Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie w Grecji z dziećmi - tylko hotel !

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
przemo007
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo007 » 30.11.2007 08:43

Witam !!! Po dwóch wspaniałych wyjazdach do Chorwacji (odkrytej właśnie przez TO forum) nadszedł czas zobaczenia innych zakątków świata, dzieci stwierdziły kategorycznie: na plaży ma być piasek, więc wybór padł na Grecję i w związku z tym zwracam się do forumowiczów o pomoc w wyborze miejsca letniego odpoczynku . Zależy mi na hotelu ( taki ze mnie "wygodnicki") z basenem i animacją dla dzieci oraz w bliskim położeniu piaszczystej plaży. Jeśli ktoś z Was ma sprawdzone miejsce i biuro podróży na Grecję - proszę o pomoc. :roll:
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 30.11.2007 12:57

polecam hotel arminda k. hersonissos na krecie - w zeszłym roku był w ofercie scan holiday.
:papa:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.02.2008 16:36

Podpinam się pod pytanie.

Coś :?:
1. Termin - koniec maja (czy w miarę przyzwoita będzie temperatura wody),
2. All inclusive (czy warto),
3. Samolot z Katowic lub Krakowa,
4. Wypożyczalnia samochodów w pobliżu,
5. Plaża przyjazna dzieciom niekoniecznie piaszczysta,
6. Więcej plaż w okolicy,
7. Cena nie z kosmosu,
8. Ładne widoki

Tylko nie piszcie, że tylko w Erze :wink:
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 16.02.2008 18:07

Rysio -

1. W Grecji pod koniec maja woda będzie miała max. ok. 22 stopni ale w okolicach południa Krety (Matala) - rozmawiałem o tym z animatorką, która była na Krecie od początku maja do końca września.
Grecja kontynentalna do kąpieli w maju odpada - tu najwyżej będzie 20 stopni.
Najlepszy imo termin na ten kierunek to druga połowa września - jest jeszce gorąco ale nie ma już krematorium (czerwiec - sierpień), przy tym woda cieplutka a ceny posezonowe.
2. A.I - napewno warto - nawet jak parę dni przeznaczysz na zwiedzanie. A żona doceni...
4. Wypożyczalnie są na każdym kroku w pobliżu każdego kurortu.
5,6,7,8 - pozostałe parametry także pasują idealnie do Krety :wink:

Polecam więc Hotel Arminda na Krecie - tutaj parę słów o moich wakacjach, a także galeryjka.

Arminda - oferta na wrzesień

Arminda - oferta na maj

Scan to sprawdzone niemieckie biuro - nie zamieniają hoteli po przylocie na miejsce wypoczynku. W maju nie latają jeszcze na Kretę z Krakowa.

PZDRV
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.02.2008 18:45

Kreta i 22stC a nawet 20 mi wystarczy, tym bardziej, że w zasadzie większość hoteli ma baseny dla dzieciarni, w których woda z pewnością woda będzie ciut cieplejsza. Wrzesień odpada - dlaczego :?: bo 31 sierpnia wrócę z Cro :) w tym roku postanowiłem rozdzielić 3 tygodniowy urlop w Cro na 2 tygodnie w Cro i tydzień wcześniej jako wstęp gdzieś gdzie jest cieplej. Do Afrykanerów raczej się nie mam zamiaru wybierać, ze względu na dość specyficzną kuchnię, co niekoniecznie będzie pasowało 5,5 rocznemu w tym czasie dzieciakowi, poza tym sam w Egipcie byłem, więc tam mnie średnio na dzień dzisiejszy ciągnie, może jak mała podrośnie, to skoczę by jej pokazać :wink: tak więc dalej przeglądam oferty Krety
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 16.02.2008 18:52

Mare Blue wybrała niedawno koleżanka z roboty. Hotel jest ok. ale w okolicach Amoudary trochę straszą budynki ogromnej elektrowni - w sumie to drobiazg ale warto wiedzieć...

PZDRV
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.02.2008 18:57

Elektrownia ponoć w odległości 5 km. Plusem jest to, że bliżej do plaży i leżaki są już gratis. Cena ciut wyższa w Mare Blue, no i osiołkowi w żłoby dano :wink:
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 16.02.2008 19:05

Pomyśl Rysio jeszcze o pobycie 2-tygodniowym. Może tak sie zdarzyć (choć wcale nie musi :wink: ), że dwa dni wypadną na podróż (wylot do - 22.00, wylot z - 4.00 rano) i zostanie 5 na miejscu. Generalnie to ludziska klną te tygodniówki...

PZDRV
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.02.2008 19:09

Rozeznam terminy przylotów i odlotów jak będzie tak jak piszesz to mam ich głęboko i będę szukał dalej. Natomiast znalazłem widoczek z Ammoudary Ze tak powiem podziękował :? :wink: Twoja propozycja wygląda na ciekawszą :D
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 16.02.2008 19:28

Terminy podane w dokumentach podróży mogą niestety ulec zmianie nawet na dzień czy dwa przed wylotem. To nie jest kwestia solidności biura tylko przewoźnika. Nawet w TUI się to zdarza.
Mówię ci weź dwa tygodnie - różnice odbierzesz sobie choć w części z zakładowego funduszu świadczeń socjalnych - od tego roku można domagać się refundacji wczasów zagranicznych. Szczegóły oczywiście precyzuje regulamin funduszu obowiązujący w Twojej firmie - w mojej jest to ok. 1100 zł.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 16.02.2008 19:43

Rafale, tu raczej nie chodzi o fundusze, bardziej o urlop :wink: Ale nie powiem, że nie pomyślę nad tym. 2 razy 2 tygodnie zawsze brzmi lepiej niż 1+2 tygodnie 8)
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 04.03.2008 23:33

Kreta to nie Grecja ! Żartowałem :wink:
Ale mimo wszystko trochę jest w tym prawdy - Grecja ma różne oblicza.
Ja zacząłem od Grecji północnej - Chalkidiki.
Hotel Atrium Palace , płw.Kassandra, Pefkochori.
Z Neckermannem PL był to wariant "samolotowy", z D - dojazd własny.
Wybraliśmy dojazd własny. Jak jest w tym roku, nie wiem.
Hotel bardzo porządny, jedzenie doskonałe. Nie braliśmy celowo AI, bo woleliśmy niezależność ( zawsze nie było nas w porze lunchu w hotelu ).
Na bazę na północną Grecję polecam - dojazd bardzo dobry.
marcin.k
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin.k » 08.03.2008 22:55

A mnie sie udało przed dwoma laty spędzić 2 tygodnie w Gerakinie na Halkikdiki za 1600 PLN za 2 tygodnie w czrwcu z pełnym (i naprawdę wspaniałym) bufetem za 3 soby (2+1). Cena wręcz wprawiła w osłupienie i przysporzyła wątpliwości, czy nie trafimy do ośrodka typu "Gierek", ale cóż... Było extra. Oczywiście - dojazd własny.
przemo007
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo007 » 12.03.2008 21:39

Ha ! Właśnie w tym roku mój wybór padł na hotel Gerakinii, jadę z necker..., 2 tygodnie w czerwcu, mam nadzieje na wypoczynek co najmniej tak wspaniały jak w cro !!!
Do marcina k. jeśli możesz napisz coś więcej o tym hotelu - mile widziane zdjęcia na priv.
Pozdrawiam
amrys
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) amrys » 30.03.2008 12:43

ja tez po 7latach w CRO jade w lipcu do gerakini tez bym coś chetnie usłyszał o tym hotelu. i pytanie jak jechać w swietle sytuacji na bałkanach. pozdrowienia
Następna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone