Witam.
Wertuję forum i nijak nie mogę się zdecydować. Może wytrawni cromaniacy mi podpowiedzą...
Jedziemy w drugiej połowie lipca dwoje dorosłych+dwoje maturzystów+jedno roczne dziecię.
Do tej pory z Cro byliśmy w Makarskiej i Rovinju....plus oczywiście zwiedzanie Pula, Dubrovnik,Plitvice.
Makarska...może być ale tym razem wolelibyśmy coś mniejszego. W Rovinju się zakochaliśmy ...ale dwa razy w to samo miejsce to przesada, kiedy cały kraj wart zobaczenia. W pierwszej chwili wybraliśmy Malinską na KRK, Potem Omiś w Dalmacji, bo widoki super. Potem prawie Primosten, bo chodzi nam o starówkę z duszą...ale...stwierdziliśmy,ze jednak z roczniakiem, który marudzi w aucie Dalmacja za daleko. Chciałabym prosić o polecenie mi miejscowościw miarę blisko Polski, z uroczą starówką, plażą dla dziecka-nie musi być piasek...może być żwirek-żeby tylko głazów w wodzie i betonów nie było , miasteczko w którym młodzież miałaby co robić...niekoniecznie balować,ale nie chcę,żeby mnie zlinczowal, że ich na zadupie wywiozłam,i no i żeby widoki były ładne...może nie do końca Dalmatyńskie ale jakieś góry na horyzoncie by się przydały. Aha...no i zasobność portfela mamy średnią, więc nie tam, gdzie trudno znaleźć w miarę tanią kwaterę ( tu akurat nie mamy specjalnych wymagań co do standardu). Chiałabym z doskoku zobaczyć Trogir i wodospady KRKA. Czy możecie coś polecić?