Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie z trzylatkiem?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
cesi
Plażowicz
Gdzie z trzylatkiem?

Nieprzeczytany postnapisał(a) cesi » 05.11.2005 20:03

Witam,
Jestem nowym uzytkownikiem forum. Interesują mnie wszystkie praktyczne rady dotyczace wakacyjnego wyjazdu do Chorwacji. :) Zastanawiamy się nad wypadem z naszą 3,5 letnia córeczką, z tego względu plany wypoczynku oraz miejsce pobytu będzie musiało zapewnić relax i przyjemność nam oraz małej. Proszę o informacje dotyczące miejsca gdzie można udać się z dzieckim, jeśli ktoś ma jakieś ciekawe linki bylibyśmy wdzięczni :) (dojazd, ceny, rodzaj zawaterowania, atrakcje, plaża, interesuje nas dosłownie wszystko). Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 11.11.2005 21:46

Witam :D ..Z takim dużym brzdącem można jechać prawie wszędzie/pod warunkiem że dobrze znosi podróż/Pod wpływem wakacyjnych przeżyć AD2005 polecam wyspę Bracz z przepiękną zatoką Lovrecina z jednej a Zlatnim Ratem w Bolu z drugiej strony wyspy.
Podróżowaliśmy z dwójką dzieci 3 i 7 lat.Pozdrawiam
moni89
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) moni89 » 13.11.2005 12:33

Polecam Zaton blisko Zadaru. Byliśmy tam w tym roku z dwójką dzieci 4lata i 15 miesięcy. Dla dzieci super warunki : plaża piaszczysta bez jezowców, dużo dziecięcych atrakcji, basen dla dzieci, cały ośrodek w lesie więc dużo cienia. Poza tym nie tak daleko, bo ze Śląska ok. 1000 km ale i tak spaliśmy po drodze w austrii bo ciężko byłoby z nimi dojechać w jeden dzień. Jeśli jesteś bliżej zainteresowana to daj znać - poszukam jakiś www. bo gdzieś to mam. Pozdrawiam !
P.S. To już myślisz o wakacjach ?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.11.2005 22:52

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Również polecam to miejsce-szczególnie dla rodzin z dziećmi,
ale ostrzegam-jest ono jedno z droższych w Cro.
:papa:
cesi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) cesi » 15.11.2005 11:38

Dziękujemy jak nie wiem co, kochani jesteście!!!Myślimy już o wakacjach, maja być wyjątkowe!
cesi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) cesi » 02.01.2006 21:43

Moje poszukiwania stanęły na niczym, teraz kontynuuję ze zdwojona siłą :D Liczę na pomoc doświadczonych rodziców podróżników.
Zraja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zraja » 17.01.2006 09:21

Ja jako rodzicielka podróżniczki Zuzi polecam wyspę Ciovo. Byliśmy tam w czerwcu zeszłego roku, córeczka miała wówczas rok i 8 m-cy. Podróż i pobyt zniosła rewelacyjnie. W tym roku też planujemy Chorwację i rozsądek podpowiada mi jakieś inne miejsce, ale dusza chce na Ciovo (ale ja tak bardziej sentymentalna jestem)

Pozdrawiam
Aśka
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 17.01.2006 11:06

w zeszłym roku byliśmy tutaj zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link z dziecmi 2 i 7 lat podróż super zniosły chyba lepiej niż my . Jechaliśmy bez noclegu 22 h. miejsce dla dzieci w sam raz
. w tm roku też jedziemy do Cro ale już no Ciovo . Mamy już zamówiony apartament.pozdrawiam
krzysiek M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek M. » 17.01.2006 14:30

W/g mnie mozesz z dzieciacvzkiem pojechac prawie wszedzie. My z naszymi dziciakami jeździlismy w miejsca dzikie ale także ludne i zatłoczone. Polecam Płw. Peljesak , miejscowość Orebic. Blizej to moze jakas miejscowośę od szybenika do Trogiru. Primosten jest fajny i dosyc miła plaza ale miejscowość raczej droga.
Po prostu jedź a tam gdzie Ci sie spodoba to sie zatrzymaj. Misterne plany czesto spalaja na panewce. Żywioł i szaleństwo a wypoczynek bedzie bardzo udany. Papatki.
robi007
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi007 » 17.01.2006 21:33

Witam wszystkich.
Wybieram się w tym roku (8-22 lipiec) z żoną i 3-letnim synkiem do Chorwacji i mam pytanie czy za dziecko do 3 lat też trzeba płacić. Chcemy wynająć jakiś pokój lub apartament 2-osobowy (dziecko i tak spałoby razem z nami, czyli dodatkowe łożko jest zbędne). Jak do tego podchodzą wynajmujący. Proszę o opinię osoby które mają za sobą takie doświadczenia.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.01.2006 22:06

robi007 napisał(a):Witam wszystkich.
Wybieram się w tym roku (8-22 lipiec) z żoną i 3-letnim synkiem do Chorwacji i mam pytanie czy za dziecko do 3 lat też trzeba płacić. Chcemy wynająć jakiś pokój lub apartament 2-osobowy (dziecko i tak spałoby razem z nami, czyli dodatkowe łożko jest zbędne). Jak do tego podchodzą wynajmujący. Proszę o opinię osoby które mają za sobą takie doświadczenia.

To co Wy chcecie robić na tych wakacjach???? Dlaczego chcecie się tak stresować????? Oprócz snu są jeszcze inne przyjemności :lol: :lol: :lol:
A tak poważnie, to sprawa z właścicielami jest bardzo indywidualna. Na moje oko to raczej wypadało by zapłacić. Wysokość opłaty za brzdąca ponegocjujcie.
FUX
krzysiek M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek M. » 17.01.2006 22:15

Do robi007
Zasadniczo powinno sie płacic ale nie zdarzyło sie ani mnie ani moim znajomym by pobierano lub zadano zapłaty za dziecko w wieku 1-6 lat. Pierwszy raz wybrałem sie do CRO z 3 latkiem i wynajelismy pokój z takim duzym małzenskim łozem . Spokojnie w 3 sie wysypialismy. Podczas kolejnych wyjazdów nie zdarzyło mi sie płacić za dziecko mimo ,ze zajmowało np. tapczanik.
Pozdrowionka.
robi007
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi007 » 17.01.2006 22:31

To co Wy chcecie robić na tych wakacjach???? Dlaczego chcecie się tak stresować????? Oprócz snu są jeszcze inne przyjemności

Wiem że są przyjemniejsz rzeczy, ale mały w domu śpi w łóżeczku dziecięcym (takie ze szczebelkami), a tutaj żona się boi że mógłby spać. Na małe baraszkowanie zawsze można wykorzystać podłogę :D .

Zasadniczo powinno sie płacic ale nie zdarzyło sie ani mnie ani moim znajomym by pobierano lub zadano zapłaty za dziecko w wieku 1-6 lat. Pierwszy raz wybrałem sie do CRO z 3 latkiem i wynajelismy pokój z takim duzym małzenskim łozem . Spokojnie w 3 sie wysypialismy. Podczas kolejnych wyjazdów nie zdarzyło mi sie płacić za dziecko mimo ,ze zajmowało np. tapczanik.

No właśnie dziecko i tak będzie spało z nami, bez sensu byłoby płacenie za dodatkowe łóżko, które nie byłoby wogóle wykorzystane. Mam pytanko czy jeździliście w ciemno, czy też wcześniej sobie rezerwowaliście kwatery.
krzysiek M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek M. » 17.01.2006 22:36

Zawsze w ciemno . Nigdy nie było problemów ze znalezieniem pokoju. Faktym jest że nigdy nie byliśmy na przełomie lipca i sierpnia. Ale poczatek lipca i koniec sierpnia spoko.Dzieci znosza lepiej podróz jak my i o kondycje malucha nie obawiaj sie w najmniejszym stopniu. Acha zdarza się ,że na kwaterach istnieje mozliwość poiżyczenia łóżeczka dziecinnego!!. Miałem takowe w Omiszu ale mój młody odmawiał spania w nim( w domu tez wolał iść w nocy do mamy i taty). Pytaj na kwaterach , może maja łóżeczka i jak bedzie niedrogo to bierz. Hej!
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 18.01.2006 09:37

robi007 napisał(a):No właśnie dziecko i tak będzie spało z nami, bez sensu byłoby płacenie za dodatkowe łóżko, które nie byłoby wogóle wykorzystane. Mam pytanko czy jeździliście w ciemno, czy też wcześniej sobie rezerwowaliście kwatery.

Hm... A w cenie wynajmu jest nie tylko łóżko, ale też np. opłata za media (woda, prąd, śmieci...). Najczęściej dziecko do 3 lat jest gratis, jeśli śpi z rodzicami. Ponadto najczęściej wynajmujesz apartament i płacisz za cały apartament - należy wtedy zgłosić właścicielowi, że dziecko będzie jeszcze z Wami i zapytać o ewentualną dopłatę.

Plumek
Ostatnio edytowano 18.01.2006 13:03 przez Plumek, łącznie edytowano 1 raz
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone