Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie woda była mniej czysta

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.01.2011 20:26

..
Ostatnio edytowano 07.01.2011 11:52 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.01.2011 20:28

zebik napisał(a):Biograd - woda nie nadaje się do kąpania nawet po destylacji :D :) :)

Po destylacji to się pije, a nie kąpie ... :?

:wink:
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 03.01.2011 13:56

Rysio napisał(a):Juras nie tak do końca. Są rejony bardziej zasyfione a są bardziej czyste. Pawelh tu masz ranking wg błękitnej chorągiewki.

U Leona też jest trochę w tym temacie poświęcone

http://www.izor.hr/bathing/bathing.html
Ta mapka pokrywa się z tym co spotkałem w Cro.
KumoterSzyszkownik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KumoterSzyszkownik » 03.01.2011 15:57

Jurek napisał(a):Wszystko zależy o typu dna! A nie brudnej wody jako wody.
Śmiesznie mi to wyszło :lol:

Idac dalej-to zalezy nie tylko od typu dna,ale tez od pory roku,miesiaca...
Wczoraj wrocilem z Rovinj-woda w porcie miejskim-krysztal!
Gdy bylem tam we wrzesniu 2009 roku-przypominala konsystencja zupe..
Wiem,ze przewaznie wiekszosc interesuje czystosc wody w miesiacach letnich..Lecz sa tez tacy,ktorzy np.nurkuja...zima w Adriatyku. 8O
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.01.2011 16:06

KumoterSzyszkownik napisał(a):Lecz sa tez tacy,ktorzy np.nurkuja...zima w Adriatyku. 8O

Że niby w Jadranie?

Phi. W Bałtyku sezon kąpielowy trwa cały rok :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 03.01.2011 16:08

KumoterSzyszkownik napisał(a):Idac dalej-to zalezy nie tylko od typu dna,ale tez od pory roku,miesiaca...

Też byliśmy we wrześniu w 2009 w Rovinj i nie przypominam sobie bym się kąpał w zupie.
Woda była krystaliczna na campie Valdaliso w Rovinj.

Jednak będąc w 2010 w Vodicach , to w tym rejonie woda była zdecydowanie bardziej przejrzysta i krystaliczna niż w Rovinj.

Idąc dalej można też powiedzieć że woda jest bardziej mętna tam gdzie dużo narodu się kąpie.
KumoterSzyszkownik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KumoterSzyszkownik » 03.01.2011 16:10

weldon napisał(a):
KumoterSzyszkownik napisał(a):Lecz sa tez tacy,ktorzy np.nurkuja...zima w Adriatyku. 8O

Że niby w Jadranie?

Phi. W Bałtyku sezon kąpielowy trwa cały rok :D

Wiem.Ja osobiscie ani do Adriatyku,ani do Baltyku zima bym nie wszedl...
A do Baltyku to bym sie zastanawial pewnie i latem nad zamoczeniem stopy.. :wink:
KumoterSzyszkownik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KumoterSzyszkownik » 03.01.2011 16:13

maniust napisał(a):
KumoterSzyszkownik napisał(a):Idac dalej-to zalezy nie tylko od typu dna,ale tez od pory roku,miesiaca...

Też byliśmy we wrześniu w 2009 w Rovinj i nie przypominam sobie bym się kąpał w zupie.
Woda była krystaliczna na campie Valdaliso w Rovinj.

Jednak będąc w 2010 w Vodicach , to w tym rejonie woda była zdecydowanie bardziej przejrzysta i krystaliczna niż w Rovinj.

Idąc dalej można też powiedzieć że woda jest bardziej mętna tam gdzie dużo narodu się kąpie.

Ale ja pisalem o porcie miejskim w Rovinj...No chyba tam sie nie kapales we wrzesniu 2009 roku, co?Jesli sie tam nie kapales,to co masz sobie przypominac?
Porcik miejski to ten z masa lodek i jachcikow blisko wiezy z zegarem... :lol:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 03.01.2011 16:19

KumoterSzyszkownik napisał(a):Porcik miejski to ten z masa lodek i jachcikow blisko wiezy z zegarem... :lol:

No wiem , wiem , ale jak się kąpać pomiędzy jachtami i łódkami. :D
Śruba ma dupę urwać jak przypłynie Jadrolinia? :lool:
Poprzednia strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone