napisał(a) ines » 27.02.2006 16:14
wiec:)))
Makarska Riwiera
Z jednej strony wysokie góry, z drugiej morze – tak pokrótce określić można Makarską Riwierę, rozciągającą się na południowy wschód od Splitu i na północny wschód od wyspy Hvar. Rząd idyllicznych miejscowości ciągnie się nad kąpielowymi zatoczkami, a w tle piętrzy się masyw gór Biokovo, osiągający w najwyższym miejscu ponad 1700 m n.p.m. Teren stanowi idealne miejsce do wypoczynku, więc nic dziwnego, że cieszy się dużą popularnością i na wąskich plażach w sezonie trudno wcisnąć szpilkę, ale po sezonie wymarzona cisza i spokoj:)
riwiera ciagnie sie od miasta split-uwazam ze wlasnie to najpiekniejsza czesc chorwacji wlasnie w dol od splitu, gory lacza sie z morzem:)ja w tym roku bylam w miasteczku Tucepi na forum juz duzo bylo na ten temat:)jest tez moja relacja w dziale relacje:)
od wyspy krk jest to pewnie dalej z 300km ale za to jest autostrada wiec 3godz juz po tak dlugiej drodze nie robia roznicy:)
moje fotki na nich widac jak tam pieknie wlasnie w Tucepi
http://www.wakacje.ao.pl/
choc z drugiej strony jak na 1raz do cro to krk tez jest bardzo dobrym rozwiazaniem
to juz zalezy od ciebie;)
co do kwater to dosc ryzykowne jechac w ciemno w szczycie sezonu:)my zawsze jezdzimy koniec sierpnia poczatek wrzesnia wtedy to raczej nie ma problemu ze znalezieniem ale w lipcu -mzoe lepiej zarezerwowac i najwyzej na miejscu po kilku dniach zmienic jak cos nie bedzie pasowac:)tak czy inaczej baska to dobry wybor:)