tony montana napisał(a):... można wokół Gardy podróżować oczywiście stateczkami - tanie dla rodziny to nie jest, ale kto BOGATEMU ZABRONI?
A jak "bogaty" kupi sobie kajak to za darmo popływa
pzdr
tony montana napisał(a):... można wokół Gardy podróżować oczywiście stateczkami - tanie dla rodziny to nie jest, ale kto BOGATEMU ZABRONI?
mysza73 napisał(a):A tą super fajną drogą do Pieve w końcu pojechałeś
tony montana napisał(a):mysza73 napisał(a):A tą super fajną drogą do Pieve w końcu pojechałeś
KURDE .... NIE!!!!! :O(
Franz napisał(a):walp napisał(a):No właśnie, podpowie ktoś jak nazywają się te popularne, ale niezwykle piękne rośliny (o różowych kwiatach)
Najczęściej można spotkać bugenwille i pelargonie.
tony montana napisał(a):Kwicoł powiedziałby "piknie tu je"
walp napisał(a):Oj piknie. A miasteczko słynie z długowieczności swoich mieszkańców. Podobno jacyś wyjątkowi stulatkowie tam żyją.
Franz napisał(a):Najczęściej można spotkać bugenwille i pelargonie. A czasami spotyka się potężne krzaki hortensji. Ale to już bardziej we Francji.
Pozdrawiam,
Wojtek
longtom napisał(a):A jak "bogaty" kupi sobie kajak to za darmo popływa
pzdr
mysza73 napisał(a):A tą super fajną drogą do Pieve w końcu pojechałeś
travel napisał(a):Droga naprawdę super fajna - a na końcu tarasy grozy a sama droga jest taka , że aż wieje grozą - można się spocić ze strachu. Coś jak wjazd na sv.Jure do kwadratu :
walp napisał(a):Porca miseria, a ja myślałem, że będzie wjazd w relacji, bo sam też odpuściłem, ale co się odwlecze ...
travel napisał(a):Kochani te różowe kwiaty to glicynie
tony montana napisał(a):ETAP 4 - Na Południe ..... i znowu na Północ - czyli: Lazise, Sirmione, Rida del Garda - 152 km
tony montana napisał(a):Aha, czy ja wspominałem, że długość Gardy to ok. 55km, szerokości od 15(17) na południu do 3 km na północy?? A średnia głebokość to aż prawie 170 metrów!!! Grubo no nie?
walp napisał(a):Grubo. Nie wspominałeś, ale mierzyłem.
Dla porównania średnia gł. Bałtyku to tylko ok. 52 m.
tony montana napisał(a):ETAP 4 - Na Południe ..... i znowu na Północ - czyli: Lazise, Sirmione, Rida del Garda - 152 km
mysza73 napisał(a):tony montana napisał(a):ETAP 4 - Na Południe ..... i znowu na Północ - czyli: Lazise, Sirmione, Rida del Garda - 152 km
Z tej trójki znane jest mi tylko Lazise, no chyba że ta Rida del Garda, to Riva del Garda .
GOLDEN napisał(a):Ten kościół św.Mikołaja.....jakiś ponury
Świety Mikołaj kojarzy mi się bardziej radośnie i kolorowo poza tym widoczki palce lizać
mysza73 napisał(a):Z tej trójki znane jest mi tylko Lazise, no chyba że ta Rida del Garda, to Riva del Garda .
Lidia K napisał(a):A nam nieznana jest Riva del Garda. Po Lazise i Sirmione powłóczyliśmy się zbyt długo i po zamku nie pochodziliśmy bo nam bramę już zamknęli.
_Piotrek_ napisał(a):W ubieglym roku byłem kilka dni nad Gardą, ale mam po co tam wracać, bo tak naprawdę widziałem tylko Malcesine no i jezioro objechałem. Jak przejeżdzałem obok Lazise to mój wzrok przykuła brama do miasta, miałem chęć zajrzeć, ale późno już było. W Sirmione na zamku też nie byłem no i na Monte Baldo może wjadę, a może jeszcze coś innego z Twojej relacji. Mam nadzieję, że dzieci przekonam Gardalandem i Canevaworldem.