Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie w Polsce można kupić chorwackie wino??

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
grzesasia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesasia » 04.03.2015 14:32

Witam smakoszy..
U mnie na wiosce widziałem chorwackie wino w markecie Dino . O ile pamiętam było to wino Peljeśac ( niebieska etykieta z osiołkiem ) kosztowało bodajże 29 zł /boca.
Pozdrawiam
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.03.2015 15:59

grzesasia napisał(a):Witam smakoszy..
U mnie na wiosce widziałem chorwackie wino w markecie Dino . O ile pamiętam było to wino Peljeśac ( niebieska etykieta z osiołkiem ) kosztowało bodajże 29 zł /boca.
Pozdrawiam

O 20 za dużo :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.03.2015 16:05

Akurat za to, to nawet więcej... :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.03.2015 16:17

Płaciłem za nie i chyba 60 PLN. To było dużo za dużo.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.04.2015 12:44

Hej,takie nowości nabyłam na babski wieczór :mrgreen:
Ktoś już się spotkał,próbował?
No bo chciałabym sie popisać,a zwykle tylko smakuje mi lub nie :wink:
DSC_0143[1].jpg
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.04.2015 12:54

Graszka i latarnia morska sie za bardzo nie spina :) :)
Cena zachęcająca. Myślę, że to takie winko stołowe. Dla kogoś kto lubi albo nie lubi, tak jak i ja, będzie oki :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.04.2015 14:22

No tak... mam trop Graševina- Kutjevo,całe życie się człowiek uczy...
Może ta latarnia,żeby tak bardziej chorwacko się kojarzyło-na mnie podziałało :)
Myślę,że nie będzie najgorsze,zwłaszcza,że koleżanki też raczej sommeliera głównie z Biedry znają :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 18.04.2015 14:55

croktoś napisał(a):No tak... mam trop Graševina- Kutjevo,całe życie się człowiek uczy...
Może ta latarnia,żeby tak bardziej chorwacko się kojarzyło-na mnie podziałało :)
Myślę,że nie będzie najgorsze,zwłaszcza,że koleżanki też raczej sommeliera głównie z Biedry znają :wink:

U nas czyli u naszych dziewczyn prym wiedzie Graszka z Iloku. Tam gdzie Robert Makłowicz był :) No i my też ;)
Stary Chorwat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stary Chorwat » 20.07.2015 21:53

Bocian napisał(a):
croktoś napisał(a):No tak... mam trop Graševina- Kutjevo,całe życie się człowiek uczy...

U nas czyli u naszych dziewczyn prym wiedzie Graszka z Iloku. Tam gdzie Robert Makłowicz był :) No i my też ;)

Też tam byłem, ale bardziej wole Traminca.
krzyspvfr
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzyspvfr » 20.07.2015 22:09

Witam,

przyłączam się do tematu. W zeszłym roku zakupiłem w Potomje takie oto winko białe, w cenie 40 kn/butelka. Było niesamowite, wytrawne ale delikatne, po prostu cudo:
m1.jpg

m2.jpg

Gdyby ktoś gdzieś widział w PL, proszę o wiadomość ;)
ryszard22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ryszard22 » 20.07.2015 22:19

Wina Chorwackie można kupić w Krakowie na Zabłociu ul, Lipowa i przy Każmierza Wielkiego jest sklep z winami Chorwackimi :D
Stary Chorwat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stary Chorwat » 20.07.2015 23:20

krzyspvfr napisał(a):Witam,

przyłączam się do tematu. W zeszłym roku zakupiłem w Potomje takie oto winko białe, w cenie 40 kn/butelka. Było niesamowite, wytrawne ale delikatne, po prostu cudo:
m1.jpg

m2.jpg

Gdyby ktoś gdzieś widział w PL, proszę o wiadomość ;)

W tej samej miejscowości jest druga winiarnia z równie dobrymi winami "Matuško". Również polecam.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 20.07.2015 23:35

:D na pewno w Selgrosie, dokonasz zakupu dobrego, chorwackiego wina. Często dysponują tam dosyć atrakcyjnym asortymentem. Ostatnio jednak kupiłam np. Prośek w Leviatanie :wink:
Mateousz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mateousz » 06.10.2015 08:46

Polecam internetową winnicę Dekanter. Wspaniały wybór win dla koneserów. :)
anjuri
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) anjuri » 24.11.2015 15:15

Też często kupuje na Dekanter.pl. Bardzo sprawnie działający sklep, nigdy nie miałam problemów z zamówieniem. Sprowadzają wina z całego świata ;) Gdy potrzebuje kupić butelkę na prezent czy dla samej siebie, to zawsze się do nich zgłaszam. W sumie lepiej zamówić kilka butelek naraz, wtedy koszty przesyłki się zmniejszają, no i nie ma problemu, że wino szybko się skończy. Szczególnie w jesienne wieczory ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Gdzie w Polsce można kupić chorwackie wino?? - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies