Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie w tym roku?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 14.01.2007 17:38

krzychu_72 napisał(a):Knajpkę znaleźliśmy, było super.

No to świetnie, a ceny zapewne nieuległy zmianie :?: :-)

krzychu_72 napisał(a):Dla mnie w tym roku jedyne morze to Bałtyk :-)

Przynajmniej nie masz daleko :lol:
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 14.01.2007 18:18

saturn_18 napisał(a):No to świetnie, a ceny zapewne nieuległy zmianie :?: :-)

A nie wiem, zobacz sobie
http://www.cro.superhost.pl/Cro2006/p6210027.html
profet
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) profet » 14.01.2007 19:24

W zeszłym roku Istria poprzednio Vodice i Brac czas chyba ruszyć w okolice Dubrownika
archie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) archie » 15.01.2007 22:29

Gdzieś na Hvar lub Korculę

PZDR
canon33
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) canon33 » 15.01.2007 23:46

A ja przejechałem Chorwację od Ninu do Dubrownika i jeśli ktoś chce zwiedzać w miarę tanio , to polecam przyczepę campingową. W Cro najdroższe jest wyzywienie, a jadąc z przyczepą można te koszty zminimalizować. :) Po pierwsze jest gdzie ładować no i gdzie gotować.
Trochę zniechęcały mnie kampingi od Zadaru do Makarskiej (straszny tłok), ale dalej to juz było zupełnie fajnie. Tam nie dojeżdżają zachodnie cepry swoimi gigantycznymi przyczepami. No i ceny na campach trochę niższe.
W tym roku spotkałem wielu rodaków udających się do Czarnogóry. Tam ceny ponoć bardziej przystępne. Może ktoś odwiedził ten kraj i ma informacje :?: Jak tam dojechać. Czy droga tylko przez Cor :?:
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 16.01.2007 08:29

Kacper111 napisał(a):Witam, w zeszłym 2006r byliśmy ze znajomymi na Basce(wyspa KRK),było jak na pierwszy tego typu wyjazd nawet nieźle,zastanawiamy sie gdzie w tym roku,nie chcemy jechać na samo południe ale troche bliżej,jak macie jakies ciekawe propozycję (fotki) to piszcie-POZDRO
Kacper 111 8)

Ja dotychczas byłem 3 razy w Baśce Vodzie na Riwierze Makarskiej, a w tym roku... hmm... jak pojedziemy sami to już gdzieś indziej (jeszcze nie wiemy gdzie), a jak ze znajomymi (co roku kilku chce jechać, a jak zbliżamy się do wyjazdu to się wykruszają) to chyba znów do Baśki Vody. Lepiej sprawdzone tereny - co by "świeżacy" się nie zrazili. Ale wiadomo, że dla tych "co piewrszy raz" każde miejsce jest dobre. Pierwszy wyjazd zawsze najlepszy. Kolejne już nie robią takiego wrażenia.
lui
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lui » 16.01.2007 09:35

A my w tym roku w lipcu wybieramy Peljesac, miejscowość Borak. Właśnie zarezerwowaliśmy apartament i zaczynamy odliczanie :D :D :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.01.2007 10:50

Gdzie będziecie w Borku? I kiedy? My będziemy w Dingac od 27.07. Byłem tam już 4 razy.Pozdrav.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.01.2007 10:58

lui
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lui » 16.01.2007 11:08

Będziemy od 7 do 21 lipca w Willi Dingacz, więc niestety nie spotkamy się, a szkoda.
Czytałam o kiepskiej (wąska i podobno niebezpieczna) drodze do samej miejscowości, czy mógłbyś wypowiedzieć się na ten temat? Mając w pamięci drogi do niektórych miejsc w Cro zastanawiam się co nas czeka tym razem?
Pozdrawiam
lui
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lui » 16.01.2007 11:19

Sławomir Wocial napisał(a):[img][img]http://img164.imageshack.us/img164/3724/p8080263pa9.th.jpg[/img][/img]
to Borak od strony wody.

Dziękuję za zdjęcie. Podoba mi się, to jest to co lubimy - góry, morze, spokój. Faktycznie miejscowość maleńka, ale tego szukaliśmy. Czy na zdjęciu widać może Willę Dingacz?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.01.2007 13:06

[img][img]http://img221.imageshack.us/img221/1015/p8080263hm1.th.jpg[/img][/img]
tak mi sie wydaję. idąc od nas mija się wille Dingac , potem za 50 metrów jest konoba Dalmatinska Kuca i dalej nad morze.Powrót z nad wody pod górę!!!!!! Popatrz na forum w "poszukaj" , było o tej willi dość dużo. Duża willa na kilka rodzin , przed nią miejsce dla aut , na miejscu wini i rakija. Często Polacy tam mieszkają.
lui
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lui » 16.01.2007 13:18

O willi wiem już dość dużo, zastanawiałam się tylko gdzie dokładnie się ona znajduje, a Twoje zdjęcie wydawało się niezastąpione w tej kwestii.
Uprzejmie dziękuję za odpowiedź.
Droga z plaży pod górkę nie przeraża mnie, poprzednio mieliśmy do pokonania 265 schodków, to było wyzwanie, ale po kilku dniach prawie przyzwycziliśmy się.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.01.2007 15:13

Co do drogi z Potomja. Ze 200 metrów przed pumpom skręca się z głównej (jedynej) drogi w lewo przy drogowskazie TUNEL DINGAC i jedziesz 300 metrów. Po lewo będzie konoba U INDJANA a po prawo uliczka gdzie jest sklep spożywczy (najbliższy) i poczta. Sklep czynny ze 3h dziennie. Zaraz za konobą jest 400 metrowy tunel na jedno auto z mijanka po środku i jak wyjeżdżasz z niego to cały horyzont to morze. Cudny widok. Dajesz w lewo i masz 4 km do przejechania droga o nie najlepszej nawierzchni i mieszczącej jedno auto. Co jakiś czas są mijanki. Z jednej strony skała z drugiej kilkaset metrów spadku. Cudo!!! Uwielbiam ta drogę!! Można jeszcze dojechac do Borka przez Trstenic. Droga ma 7 km i też jest kapitalna. W samym tylko Trstenicu trzeba uważać na drzwi auta żeby nie obedzrzeć o klamki w domach bo przez chwilę ciasno jest. :D W Trstenicu : sklep , knajpki , przystań dla statków wycieczkowych na Mljet. Peljesac je najbolji i najljepsi!!!!!!!!!!!!! Kapitalne miejsce.
lui
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lui » 16.01.2007 15:39

Tak właśnie myślałam. Po przeczytaniu Twojego opisu tylko jęknęłam, faktycznie cudo, dobrze, że mam pół roku na oswojenie się z tą drogą :D :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Gdzie w tym roku? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone