Potter, Ty aby na pewno pojechałaś tam jeździć na nartach

.png)

.png)
kmichal napisał(a):... no proszę co za zbieg okoliczności, akurat dzisiaj ale koło południa podróżowałem tą trasą ...... niestety na razie na google maps ...
... jazda testowa ...
...
Pozdrawiam.
Franz napisał(a):tony montana napisał(a):Z tego dwie, czyli Via ferrata delle Trincee - La Mesola (2727m) oraz Via Eterna, Brigata Cadore - Punta Serauta (2962m) znajdują się bezpośrednio nad Passo Fedaia - WOJTEK - zaliczone???![]()
![]()
(przepraszam za wyrażenie "zaliczone", ale czy przeszedłeś je?)
Owszem. Tę drugą nawet pozbawioną w wielu miejscach zabezpieczeń.Opis przejścia w aktualnie prezentowanym sezonie Skalnych Twierdz. Konkretnie: następny dzień.
Pozdrawiam,
Wojtek
Potter napisał(a):Jakże miłe meme sercu czerwone kreseczki.
Marmolada od dawna siedzi z tylu mojej głowy ... Tyle, że zimowa.... Może za rok... Albo dwa
![]()
mysza73 napisał(a):Potter napisał(a):mysza73 napisał(a):Potter, Ty aby na pewno pojechałaś tam jeździć na nartach![]()
![]()
A bo co (ci nie pasi)?
Że o 10.43 zamiast po stoku, to Ty po forumach latasz![]()
.
.png)
tony montana napisał(a):mysza73 napisał(a):Potter napisał(a):mysza73 napisał(a):Potter, Ty aby na pewno pojechałaś tam jeździć na nartach![]()
![]()
A bo co (ci nie pasi)?
Że o 10.43 zamiast po stoku, to Ty po forumach latasz![]()
.
Może jaką grypę złapała?![]()
![]()
![]()
.png)
tony montana napisał(a):kmichal napisał(a):... no proszę co za zbieg okoliczności, akurat dzisiaj ale koło południa podróżowałem tą trasą ...... niestety na razie na google maps ...
... jazda testowa ...
...
Pozdrawiam.
tony montana napisał(a):Prawda, że z trasy całkiem ładne widoczki?![]()
.png)
mysza73 napisał(a):Potter napisał(a):mysza73 napisał(a):Potter, Ty aby na pewno pojechałaś tam jeździć na nartach![]()
![]()
A bo co (ci nie pasi)?
słońce to już nie pamiętam kiedy widziałam.

.png)
mervik napisał(a):mysza73 napisał(a):Potter napisał(a):mysza73 napisał(a):Potter, Ty aby na pewno pojechałaś tam jeździć na nartach![]()
![]()
A bo co (ci nie pasi)?
słońce to już nie pamiętam kiedy widziałam.
myszko ... ja dobrze że zdjęcia oglądam z słońcem ...bom zapomniał jak wygląda
.mervik napisał(a):...a Tony jak zwykle ...coś się ociąga z tym pisaniem...brak dyscyplinki
.png)
.png)
mysza73 napisał(a):Taaaaaaa, grypę,
no chyba że się spociła na słońcu, bo bezchmur ma totalny,
drażni mnie co dzień ememeskami,
a u mnie śnieg pada i słońce to już nie pamiętam kiedy widziałam.
Potter napisał(a):Noooo.... W trakcie picia bombardino z pianką, można czasem główkę w dół spuścić, dając tym samym mordce od słońca odpocząć i jakiegoś postka skrobnąć ... Darmowe wifi rządzi
tony montana napisał(a):Prawda, że z trasy całkiem ładne widoczki?![]()
kmichal napisał(a):... oj tak zdecydowanie ......
Pozdrawiam.
mervik napisał(a):
Potter coś Ty taka nerwowa na myszkę...złą kawę postawili![]()
myszko ... ja dobrze że zdjęcia oglądam z słońcem ...bom zapomniał jak wygląda
...a Tony jak zwykle ...coś się ociąga z tym pisaniem...brak dyscyplinki
mysza73 napisał(a):Niedługo Potter i Tony przypomną nam jak słońce wygląda,
z tym że ona "zimowe" a on "letnie".
.
Fatamorgana napisał(a):Ufff ufff!!!![]()
![]()
![]()
Wielki Wódz Podróży z Trójmiasta w końcu dotarł do tych wspaniałych DOLOMITÓW!
![]()
![]()
![]()
Gratuluję!
P.S. Wg. niemieckich map turystycznych są 3 miejsca gdzie występują takie ziemne piramidy. Wszystkie w rejonie Bolzano. Pierwszy raz natknąłem się na nie wieki temu, jak w jakiejś starej gazecie z bodaj 88r zobaczyłem je w dziale "ciekawostki dla miłośników natury". Wypadało pojechać i choć raz je zobaczyć. No i się udało w 2000 r. w maju, przy okazji objazdu CRO-SLO-ITA.
Miło odwiedzać stare znajomości dzięki takim osobom jak właśnie Tony.
Pozdrowionka.
.png)
.png)
Fatamorgana napisał(a):Bywałem i dalej bywam między motórami a torami crossowymi. Albo...na nartach.
![]()
Twą opowieść śledzę od dawna, ale po prostu Dolomity wywołały u mnie najżywsze wspomnienia.
Ale... byłem tu przecież i przy okazji Twego pobytu w górach nad Gardą, nie?![]()
![]()

.png)