Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie w tym roku? Daleko czy blisko?

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 14.04.2008 17:33

I taki czas przychodzi, gdy należy zdecydować się, gdzie w tym roku spędzimy wakacje???
Te same dylematy. Ostatni rok, wrzesień w Cro niestety zupełnie pogodowo nie wypalił, większość pobytu lało, a morze makabrycznie zimne. W tym roku żona, która lubi słońce, ciepłe morze i nowe miejsca do zwiedzania namówiła mnie na podróż zupełnie w nieznane i bardzo daleko. Tylko co to jest bardzo daleko?

Jakie macie pomysły na ten rok, jakie wakacyjne marzenia, a może również się nimi zaszczepię.
Już prawie wakacyjnie, przynajmniej w myślach, Pozdrawiam wszystkich i namawiam na zwierzenia. Grzegorz. :wink: :lol:
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 14.04.2008 18:05

Grzegorz był Wielkim Bratem,oszukali mnie, myślałem że Jarosław.
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 15.04.2008 06:05

Grzegorz czy ty nie jesteś czasami jakimś duchownym prosisz nas abyśmy się tobie zwierzali hi hi hi. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Aglaia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aglaia » 15.04.2008 08:15

W Europie - Portugalia (jak dobrze pójdzie sama przetestuję (chociaż miała być Skandynawia :roll: ); trochę poza - Wyspy Kanaryjskie.
gosku24
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosku24 » 15.04.2008 19:39

Portugalię to w tamtym roku zaraz po Chorwacji zaliczyła moja córka.
Ponieważ mam szwagra Portugalczyka,to moje dziecko wracając z Chorwacji przesiadło się w Austrii i pojechało dalej do Portugalii.
Jej wrażenia z pobytu są mieszane.
Jest co zwiedzać,ale w sierpniu to jest ukrop.Z Lizbony najbardziej zapamiętała to,że było 40 stopni.
A z odpoczynku nad oceanem była niezadowolona.
Jak opowiadała woda zimna,silne fale i zimno,bo tylko 20 stopni.
Ogólne wrażenie to takie,że w" Chorwacji to było lepiej"
Dodam ,że córa ma 17 Lat
sonny
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sonny » 15.04.2008 20:45

Ja w zeszłym roku odbyłem podróż przez Rumunię, Bułgarię do Istanbułu.
Bardzo polecam Rumunię -przepiękne krajobrazy, cudowne góry, urokliwe miasteczka...W Bułgarii najbardziej podobało mi sie w Sinemorec- dla mnie to miejsce gdzie czas sie zatrzymał . Trzeba szybko korzystać bo za kilka lat i tu powstaną gigantyczne molochy hotelowe.
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 15.04.2008 22:22

hrehor napisał(a):Grzegorz czy ty nie jesteś czasami jakimś duchownym prosisz nas abyśmy się tobie zwierzali hi hi hi. :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Głupio wyszło, miało być lepiej, ale na twoje zapytanie powiem, że nie jestem osobą praktykującą kultury i wierzenia religijne, co mam nadzieję nie skreśla mnie z tego forum. A pytanie nadal istnieje. Bułgaria i Rumunia, byłem tam kiedyś, całkiem fajni ludzie, ale zaraz nadeszła era przemian i teraz mam mieszane uczucia czy warto tam jechać? Klimaty chyba pozostały nadal przyjazne, a ludzie, a jacy my jesteśmy???

Pozdrawiam, Grzegorz. :wink: :lol:
sonny
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sonny » 16.04.2008 07:52

Grzegorz Ćwik napisał(a): Bułgaria i Rumunia, byłem tam kiedyś, całkiem fajni ludzie, ale zaraz nadeszła era przemian i teraz mam mieszane uczucia czy warto tam jechać? Klimaty chyba pozostały nadal przyjazne, a ludzie, a jacy my jesteśmy???

Ja kilkukrotnie byłem w Rumunii i Bułgarii jako dzieciak z rodzicami w czasach PRL. Od kilku lat planowałem pojechać tam ponownie i odwiedzić stare miejsca. Myślę że wielu z nas żyje w utartym stereotypie że BG i RO to bieda, brud, złodziejstwo i żebractwo. Warto to zmienić bo oba kraje poczyniły duży postęp, Przez trzytygodniowy pobyt nie miałem żadnej nieprzyjemnej sytuacji. A wrażenia? Niezapomniane!!!! Np. jadę droga przez Karpaty, przełęcz 2000m.n.p.m. , majestatyczne góry, błękitne niebo, pioruńskie serpentyny i nagle z za zakrętu wychodzi stado koni! Nie wiem skąd sie tam wzięły ale były sliczne (RO Trasa Transfogarska). A Bułgaria?...świt, delikatny szum fal rozbijających sie o skały, klekot bocianów przy ujściu Veleki do morza i rżenie koni które samopas chodzą po okolicach (Sinemorec). Po prostu bajka.
No ale w tym roku oczywiscie CRO. :papa:
Aglaia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aglaia » 16.04.2008 14:13

gosku24 napisał(a):Portugalię to w tamtym roku zaraz po Chorwacji zaliczyła moja córka.
Ponieważ mam szwagra Portugalczyka,to moje dziecko wracając z Chorwacji przesiadło się w Austrii i pojechało dalej do Portugalii.
Jej wrażenia z pobytu są mieszane.
Jest co zwiedzać,ale w sierpniu to jest ukrop.Z Lizbony najbardziej zapamiętała to,że było 40 stopni.
A z odpoczynku nad oceanem była niezadowolona.
Jak opowiadała woda zimna,silne fale i zimno,bo tylko 20 stopni.
Ogólne wrażenie to takie,że w" Chorwacji to było lepiej"
Dodam ,że córa ma 17 Lat

Bywało, że Cro w zeszłym roku miałam 7 stopni a do Adriatyku weszłam raz i temperatura też mnie nie powaliła (byłam na przełomie sierpnia i września). Zobaczymy jak będzie w Portugalii.

Bułgaria i Rumunia to trochę blisko a kolega (a raczej jego żona) chciał daleko. Istambuł to już coś - dorzuciłabym jeszcze Kapadocję. Chyba że wam zimno nie straszne to może Norwegia (najlepiej za Kołem Podbiegunowym).
kasper68
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasper68 » 16.04.2008 21:31

Ja w tym roku już byłam daleko (Seszele) a za dwa miesiące, mam nadzieję będę blisko :lol: - na Korsyce.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 16.04.2008 21:37

kasper68 napisał(a):Ja w tym roku już byłam daleko (Seszele) a za dwa miesiące, mam nadzieję będę blisko :lol: - na Korsyce.

Nieżle koleżance się powodzi. No proszę seszele, korsyka , a tu ludzi nie stać zeby do Chorwacji pod namiot pojechać.
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 16.04.2008 23:15

Pięknie, mam nadzieję na coraz lepszą pogodę w całym naszym kraju, niestety fruwające niże, deszcze, koszmarna ilość wody leżąca w niezliczonych kałużach, chyba to coś nas nie zatopi i w końcu da możliwość o pomyśleniu i wybraniu jakiejś słonecznej krainy.
Czy takie jeszcze istnieją?????????

Prawie zatopiony, Pozdrawiam Grzegorz. :wink:
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 17.04.2008 19:01

A może słoneczna Hiszpania? Szczególnie ta bardziej południowa... no i nowe pomysły na obiadek by się znalazły :wink:
pozdrawiam
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 17.04.2008 19:13

No dobra... właśnie przeczytałam Twoją wypowiedż i już wiem, że Hiszpania "odpada".
:papa:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 17.04.2008 19:44

darek1 napisał(a):
kasper68 napisał(a):Ja w tym roku już byłam daleko (Seszele) a za dwa miesiące, mam nadzieję będę blisko :lol: - na Korsyce.

Nieżle koleżance się powodzi. No proszę seszele, korsyka , a tu ludzi nie stać zeby do Chorwacji pod namiot pojechać.

:D :D :D :D ... może nie jest to śmieszne lecz ja uśmiałem się.
Następna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone