Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie w tym roku? Daleko czy blisko?

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 14.04.2008 18:33

I taki czas przychodzi, gdy należy zdecydować się, gdzie w tym roku spędzimy wakacje???
Te same dylematy. Ostatni rok, wrzesień w Cro niestety zupełnie pogodowo nie wypalił, większość pobytu lało, a morze makabrycznie zimne. W tym roku żona, która lubi słońce, ciepłe morze i nowe miejsca do zwiedzania namówiła mnie na podróż zupełnie w nieznane i bardzo daleko. Tylko co to jest bardzo daleko?

Jakie macie pomysły na ten rok, jakie wakacyjne marzenia, a może również się nimi zaszczepię.
Już prawie wakacyjnie, przynajmniej w myślach, Pozdrawiam wszystkich i namawiam na zwierzenia. Grzegorz. :wink: :lol:
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 14.04.2008 19:05

Grzegorz był Wielkim Bratem,oszukali mnie, myślałem że Jarosław.
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 15.04.2008 07:05

Grzegorz czy ty nie jesteś czasami jakimś duchownym prosisz nas abyśmy się tobie zwierzali hi hi hi. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Aglaia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aglaia » 15.04.2008 09:15

W Europie - Portugalia (jak dobrze pójdzie sama przetestuję (chociaż miała być Skandynawia :roll: ); trochę poza - Wyspy Kanaryjskie.
gosku24
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosku24 » 15.04.2008 20:39

Portugalię to w tamtym roku zaraz po Chorwacji zaliczyła moja córka.
Ponieważ mam szwagra Portugalczyka,to moje dziecko wracając z Chorwacji przesiadło się w Austrii i pojechało dalej do Portugalii.
Jej wrażenia z pobytu są mieszane.
Jest co zwiedzać,ale w sierpniu to jest ukrop.Z Lizbony najbardziej zapamiętała to,że było 40 stopni.
A z odpoczynku nad oceanem była niezadowolona.
Jak opowiadała woda zimna,silne fale i zimno,bo tylko 20 stopni.
Ogólne wrażenie to takie,że w" Chorwacji to było lepiej"
Dodam ,że córa ma 17 Lat
sonny
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sonny » 15.04.2008 21:45

Ja w zeszłym roku odbyłem podróż przez Rumunię, Bułgarię do Istanbułu.
Bardzo polecam Rumunię -przepiękne krajobrazy, cudowne góry, urokliwe miasteczka...W Bułgarii najbardziej podobało mi sie w Sinemorec- dla mnie to miejsce gdzie czas sie zatrzymał . Trzeba szybko korzystać bo za kilka lat i tu powstaną gigantyczne molochy hotelowe.
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 15.04.2008 23:22

hrehor napisał(a):Grzegorz czy ty nie jesteś czasami jakimś duchownym prosisz nas abyśmy się tobie zwierzali hi hi hi. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Głupio wyszło, miało być lepiej, ale na twoje zapytanie powiem, że nie jestem osobą praktykującą kultury i wierzenia religijne, co mam nadzieję nie skreśla mnie z tego forum. A pytanie nadal istnieje. Bułgaria i Rumunia, byłem tam kiedyś, całkiem fajni ludzie, ale zaraz nadeszła era przemian i teraz mam mieszane uczucia czy warto tam jechać? Klimaty chyba pozostały nadal przyjazne, a ludzie, a jacy my jesteśmy???

Pozdrawiam, Grzegorz. :wink: :lol:
sonny
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sonny » 16.04.2008 08:52

Grzegorz Ćwik napisał(a): Bułgaria i Rumunia, byłem tam kiedyś, całkiem fajni ludzie, ale zaraz nadeszła era przemian i teraz mam mieszane uczucia czy warto tam jechać? Klimaty chyba pozostały nadal przyjazne, a ludzie, a jacy my jesteśmy???

