Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie w Polsce można kupić chorwackie wino??

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 10.08.2006 15:41

...dzisiejsza młodzież nie wie co to sentyment....ahhh... :boss: :lool:
toyota1983
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) toyota1983 » 15.08.2006 19:29

Przyłączam sie do miłujących Prosek:) Dziś przywiozłam, kupiłam 2 butelki na lotnisku w Dubrovniku, u nas jeszcze nie szukałam. O dziwo nie znalazłam w ichnim hipermarkecie dlatego lotnisko.
anubisms
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) anubisms » 28.08.2006 12:26

A ja dogadałem się z pewną rodzną i co miesiąc mi przysyłają wino, prosek i rakije.
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 28.08.2006 23:20

Dobry pomysł, bo moje zapasy już wychodza :( i przez resztę roku przyjdzie mi się delektować winami niemieckimi... aż do przyszłego lata.
Jola L-G
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jola L-G » 29.08.2006 11:33

aGGi napisał(a):W sumie najbardziej interesuje mnie W-wa i okolice. Szukałam w różnych sklepach i tego pysznego winka ani śladu. Czy ktoś w ogóle je sprowadza? Jeżeli ktoś z was widział w jakimś sklepie, to proszę o informację.

Pozdrawiam

Bez problemu kupiłam oryginalne chorwackie wino w Makro.( fakt, że nie w Warszawie) Pozdro :P
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 29.08.2006 12:09

po sobotniej biesiadzie prywatnej potwierdzam:
- że wino niemieckie służy do delektowania się (baaardzo polecam białe reńskie :), pozdrowienia dla Anety) i upajania się nim,
- że sentyment dużą rolę odgrywa również i wśród młodzieży ginie (tu ukłon w stronę pietro'a) ... z sentymentu obaliłem więc w sobotę butlę Pljeszadzia (dostałem litr w prezencie) i pijąc ją wiedziałem, że gdyby to było wino niechorwackie, to uznałbym je za wstrętną siarę, wstrętny napój alkoholowy na spirytusie ... no ale cóż ... sentyment zrobił swoje ...
a ból głowy następnego dnia minął dopiero po drugim tyskim :), pozdrov, K.
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 29.08.2006 18:26

Też taką jedną siarę przywieźliśmy, ale swoje odstoi i w środku zimy przychorwackich zdjęciach i wspominkach na pewno poczujemy smak lata i gorącej Chorwacji :) A niemieckie winka rzeczywiście wyśmienite - polecam Muller Thurgau. Pozdrowionka
Jozo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozo » 31.08.2011 11:31

aGGi napisał(a):W sumie najbardziej interesuje mnie W-wa i okolice. Szukałam w różnych sklepach i tego pysznego winka ani śladu. Czy ktoś w ogóle je sprowadza? Jeżeli ktoś z was widział w jakimś sklepie, to proszę o informację.

Pozdrawiam

Witaj aGGi,

przeglądam stare posty o winie i jeśli sprawa z winami chorwackimi jest jeszcze aktualna, to ostatnio natknąłem się na sklep internetowy www.vugava.pl z namiastką asortymentu ze sklepów KONZUM lub KERUM.
Jozo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozo » 31.08.2011 11:35

toyota1983 napisał(a):Przyłączam sie do miłujących Prosek:) Dziś przywiozłam, kupiłam 2 butelki na lotnisku w Dubrovniku, u nas jeszcze nie szukałam. O dziwo nie znalazłam w ichnim hipermarkecie dlatego lotnisko.

Witaj,

przeglądam stare posty o winie i jeśli sprawa z winami chorwackimi jest jeszcze aktualna, to ostatnio natknąłem się na sklep internetowy www.vugava.pl z namiastką asortymentu ze sklepów KONZUM lub KERUM.
Może wybór nie jest imponujący, ale można coś wybrać na "Chorwacki wieczór".
Jozo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozo » 31.08.2011 11:38

AnetaA napisał(a):Dobry pomysł, bo moje zapasy już wychodza :( i przez resztę roku przyjdzie mi się delektować winami niemieckimi... aż do przyszłego lata.

Witaj,

Może wybór nie jest imponujący, ale można coś wybrać na "Chorwacki wieczór". Zapasy, które udaje nam się przywieźć z wakacji nie starczają na cały rok.
Jozo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozo » 31.08.2011 11:40

pietro napisał(a):sprawdzałem w sklepie Alkohole i Wina Świata-jest ich kilka w W-wie-nie ma nic z Cro :cry: :wink:

Witaj,

Jozo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozo » 31.08.2011 11:41

krakuscity napisał(a):Prosek widziałem w Makro - ale krakowskim :)

Witaj,

Jozo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozo » 31.08.2011 11:42

madzia1981 napisał(a):Aggi- ja z chorwackich win najbardziej uwielbiam o nazwie Prosek (wino słodkie) i takie tez udało mi się kupić w jednych z hipermarketów Auchan.
Poszukaj u siebie (widzialam tez Pejlesac i Dignac)

Witaj,

Może wybór nie jest imponujący, ale można coś wybrać na "Chorwacki wieczór". Zapasy, które udaje nam się przywieźć z wakacji nie starczają na cały rok.
Jozo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozo » 31.08.2011 11:44

Jola L-G napisał(a):

Pozdrawiam

Bez problemu kupiłam oryginalne chorwackie wino w Makro.( fakt, że nie w Warszawie) Pozdro :P

Witaj,

Jozo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozo » 31.08.2011 11:45

AnetaA napisał(a):Dobry pomysł, bo moje zapasy już wychodza :( i przez resztę roku przyjdzie mi się delektować winami niemieckimi... aż do przyszłego lata.

Witaj,

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

Gdzie w Polsce można kupić chorwackie wino?? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies