Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

gdzie wymienić w cro butlę gazową turystyczną?

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krystek
Cromaniak
Butle gazowe.

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 27.02.2004 19:59

Jako laik :oops: w temacie biwakowania w HR,pozwolę sobie zapytać,czy ktoś napełniał tam butle gazowe,a jeśli tak,to gdzie to można zrobić i jaki jest orientacyjny koszt.BTW,czy są jakieś przepisy czy ograniczenia dot. przewożenia napełnionych butli przez granice.Z góry dzięki za info i pzdr.
slawekk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekk » 27.02.2004 22:37

A ja zastanawiam się nad jednorazowymi butlami a raczej buteleczkami gazowymi dostępnymi w supermarketach do małych, jednopalnikowych, turystycznych kuchenek gazowych.
Mafus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mafus » 28.02.2004 21:23

Ja napełnialem. Nabijanie znajduje przed Sibenikiem jak sie jedzie od strony Splitu obok stacji benzynowej skreca sie w któras strone ale niepotrafie okreslic w ktora i jak sie ta stacja nazywala ale mozna sie dowiedziec na tej stacji sam pytalem :D Bylo to przed 2 laty i niewiem czy jeszcze to istnieje. A i to byla jakas duza firma, fabryka. TCM albo cos takiego
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 29.02.2004 16:33

slawekk napisał(a):A ja zastanawiam się nad jednorazowymi butlami a raczej buteleczkami gazowymi dostępnymi w supermarketach do małych, jednopalnikowych, turystycznych kuchenek gazowych.

Hej!
W ostatnie wakacje zabrałem właśnie taką maszynkę i dwa pojemniczki z gazem. Jest to dość wydajne - zużyliśmy półtora pojemnika, ale herbatę gotowaliśmy w czajniku elektrycznym, a i obiadki nie codziennie. A byliśmy ponad 2 tygodnie!
W tym roku też weźniemy tę maszynkę! :D

PozdraV!
J.
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 29.02.2004 17:21

slawekk napisał(a):A ja zastanawiam się nad jednorazowymi butlami a raczej buteleczkami gazowymi dostępnymi w supermarketach do małych, jednopalnikowych, turystycznych kuchenek gazowych.

A gdzie ten "wynalazek" można kupić ?W Leclercu,ani Realu nie widziałem-może jeszcze nie sezon.I ile to kosztuje?
SZOP
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SZOP » 29.02.2004 19:36

Witam.Poczekaj jeszcze parę dni to na pewno się pojawią.U nas w Leclercu i Tesco w zwszłym roku był spory wybór :lol:
madcod
Turysta
Butla turystyczna

Nieprzeczytany postnapisał(a) madcod » 01.08.2006 22:41

Hej,
Mam tylko 1kg butle turystyczna na 2 tygodnie .... wiec to malo. Czy ktos sie orientuje czy bede mogl nabic butle w CRO?
Oszkliwiec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Oszkliwiec » 01.08.2006 23:13

Nabijałem awaryjnie butle koło Baśka Voda. Jest tam stacja LPG i ładowania butli.Nie było żadnego problemu
WRC
Globtroter
można nabić butlę

Nieprzeczytany postnapisał(a) WRC » 03.08.2009 22:16

stacja LPG w miejscowości Bast, tam nabijałem w zeszłym roku bo zabrakło, a co się naszukałem.
F-uncia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) F-uncia » 03.08.2009 22:54

My w coś takiego zainwestowaliśmy

Obrazek

to tak a propos tych "małych buteleczek" ;)

Właśnie nie widziałam żeby gdzieś można było napełnić taką dużą butlę, a i wieźć to to... za duży grzmot ;)

Są inne firmy oczywiście (tańsze m.in), ale uznałam campingaz za dość uniwersalny...
MilaM
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MilaM » 15.05.2013 22:15

Witajcie,
urlop coraz bliżej.
Znalazłam na forum tylko jedno info z 2008, więc stare trochę....
gdzie można w Cro wymienić butlę gazową turystyczną? zabrać ze sobą już napełnioną czy pustą?
A Wy jak wozicie ze sobą napełnione czy puste?
Będę wdzięczna za info...
Pozdrawiam,Asia
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.05.2013 08:40

Cześć Asia.

Nigdy nie napełniałem w HR.
Zawsze zabieram pełną z kraju.

Nie kojarzę żeby butle "czekały" tam na stacjach (jak u nas). Może napełniają tak jak w PL kiedyś?
Nigdy nie korzystałem.
Zawsze można zapytać obsługi przy tankowaniu.

Pozdrawiam
b@rt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) b@rt » 17.05.2013 10:20

Cześć butle weź sobie oczywiście że pełną, jak się skończy to nabijają tak jak kiedyś u nas. Trzeba na miejscu popytać, często się zdarza że na większych kempingach świadczą taką usługę.
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 18.05.2013 08:28

MilaM napisał(a):Witajcie,

gdzie można w Cro wymienić butlę gazową turystyczną? zabrać ze sobą już napełnioną czy pustą?

Gazem butlowym obraca tam min. INA. Popatrz sobie na ich stronę żeby zorientować się w cenach:
http://www.ina.hr/default.aspx?id=4471
Jest tam podana osobna cena za kg więc może nabijają?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.05.2013 09:33

MilaM napisał(a):Witajcie,
urlop coraz bliżej.
Znalazłam na forum tylko jedno info z 2008, więc stare trochę....
A Wy jak wozicie ze sobą napełnione czy puste?
Będę wdzięczna za info...
Pozdrawiam,Asia

Woziłem zawsze napełnioną butlę, trzykilogramowa wystarczała na dwutygodniowe przygotowywanie obiadów.
Wodę na kawę i herbatę gotowałem w czajniku bezprzewodowym.
Następna strona

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies