Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planami, na początku października będzie degustacja win chorwackich w jednym z warszawskich sklepów.
Pod koniec września, jak wszystko będzie jasne, dam znać.
Maciek1956 napisał(a):Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planami, na początku października będzie degustacja win chorwackich w jednym z warszawskich sklepów. Jest bardzo prawdopodobne, że kilka różnych winek zostanie na stałe wprowadzone do oferty.
Pod koniec września, jak wszystko będzie jasne, dam znać.
Jozo napisał(a):AnetaA napisał(a):Dobry pomysł, bo moje zapasy już wychodza i przez resztę roku przyjdzie mi się delektować winami niemieckimi... aż do przyszłego lata.
Witaj,
przeglądam stare posty o winie i jeśli sprawa z winami chorwackimi jest jeszcze aktualna, to ostatnio natknąłem się na sklep internetowy www.vugava.pl z namiastką asortymentu ze sklepów KONZUM lub KERUM.
Może wybór nie jest imponujący, ale można coś wybrać na "Chorwacki wieczór". Zapasy, które udaje nam się przywieźć z wakacji nie starczają na cały rok.
Maciek1956 napisał(a):Wiem. Jeśli dojdzie do degustacji wszystko napiszę. Wracam z urlopu ok 25/28 września, będzie jeszcze kilka dni czasu na informację. Jeśli przed wyjazdem znane będą konkrety, też dam znać.
Win jeszcze nie ma w Polsce, trudno więc dokładnie wyznaczyć dzień, ale czekają na mój powrót z urlopu.
Jacek 206 napisał(a):Jozo napisał(a):AnetaA napisał(a):Dobry pomysł, bo moje zapasy już wychodza i przez resztę roku przyjdzie mi się delektować winami niemieckimi... aż do przyszłego lata.
Witaj,
przeglądam stare posty o winie i jeśli sprawa z winami chorwackimi jest jeszcze aktualna, to ostatnio natknąłem się na sklep internetowy www.vugava.pl z namiastką asortymentu ze sklepów KONZUM lub KERUM.
Może wybór nie jest imponujący, ale można coś wybrać na "Chorwacki wieczór". Zapasy, które udaje nam się przywieźć z wakacji nie starczają na cały rok.
Ale ostro reklamujesz 8 postów jeden za drugim.
Rysio napisał(a):Maciek1956 napisał(a):Wiem. Jeśli dojdzie do degustacji wszystko napiszę. Wracam z urlopu ok 25/28 września, będzie jeszcze kilka dni czasu na informację. Jeśli przed wyjazdem znane będą konkrety, też dam znać.
Win jeszcze nie ma w Polsce, trudno więc dokładnie wyznaczyć dzień, ale czekają na mój powrót z urlopu.
Maciek a będą tylko wybrane czy będzie można zamówić np te tanie białe sikacze z Graseviny pakowane w kartono - workach po 3 litry, bo może bym zamówił tak z pół europalety
Gandaliela napisał(a):pozdraw.Ja wlasnie rozmyslam nad sprowadzaniem chorwackich win do Polski mam mnostwo przyjacol winarow mieszkam w chorwcji ale najpierw musze przewachac prawne aspekty inalezc odbiorcow
Maciek1956 napisał(a):Rysio napisał(a):Maciek1956 napisał(a):Wiem. Jeśli dojdzie do degustacji wszystko napiszę. Wracam z urlopu ok 25/28 września, będzie jeszcze kilka dni czasu na informację. Jeśli przed wyjazdem znane będą konkrety, też dam znać.
Maciek a będą tylko wybrane czy będzie można zamówić np te tanie białe sikacze z Graseviny pakowane w kartono - workach po 3 litry, bo może bym zamówił tak z pół europalety
Nie znam jeszcze detali, ale z przecieków na tę chwilę wiem, że będą to jakieś wybrane wina, na początek, a później jeśli będzie zainteresowanie i możliwość to kto wie, może ...
Dla jasności--ja w tym interesie nie uczestniczę, nic z niego nie mam i nie będę miał, a jeśli to tylko poniosę ew małe koszty, np na degustację dostarczając sery przywiezione z Cro i mojego wędzenia.
Gandaliela napisał(a):pozdraw.Ja wlasnie rozmyslam nad sprowadzaniem chorwackich win do Polski mam mnostwo przyjacol winarow mieszkam w chorwcji ale najpierw musze przewachac prawne aspekty inalezc odbiorcow