longtom napisał(a):tony montana napisał(a):No dobra, popadało, ...
Dzięki temu chodniki i trotuary ładnie się błyszczą.
Mieliście fuksa
Oczywiście, zawsze można znaleźć pozytyw tej sytuacji.... i wiatr FAJNIE WIAŁ więc nie było DUSZNO
walp napisał(a):Dokładnie taki stopień zachmurzenia zastaliśmy podczas naszej wizyty, chociaż obyło się bez deszczu.
Przez to Riva del Garda wydała nam się bardziej ponura i dostała mniej punktów niż powinna.
Był też problem z parkowaniem, ale to because of very high season.
Też myślę, że Riva byłaby piękniejsza przy błękitnym niebie i ..... o 7 rano
Trzymam kciuki za relację w listopadzie
mariusz-w napisał(a):Przekonuję się kolejny raz, ze super jest nad tą Gardą.
... a przed nami jeszcze M. Baldo i Dolomity ... ciekaw jestem jak tam będzie !
pozdrawiam.
Nie zapominaj o Ligurii czyli Cinque Terre, Portovenere etc.... no i Siena, Piza, Padwa, San Gimignano
Krystof napisał(a):A ja się kolejny raz przekonuję, że relacje Tonnego to relacje z górnej półki!
W szczególności zaś opisy do zdjęć!
Dla nich samych warto odwiedzać i polecać relacje Tonnego!
HIT? "Płynie też stateczek"
A tak w ogóle - o co chodzi z tym spojlerem??? Ja nic nie rozumiem... jakimś metajęzykiem się z Fuxem komunikujesz, Ty spojlery, on rejony obce klasowo... nic nie rozumiem...
Hehee Krystof jak zwykle mnie rozbawiłeś
Gdzie tam mi jednak do Twoich opisów o pakowaczach szynki i wypadku z Panem Motocyklistą tudzież komisariat w Pompejach - fragmenty Twojej relacji czytam na imprezach o 3 rano
Spojlery to amerykanizm zaczerpnięty z seriali - przed każdym odcinkiem np kiedyś "Losta" czy "Prison Breaka" (KIEDYŚ TO BYŁY SERIALE PANIE....) można było w sieci wyhaczyć SPOJLERY czyli albo wypowiedzi autorów filmu o tym, co szykuje oczekiwany kolejny odcinek, krótkie fragmenty tych odcinków....
oczywiście nie każdy lubi spojlery
Niektórzy nie lubią wiedzieć, co będzie dalej, NIC A NIC
Ja jednak zakładam, że konkurencja relacji (WYSYP jest teraz na Cro jak zawsze po lecie) wymaga, aby JUZERA CZYMŚ przyciągnąć, żeby o nas nie zapomniał.... przydałby się jeszcze jakiś marketing SZEPTANY hihihih
walp napisał(a):Spojlery, czyli ... chyba niepożądane przerywacze, ale wcale tak tego nie odebrałem.
Raczej jako zajawkę tego, co będzie, a co jest nam (niektórym) jeszcze obce klasowo.
Dokładnie - Walp znakomicie to już wytlumaczył, widzę, że sie rozpisałem, a tutaj definicja już "stała"
Krystof napisał(a):ale co to "klasowo"???
a w ogóle to moja wina, bo mnie te Cinque Terre zmyliły, bo myślałem, że to nie to, a coś na południu - przez ten lazur-glazur i skalę
CINKŁE TERE "BĘDOM" ;P
Pociągiem, a jakże .... ale żona była zawiedziona.... ilością ludzi.... no i wcześniej widziała AMALFI....
Choć tylko przez parę godzin.... ale .... NIE MOŻNA widzieć Amalfi PRZED CT IMHO
A teraz się ŻEGNAM na dwa dni bo jedziemy z dzieciakami pod namiot na zakończenie lata - SAME OJCE z 9 DZIECI.... Boże uchowaj..