Ja kilkukrotnie byłem w Rumunii i Bułgarii jako dzieciak z rodzicami w czasach PRL. Od kilku lat planowałem pojechać tam ponownie i odwiedzić stare miejsca. Myślę że wielu z nas żyje w utartym stereotypie że BG i RO to bieda, brud, złodziejstwo i żebractwo. Warto to zmienić bo oba kraje poczyniły duży postęp, Przez trzytygodniowy pobyt nie miałem żadnej nieprzyjemnej sytuacji. A wrażenia? Niezapomniane!!!! Np. jadę droga przez Karpaty, przełęcz 2000m.n.p.m. , majestatyczne góry, błękitne niebo, pioruńskie serpentyny i nagle z za zakrętu wychodzi stado koni! Nie wiem skąd sie tam wzięły ale były sliczne (RO Trasa Transfogarska). A Bułgaria?...świt, delikatny szum fal rozbijających sie o skały, klekot bocianów przy ujściu Veleki do morza i rżenie koni które samopas chodzą po okolicach (Sinemorec). Po prostu bajka.
No ale w tym roku oczywiscie CRO. :papa:
Aglaia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aglaia » 16.04.2008 15:13

gosku24 napisał(a):Portugalię to w tamtym roku zaraz po Chorwacji zaliczyła moja córka.
Ponieważ mam szwagra Portugalczyka,to moje dziecko wracając z Chorwacji przesiadło się w Austrii i pojechało dalej do Portugalii.
Jej wrażenia z pobytu są mieszane.
Jest co zwiedzać,ale w sierpniu to jest ukrop.Z Lizbony najbardziej zapamiętała to,że było 40 stopni.
A z odpoczynku nad oceanem była niezadowolona.
Jak opowiadała woda zimna,silne fale i zimno,bo tylko 20 stopni.
Ogólne wrażenie to takie,że w" Chorwacji to było lepiej"
Dodam ,że córa ma 17 Lat

Bywało, że Cro w zeszłym roku miałam 7 stopni a do Adriatyku weszłam raz i temperatura też mnie nie powaliła (byłam na przełomie sierpnia i września). Zobaczymy jak będzie w Portugalii.

Bułgaria i Rumunia to trochę blisko a kolega (a raczej jego żona) chciał daleko. Istambuł to już coś - dorzuciłabym jeszcze Kapadocję. Chyba że wam zimno nie straszne to może Norwegia (najlepiej za Kołem Podbiegunowym).
kasper68
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasper68 » 16.04.2008 22:31

Ja w tym roku już byłam daleko (Seszele) a za dwa miesiące, mam nadzieję będę blisko :lol: - na Korsyce.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 16.04.2008 22:37

kasper68 napisał(a):Ja w tym roku już byłam daleko (Seszele) a za dwa miesiące, mam nadzieję będę blisko :lol: - na Korsyce.

Nieżle koleżance się powodzi. No proszę seszele, korsyka , a tu ludzi nie stać zeby do Chorwacji pod namiot pojechać.
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 17.04.2008 00:15

Pięknie, mam nadzieję na coraz lepszą pogodę w całym naszym kraju, niestety fruwające niże, deszcze, koszmarna ilość wody leżąca w niezliczonych kałużach, chyba to coś nas nie zatopi i w końcu da możliwość o pomyśleniu i wybraniu jakiejś słonecznej krainy.
Czy takie jeszcze istnieją?????????

Prawie zatopiony, Pozdrawiam Grzegorz. :wink:
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 17.04.2008 20:01

A może słoneczna Hiszpania? Szczególnie ta bardziej południowa... no i nowe pomysły na obiadek by się znalazły :wink:
pozdrawiam
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 17.04.2008 20:13

No dobra... właśnie przeczytałam Twoją wypowiedż i już wiem, że Hiszpania "odpada".
:papa:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 17.04.2008 20:44

darek1 napisał(a):
kasper68 napisał(a):Ja w tym roku już byłam daleko (Seszele) a za dwa miesiące, mam nadzieję będę blisko :lol: - na Korsyce.

Nieżle koleżance się powodzi. No proszę seszele, korsyka , a tu ludzi nie stać zeby do Chorwacji pod namiot pojechać.

:D :D :D :D ... może nie jest to śmieszne lecz ja uśmiałem się.
Następna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies