Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

gdzie wymienić w cro butlę gazową turystyczną?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krystek
Cromaniak
Butle gazowe.

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 27.02.2004 18:59

Jako laik :oops: w temacie biwakowania w HR,pozwolę sobie zapytać,czy ktoś napełniał tam butle gazowe,a jeśli tak,to gdzie to można zrobić i jaki jest orientacyjny koszt.BTW,czy są jakieś przepisy czy ograniczenia dot. przewożenia napełnionych butli przez granice.Z góry dzięki za info i pzdr.
slawekk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekk » 27.02.2004 21:37

A ja zastanawiam się nad jednorazowymi butlami a raczej buteleczkami gazowymi dostępnymi w supermarketach do małych, jednopalnikowych, turystycznych kuchenek gazowych.
Mafus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mafus » 28.02.2004 20:23

Ja napełnialem. Nabijanie znajduje przed Sibenikiem jak sie jedzie od strony Splitu obok stacji benzynowej skreca sie w któras strone ale niepotrafie okreslic w ktora i jak sie ta stacja nazywala ale mozna sie dowiedziec na tej stacji sam pytalem :D Bylo to przed 2 laty i niewiem czy jeszcze to istnieje. A i to byla jakas duza firma, fabryka. TCM albo cos takiego
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 29.02.2004 15:33

slawekk napisał(a):A ja zastanawiam się nad jednorazowymi butlami a raczej buteleczkami gazowymi dostępnymi w supermarketach do małych, jednopalnikowych, turystycznych kuchenek gazowych.

Hej!
W ostatnie wakacje zabrałem właśnie taką maszynkę i dwa pojemniczki z gazem. Jest to dość wydajne - zużyliśmy półtora pojemnika, ale herbatę gotowaliśmy w czajniku elektrycznym, a i obiadki nie codziennie. A byliśmy ponad 2 tygodnie!
W tym roku też weźniemy tę maszynkę! :D

PozdraV!
J.
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 29.02.2004 16:21

slawekk napisał(a):A ja zastanawiam się nad jednorazowymi butlami a raczej buteleczkami gazowymi dostępnymi w supermarketach do małych, jednopalnikowych, turystycznych kuchenek gazowych.

A gdzie ten "wynalazek" można kupić ?W Leclercu,ani Realu nie widziałem-może jeszcze nie sezon.I ile to kosztuje?
SZOP
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZOP » 29.02.2004 18:36

Witam.Poczekaj jeszcze parę dni to na pewno się pojawią.U nas w Leclercu i Tesco w zwszłym roku był spory wybór :lol:
madcod
Turysta
Butla turystyczna

Nieprzeczytany postnapisał(a) madcod » 01.08.2006 21:41

Hej,
Mam tylko 1kg butle turystyczna na 2 tygodnie .... wiec to malo. Czy ktos sie orientuje czy bede mogl nabic butle w CRO?
Oszkliwiec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oszkliwiec » 01.08.2006 22:13

Nabijałem awaryjnie butle koło Baśka Voda. Jest tam stacja LPG i ładowania butli.Nie było żadnego problemu
WRC
Globtroter
można nabić butlę

Nieprzeczytany postnapisał(a) WRC » 03.08.2009 21:16

stacja LPG w miejscowości Bast, tam nabijałem w zeszłym roku bo zabrakło, a co się naszukałem.
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 03.08.2009 21:54

My w coś takiego zainwestowaliśmy

Obrazek

to tak a propos tych "małych buteleczek" ;)

Właśnie nie widziałam żeby gdzieś można było napełnić taką dużą butlę, a i wieźć to to... za duży grzmot ;)

Są inne firmy oczywiście (tańsze m.in), ale uznałam campingaz za dość uniwersalny...
MilaM
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MilaM » 15.05.2013 21:15

Witajcie,
urlop coraz bliżej.
Znalazłam na forum tylko jedno info z 2008, więc stare trochę....
gdzie można w Cro wymienić butlę gazową turystyczną? zabrać ze sobą już napełnioną czy pustą?
A Wy jak wozicie ze sobą napełnione czy puste?
Będę wdzięczna za info...
Pozdrawiam,Asia
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.05.2013 07:40

Cześć Asia.

Nigdy nie napełniałem w HR.
Zawsze zabieram pełną z kraju.

Nie kojarzę żeby butle "czekały" tam na stacjach (jak u nas). Może napełniają tak jak w PL kiedyś?
Nigdy nie korzystałem.
Zawsze można zapytać obsługi przy tankowaniu.

Pozdrawiam
b@rt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) b@rt » 17.05.2013 09:20

Cześć butle weź sobie oczywiście że pełną, jak się skończy to nabijają tak jak kiedyś u nas. Trzeba na miejscu popytać, często się zdarza że na większych kempingach świadczą taką usługę.
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 18.05.2013 07:28

MilaM napisał(a):Witajcie,

gdzie można w Cro wymienić butlę gazową turystyczną? zabrać ze sobą już napełnioną czy pustą?

Gazem butlowym obraca tam min. INA. Popatrz sobie na ich stronę żeby zorientować się w cenach:
http://www.ina.hr/default.aspx?id=4471
Jest tam podana osobna cena za kg więc może nabijają?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.05.2013 08:33

MilaM napisał(a):Witajcie,
urlop coraz bliżej.
Znalazłam na forum tylko jedno info z 2008, więc stare trochę....
A Wy jak wozicie ze sobą napełnione czy puste?
Będę wdzięczna za info...
Pozdrawiam,Asia

Woziłem zawsze napełnioną butlę, trzykilogramowa wystarczała na dwutygodniowe przygotowywanie obiadów.
Wodę na kawę i herbatę gotowałem w czajniku bezprzewodowym.
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone