Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

gdzie z dzieckim-Riwiera Zadar i Sibenik

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anka123
Podróżnik
mail

Nieprzeczytany postnapisał(a) anka123 » 19.07.2005 20:30

Muszę sprawdzić - nie jest to mój "główny", czyli słuzbowy mail i zaglądam do niego nieregularnie. Ale zaraz do niego pędzę...
A.
monikaps
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) monikaps » 22.07.2005 20:41

Witam! Własnie wrócilismy z Wyspy Rab. Byliśmy tam na kempie Padova 3. Mogę go jak najbardziej polecić dla rodziny z dzieckiem. Kemp jest dość duży ale pomimo dość wąskiej plaży-nie odczuwaliśmy tam tłoku. Kąpielisko jest wprost wymarzone dla dzieci (jak na warunki w cro):). Plaża jest piaszczysto-żwirkowa, woda ciepła, łagodne zejście do morza z piaszczystym dnem.
Warunki sanitarne na kempie są dobre. Jest tam bardzo ładny spacerownik nad brzegiem morza, prowadzący do urokliwego miasta Rab.
My byliśmy z dziećmi (2.5 i 5 latek) pod namiotem. W czasie naszego pobytu zdażyło się kilka chłodniejszych wieczorów, więc proponuję zabrać jednak polarek, skarpetki i dłuższe spodenki.
Pozdrawiam Monika
Bartus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartus » 25.07.2005 23:52

Witam Serdecznie!
Również wybieram się z dzieckiem (facet - 5 lat) do Cro. Jeszcze nie wiem dokładnie czy kwatera czy kamp. To się pewnie okaże po pierwszej nocy spędzonej na kampie gdzieś w okolicach Rijeki. Miejsce docelowe - Dalmacja Z zainteresowaniem czytałem ten temat, dlatego że moje dziecko będzie pierwszy raz na takim wyjeździe, i nie bardzo wiem jak to zniesie. :) Chodzi przede wszystkim o temperaturę i spanie w namiocie. Może ktoś ma w tym temacie :) jakieś doświadczenia i rady.
P.S
"Rejtan", jak widzę, jest bardzo popularnym sposobem reagowania na pomysły dotyczące wnuków :lol: . Znam to z autopsji.
Pozdr.
monikaps
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) monikaps » 27.07.2005 20:08

Bartus-z doświadczenia wiem, że dzieci lepiej znoszą podróż, wszelkie niedogodnosci niż starzy.
My byliśmy w Cro przez ostatnie dwa tygodnie, pod namiotem, z dziecmi 2,5 i 5 lat. Noce były- jak dla mnie dość chłodne, dla męża i dzieci O.K
Dzieciaki spały w koszulkach z krótkim rękawkiem.
Nie mieliśmy ani jednej parnej nocy- takiej aby nie dało sie wytrzymac w namiocie. Rano też do ok. 9 było OK (mieliśmy dość zacienione miejsce).
Po południu oczywiscie było bardzo ciepło, duszno w namiocie, więc poobiednia drzemka była na hamaczku. Polecam też zabranie pawilonu ogrodowego, dzięki niemu zyskacie dodatkowy cień.
Pozdrawiam Monika
Bartus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartus » 27.07.2005 21:38

Witaj Monika!
Dzięki za rady.
Wjakim rejonie Cro byliście?
Poprzednia strona

Powrót do Kempingi

gdzie z dzieckim-Riwiera Zadar i Sibenik - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone