalej chyba, chociaż faktycznie, droga szersza i zdaje się mniej zakrętów i górek.
pimael
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pimael » 24.06.2008 06:42

Mosqito napisał(a):
pablo2222 napisał(a): :lol: Jedynie, gdzie tam można sobie postać to chyba Rawicz. Ale co po niektórzy to akurat tam wolą sobie posiedzieć :lol: :lol: :lol:

Ale śmieszne :D Pozdrowienia z Rawicza :D Za muru ale nie powiem z której strony :?:
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 24.06.2008 07:10

pimael napisał(a):
Mosqito napisał(a):
pablo2222 napisał(a): :lol: Jedynie, gdzie tam można sobie postać to chyba Rawicz. Ale co po niektórzy to akurat tam wolą sobie posiedzieć :lol: :lol: :lol:

Ale śmieszne :D Pozdrowienia z Rawicza :D Za muru ale nie powiem z której strony :?:

To nie są moje słowa. Błędny cytat!!
Kuba81
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kuba81 » 01.07.2008 23:48

adam11 napisał(a):nigdy sie nie spotkałem żeby Jarocin Był zakorkowany Jeżeli jedziemy od strony Poznania i dalej na Witaszycye : )

To zapraszam kolego kolo godziny 15-16 w szczególności w piatek..masakra!!!
Czasami z roboty śmigam do kalisza i jak mi sie trafi ze przejezdzam kolo 15 w piatek w strone kalisza to jest 30-40 min z glowy... to juz nie Jarocin 4-5 lat temu kiedy mozna go bylo przeleciec z marszu - no i rondo przy orlenie na koncu Jarocka też swoje robi :))

Pozdrawiam i szerokiej drogi
ewa-irena
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa-irena » 02.07.2008 06:25

Nawiązując do przejścia granicznego w Trzebini koło Prudnika to rzeczywiście teraz nie warto tędy się kierować od strony Opola , bo droga z Opola zamknięta i trzeba jechać sporymi objazdami . Objazd prowadzi przez Krapkowice , a na dodatek z Krapkowic jeszcze dodatkowy objazd kierunkiem na Głubczyce bo w miejscowości Dobra remontują most .
Pozdrav Ewa
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.07.2008 21:59

z Kepna do Krnova jest 180 km (Kepno-Namyslow-Opole-Krapkowice-Krnov) z Krnova do Olomouca 60 km i dalej do Brna 60 km razem okolo 320 km
jezdze ta trasa 2-3 razy w miesiacu, testowalem rozne drogi i ta jest najszybsza, nie ma korkow bo nie ma sie co korkowac (mozna jechac z Kepna na Brzeg i autostrdada do Krapkowic ale jest 20km dalej i wcale szybciej)
po wjezdzie do Olomouca jak sie jedzie dluga prosta i pewnym momencie glowna droga idzie po luku w prawo to na tym luku prosto i dojezdza sie do duzego skrzyzowania ze swiatlami (po lewej jest salon FORDA) znaki kaza jechac w prawo na Brno ale lepiej jechac prosto na PROSTEJOV i za 1km sie wjezdza na autostrade (nie trzeba jechac przez miasto)
17.07 bede pierwszy raz jechal nie jak zawsze z Brna na Wieden tylko do Bratyslawy i dopiero na Wieden, czytalem na forum ze tak jest szybciej.
Miłosz_S
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Miłosz_S » 05.07.2008 22:42

cytat
17.07 bede pierwszy raz jechal nie jak zawsze z Brna na Wieden tylko do Bratyslawy i dopiero na Wieden, czytalem na forum ze tak jest szybciej.[/quote]

Ja gdzieś na forum (teraz nie mogę znaleźć) wyczytałem o ciekawym ominięciu Wiednia, jadąc z Bratysławy trzeba się kierować na Purbach (droga nr. 50), Eisenstadt i dalej drogą S4 do autostrady A2. Podobno większość trasy jedzie się drogą szybkiego ruchu. Może to być dobra alternatywa żeby ominąć korki w Wiedniu i okolicach.

Jako ciekawostkę dodam że wracając do kraju w czerwcu przez Bratysławę - Brno nie mogłem kupić winiety Słowackiej. Granica wyglądała na opuszczoną, wszystko pozamykane. Postanowiłem jechać dalej i kupić na stacji paliw. Ale na trasie pierwsza stacja paliw pokazała się kilkanaście kilometrów od granicy z CZ. Czy ci Słowacy chcą żeby każdy kluczył po Bratysławie w poszukiwaniu winiety? A może to ja coś przeoczyłem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.07.2008 22:50

dokladnie to jest chyba ta droga
Bratyslawa - Breclav - Eisenstadt i wtedy chyba mija sie totalnie Wieden
jak wroce po koniec lipca to napisze
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 05.07.2008 23:22

Mibi napisał(a):Ja gdzieś na forum (teraz nie mogę znaleźć) wyczytałem o ciekawym ominięciu Wiednia, jadąc z Bratysławy trzeba się kierować na Purbach (droga nr. 50), Eisenstadt i dalej drogą S4 do autostrady A2. Podobno większość trasy jedzie się drogą szybkiego ruchu. Może to być dobra alternatywa żeby ominąć korki w Wiedniu i okolicach.

Tak się jeździło "za starego pierwej". Teraz wjeżdżając przez przejście Bratysława-Jarovce od razu trafiasz na austriacką autostradę A6, którą podążasz do węzła Parndorf gdzie wskakujesz na A4. Autostradą A4 jedziesz do węzła Schwechat (rafineria OMV po lewej), gdzie zjeżdżasz na obwodnicę Wiednia (S1), którą dojeżdżasz do węzła Vosendorf na którym skręcasz na A2 i pocinasz w kierunku Grazu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.07.2008 09:09

jdubowski

dzieki za info na pewno skorzystam
pomimo tego ze dalej to na pewno szybciej niz przez Mikulov[/quote][/list][/list]
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Głubczyce Pietrowice / krnov - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone