Ostatanio patrząc na pustą butelke po chorwackim winie która stoi na półce, tak mnie naszła ochota że muszę troche odświerzyć temat Gdzie w Polsce ( w Wielkopolsce lub online) można kupić prosek ?
Z cro przywiozłem taki i byl wyśmienity.
wiola3131 napisał(a):Cześć wina chorwackie na pewno kupisz w selgrosie
666666 napisał(a):Ostatanio patrząc na pustą butelke po chorwackim winie która stoi na półce, tak mnie naszła ochota że muszę troche odświerzyć temat Gdzie w Polsce ( w Wielkopolsce lub online) można kupić prosek ?
Z cro przywiozłem taki i byl wyśmienity.
slapol napisał(a):wiola3131 napisał(a):Cześć wina chorwackie na pewno kupisz w selgrosie
Ciekawa wieść, bo nigdy tam ich nie namierzyłem...a może tylko regionalnie występują We Wrocku nie widziałem....
damianołódź napisał(a):Podsyłam linka do fajnej strony W. Bońkowskiego Winicjatywa, ostatnio opisywał Chorwackie wina od Ivo Skaramuca Vinogorje Hvar. Miałem okazję podczas ubiegłorocznej majówki odwiedzić winiarnię, niestety zapas szybko się skończył, choć 1 butelczyna Dingać Barique 20010 leży sobie spokojnie i czeka odpowiedniego momentu.
W artykule jest adres do Importera z Krakowa i sklepów gdzie dostępne są chorwackie wina
http://winicjatywa.pl/2014/11/12/vina-s ... 3-key2biz/
Bocian napisał(a):damianołódź napisał(a):Podsyłam linka do fajnej strony W. Bońkowskiego Winicjatywa, ostatnio opisywał Chorwackie wina od Ivo Skaramuca Vinogorje Hvar. Miałem okazję podczas ubiegłorocznej majówki odwiedzić winiarnię, niestety zapas szybko się skończył, choć 1 butelczyna Dingać Barique 20010 leży sobie spokojnie i czeka odpowiedniego momentu.
W artykule jest adres do Importera z Krakowa i sklepów gdzie dostępne są chorwackie wina
http://winicjatywa.pl/2014/11/12/vina-s ... 3-key2biz/
Wczoraj piłem dokładnie takiego samego Plavca. Szału nie ma. Ale i najgorsze nie jest.
slapol napisał(a):Na zlocie też piłeś i dawało radę...
slapol napisał(a):Nie znam gościa ...i pukawkę ma raczej nieprofesjonalną
W temacie winiaków z Plejeszaka ... mam w barku Dingač "Berba 2012" i zobowiązuję się to to przywieżć na kolejne spotkanie p.t. Wielkanoc 2015
Pozdrav
Bocian napisał(a):slapol napisał(a):Nie znam gościa ...i pukawkę ma raczej nieprofesjonalną
W temacie winiaków z Plejeszaka ... mam w barku Dingač "Berba 2012" i zobowiązuję się to to przywieżć na kolejne spotkanie p.t. Wielkanoc 2015
Pozdrav
No tu gościu trzymiem Cię za to i owo
Winko to Skaramuca a ten gościu to złoczyńca z Bonda, niejaki Scaramanga
kominesku napisał(a):Bocian napisał(a):slapol napisał(a):Nie znam gościa ...i pukawkę ma raczej nieprofesjonalną
Pozdrav
Wiem gdzie można kupić i Plavca i Dingaća......ale nie stać Was
Bocian napisał(a):slapol napisał(a):Nie znam gościa ...i pukawkę ma raczej nieprofesjonalną
Pozdrav