Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

gdzie z przyczepą w okolice SENJ, pomóżcie....

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mamcia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mamcia » 19.05.2008 07:24

Witam

Od paru dni szukam na necie i na forum, ale nie potrafie znaleźć :( następujących informacji - czy na kempingach w okolicy Senj można bez problemu nocować z przyczepą. Znalazłam trochę informacji o kampingach Bunica V, Raca i Ujca, ale nie jestem na 100% pewna jak to wygląda z przyczepami, cz trzeba rezerwować, jaka jest wielkość parceli, czy są szanse wjechać na te pola z większą przyczepką? :?:
Niestety na strokach tych kempingu niewiele widać i właściwie ciężko podjąć decyzję :cry:

Chcemy przenocować parę dni w tych okolicach, zwiedzić Plitvice, masyw Velebit i wyruszyć dalej Jadranką na Pag. W osttateczności planuję postój przed Plitvicami, ale na razie jestem na etapie Senj.

Wiem, że sporo formułowiczów nocowało na tych kempingach, będę bardzo wdzięczna za informacje :D :papa:
megula
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) megula » 30.05.2008 08:37

Kiedy się wybierasz do Chorwacji, my też podróżujemy przyczepą camp.-jesteśmy ze Śląska- więć niedaleko-fajnie by było z kimś razem jechać.Czekam na inf.:)
Mamcia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mamcia » 30.05.2008 10:26

Hej

My wyjeżdzamy 13 czerwca po południu :) i docelowo wybieramy się do Novaliji na Pagu na kamping Straśko, gdzie w terminie 20-29 odbywa się zlot carananingowców (i z tegoz powodu cena pobytu jest baaaaaaaardzo atrakcyjna :-)))))))

Po drodze chcemy zwiedzić Plitvice i Velebit, dlatego waham się, czy nocować w pobliżu Plitvic czy Senj( bo to juz jednak plaża ...). 6 lat temu wracaliśmy Jadranką z Dubrownika i chcieliśmy przenocować właśnie w pobliżu Senj - mieliśmy wtedy straszny problem znaleźć kemping na który można było wjechać przyczepą. Z tego co czytałam na necie i forum wywnioskowałam, że są tam chyba 2 kempingi, na które ewentualnie można się zatrzymać, ale.... różnie to bywa. Dlatego chciałam uzyskać opinię osób, które tam były na 100%.

A Wy co planujecie w tym roku? :D
bikers
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bikers » 31.05.2008 11:26

to jak wrocisz to pochwal sie jak bylo na granicy hr bo jadac z przyczepa pewnie bierzesz jakas walowe ja jade 25 lipca na pag poviliany
DAKOTA
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) DAKOTA » 31.05.2008 21:51

witam
jak na prawie kazde konkretne zapytanie duzo pisania i zero konkretow
wiec jest tak
my bylismy w chorwacji od 16.05 do 25.05

Jezeli chodzi o camping w okolicy Senji na drodze na poludnie 3 kilometry za miejscowoscia Sviety Jurai po prawej stronie jest camping na ktorym spalismy wjazd jest z drogi przez brame campingu i z drogi przez dwie boczne bramy tam wejdzie i ciezarowka ,my tez sie zmiescilismy .
Wczesniej jest kilka campingow ale raczej namiotowych z duzym zestawem moze byc problem ,my nie zdecadowalismy sie tam wjezdzac naszym Mobilem. Nie pamietam jak sie nazywa (chyba RACA)ale widac go z daleka i ma tez szkole nurkowania dobrze rozreklamowana po drocze.Co do wielkosci parceli to sie nie wypowiem, nie mierzylem a my mielismy w tym czasie prywatny strand tylko dla nas.

Jezeli pytasz o Plitvickie Jeziera to tez tam bylismy, jadac droga od Senji dojezdzasz do skrzyzowania z droga E71 i na rogu jest camping my tam spalismy nazywa sie BORJE troche skosny ale poza tym warunki bardzo dobre do jezior okolo 15 kilometrow jest tanszy jak camping KORANA i nie tak zatloczony .
pozdrawiam
i zycze przyjemniej podrozy

DAKOTA

Ps z jednego i drugiego posiadam zdjecia moge wyslac meilem
Mamcia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mamcia » 02.06.2008 09:10

to jak wrocisz to pochwal sie jak bylo na granicy hr bo jadąc z przyczepa pewnie bierzesz jakas walowe ja jade 25 lipca na pag poviliany

Nie omieszkam poinformować :P, sama jestem bardzo ciekawa, czy "taki diabeł straszny , jak go malują" :D

DAKOTA, bardzo Ci dziękuję za informację, chętnie zobaczę zdjęcia obydwu kempingów -łatwiej będzie podjąć decyzję, który wybrać :)

pozdrav
Ostatnio edytowano 04.06.2008 06:00 przez Mamcia, łącznie edytowano 1 raz
Jacol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacol » 03.06.2008 07:53

Witam, mam pytanko, gdyż planuję pobyt w cro z przyczep zacząć właśnie od miejscowości Senji. Mamcia - jak planujesz dojechać - od strony Rijeki czy bezpośrednio z autostrady (osobiście boję się zjazdu, ale Janusz pisał, że tiry widział)? Dakota - a Ty jaką drogą jechałeś? Jeśli można to też prosiłbym o zdjęcia campu - adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
DAKOTA
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) DAKOTA » 04.06.2008 05:05

witam

my jechalismy od Plivickich jezior do Senji a potem do gory do Rijeki

droga Plivicka czesciowo w remoncie , co do tirow , nie porownoj Tira z Campingiem , moj jest nowy a myslalem ze sie rozlecim po tych dziurach.
Droda do Rijeki spokojna i dobrej kategori ,potem do gory do autostrady na Sloweni i dalej do Kärten ,tu zrobilem blod chcialem ominac tunel coby nie placic i pojechalem Loibl Pass HAMULCE SIE ZAGOTOWALY

mam duze doswiadczenie w jezdzie ciezkimi samochodami , jezdzilem tam tez motorem ,ale te 3600kg ciezaru w stosunku do hamulcow to przecenilem ,silnik prawie wcale nie pomagal.

Moja propozycja by byla jezeli jedziesz od austri to na slowenie dalej autostrada na Rijeke i dalej droga po wybrzezu.

Trasa bezposrednio do >Zagrzebia przez Slowenie to ciagly korek
Czasowo i w pieniadzach wychodzi na to samo
pozdrawiam
DAKOTA

Jacol napisał(a):Witam, mam pytanko, gdyż planuję pobyt w cro z przyczep zacząć właśnie od miejscowości Senji. Mamcia - jak planujesz dojechać - od strony Rijeki czy bezpośrednio z autostrady (osobiście boję się zjazdu, ale Janusz pisał, że tiry widział)? Dakota - a Ty jaką drogą jechałeś? Jeśli można to też prosiłbym o zdjęcia campu - adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Mamcia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mamcia » 04.06.2008 06:27

DAKOTA bardzo dziękuję za zdjęcia :) Ale masz kamperka, sama radość "wczasować się" takim wozem :)

Mamcia - jak planujesz dojechać - od strony Rijeki czy bezpośrednio z autostrady (osobiście boję się zjazdu, ale Janusz pisał, że tiry widział)?

Szczerze mówiąć jeszcze nie ustaliłam wersji ostatecznej, musze przysiąć i poszperać jeszcze i podjąć w końcu decyzje, bo czas leci szybciutko 8O .

Ja raczej pojadę najpierw na Plitvice autostradą (starą drogą jechaliśmy parę lat temu, oczywiście z przyczepą i co niektórzy pukali się na nasz widok wiadomo gdzie :D ;ale swoją drogą rzeczywiście - lekko nie było) Tam się zatrzymamy na 2, 3 dni i potem ewentualnie Senj i okolice, no i Velebit też może ze 2 dni. A potem już tylko Pag do końca.

Generalnie z przyczepą, zwłaszcza większą, bezpieczniej dla samochodu trzymać się autostrad, aczkolwiek my zawsze gdzieś tam się wypuszczamy na boczki, tyle,że zawsze sprawdzam, jakie podjazdy nas czekają itp. Tak jak pisze DAKOTA, hamulce zawodzą często, w oplach dodatkowo (mamy sprawdzone z autopsji) wentylator nie nadąża z chłoodzeniem i przy sporych podjazdach albo jedziesz na klimie na ful albo przystanek. Ale ponoć ta marka przy dużych obciążeniach ma taki feler :evil: , przynajmniej tak nam powiedziało kilku niezależnych mechaników.

Jeśli jedzisz pierwszy raz z przyczepą do Cro, musisz sam sprawdzić na co stać twoje autko, byle nie wybierzesz ekstremalnych podjazdów. Zresztą nawet przejazd przez góry autostradą nieźle da mu w kość (no chyba że masz cosik o pojemności conajmniej 3 litry, napęd na 4 koła, turbocośtam i tym podobne, to wtedy luzik i śmigaj gdzie tylko dusza zamarzy :oczko_usmiech:
Jacol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacol » 05.06.2008 23:24

Mamcia, Dakota - dzięki za rady, których nigdy nie za dużo :D . W cro byłem już parę razy z namiotem, a w zeszłym roku z przyczepą. Dlatego wiem o czym piszecie 8) . Nie chcę wyhamować w morzu -tez mam Opla :lol: . Ale jak opisuje Dakota, to chyba pojadę przez Rijekę. Jadę od strony Węgier. Pozdrawiam cro_maniakow.
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 09.06.2008 09:04

witam serdecznie :lol:
widzę że temat też dotyczy i mnie :o
będziemy jechać od strony Triestu na dół aż do Zivogośce mam pytanko czy jechać przez Rijekę i dalej przy morzu magistralą czy autostradą
mam na myśli odcinek między Rijeką a Maslenice /opel z przyczepą/
nie chcę go męczyć specjalnie bo już jeden nam padł w Chorwacji 8O
dzięki za odpowiedź ja znam tylko Istrę i KRK i dalej na pd a tego odcinka niestety nie
pozdrawiam :lol:

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone