Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie wampir mówi dobranoc - Rumunia 2006-2007

Niepodległość od Imperium Osmańskiego Rumunia uzyskała 9 maja 1877 roku. Połowa ludności Rumunii zginęła w II wojnie światowej. W Rumunii w 1917 roku wydano najmniejszy na świecie banknot o nominale 10 bani (10 groszy) - ma on 2,75 cm szerokości i 3,8 cm długości. Timisoara było pierwszym europejskim miastem, które wprowadziło konne tramwaje w 1869 roku i elektryczne oświetlenie ulic w 1889 roku.
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 30.03.2009 20:23

Jo_Anna napisał(a):......... wygrzebałam Słowenię sprzed dwóch lat i skraweczek Czech sprzed roku. Może też zapodam...?

Super, myśmy też 2 lata temu byli w Słowenii - niziny Alp Julijskich ( relacja jest na cropli) może sobie powspominamy :D
Dzięki za Rumunię :D
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 30.03.2009 20:23

Jo_Anna napisał(a):Jeśli jeszcze Was nie zamęczyłam, to wygrzebałam Słowenię sprzed dwóch lat i skraweczek Czech sprzed roku. Może też zapodam...?

Ja tam się od czasu do czasu lubię pomęczyć ... :D :D
Zapodawaj :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.04.2009 21:18

Jeśli jeszcze Was nie zamęczyłam, to wygrzebałam Słowenię sprzed dwóch lat i skraweczek Czech sprzed roku. Może też zapodam...?

Obiecanki cacanki :wink: :)
Jo_Anna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jo_Anna » 02.04.2009 21:28

Za moment, właśnie mi padł komputer - całkowicie :( Procesor i płyta, i jeszcze nie odzyskałam danych... Na pociechę jadę sobie w Sudety :) Jak wrócę (w poniedziałek), to wrócę do relacji ;)

serdeczności :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.04.2009 07:06

To przykrość...mam nadzieję, że obejdzie się bez strat (uda się wszystko odzyskać).
Pozdrawiam i miłego wypoczynku.
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 05.04.2009 22:02

wspomnień, wrażeń - nie da się z pamięci wyrzucić...
czekamy na kontynuację...
:wink: :wink: :lol: :lol:
Jo_Anna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jo_Anna » 18.04.2009 20:00

Udało się odzyskać (z komputera, bo pamięci nie dowierzam. W pamięci mam raczej ślady emocjy i ogólne wrażenia, np. zapachy, a fakty, niestety się zacierają...) - więc zakładam stosowny wątek :)
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 18.04.2009 20:50

to już rumuńskie wampiry skończone ?
:?: :?: :cry: :cry:
Jo_Anna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jo_Anna » 18.04.2009 20:52

jacky6 napisał(a):
to już rumuńskie wampiry skończone ?
:?: :?: :cry: :cry:

Masz rację - to niekończąca się opowieść ;) Na planowaną Bukowinę w 2008r. nie dotarłam z różnych względów, ale mam nadzieję, że tam jeszcze wrócę, więc umówmy się, że to na razie koniec tego odcinka...

Dobranoc - powiedział Wampir ;)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.04.2009 07:27

Dziękuję za ten i idę czytać nowy.
Jo_Anna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jo_Anna » 19.04.2009 07:31

JacYamaha napisał(a):Dziękuję za ten i idę czytać nowy.

:) Dzięki za Towarzystwo :)
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 24.04.2009 20:21

Jo_asiu - i ja dojechałam, ale jeszcze nieraz będę zaglądać, bo chyba (jak wszystko się uda) w tym roku sami przez krótką chwilę pooglądamy rumuńską rzeczywistość :D

A Twoje zdjęcia to mogę w kółko - masz "reporterskie" oko :D

pozdrawiam
:D
Jo_Anna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jo_Anna » 25.04.2009 07:32

Tymona napisał(a):Jo_asiu - i ja dojechałam, ale jeszcze nieraz będę zaglądać, bo chyba (jak wszystko się uda) w tym roku sami przez krótką chwilę pooglądamy rumuńską rzeczywistość :D

O! To zazdroszczę ! :) A w jaki region się wybieracie? Ja w tym roku wybrałam bożociałową Chorwację, kosztem Rumunii...

pozdrawiam :)
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 25.04.2009 07:57

Jo_Anna napisał(a): A w jaki region się wybieracie? Ja w tym roku wybrałam bożociałową Chorwację,

Przez trzy dni będziemy mieszkać w Sibiu - chcemy zobaczyć Sighisoarę i Brasov. My z Chorwacji z przyczyn technicznych musieliśmy zrezygnować, ale dzięki temu pojawiły się inne możliwości :wink:, które chcemy wykorzystać. A Wasza bożociałowa Chorwacja to który kierunek?

pozdrawiam
Jo_Anna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jo_Anna » 25.04.2009 09:11

Tymona napisał(a):Przez trzy dni będziemy mieszkać w Sibiu - chcemy zobaczyć Sighisoarę i Brasov.

No to sam miód :) Myślę, że będziesz zachwycona. Zahaczcie jeszcze o Rasznów, bo to coś zupełnie niebywałego.
Chorwacja - w planach był Hvar, ale może okazać się coś zupełnie innego. Bowiem plan ogólny to WIELKA WŁÓCZĘGA ;)

pozdrawiam ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rumunia - România

Gdzie wampir mówi dobranoc - Rumunia 2006-2007 - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies