Witam.
Widzę że koledzy odwrotnie niż ja. Przez ostatnie 5 lat wakacje spędzałem w Grecji, a w tym roku wybieram się po raz pierwszy do CRO aby mieć porównanie. Z tego co na 100% mogę stwierdzić wg swoich odczuć to zdecydowanie wypoczynek na wyspach. Raz jeden zdecydowałem się na tkz. stały ląd i żałowałem.
Oczywiście samo piękno krajobrazu, zabytków, tempa życia miejscowych zdecydowanie pozwala na pełny relaks.
Byłem na Paxi /stały ląd/, wyspach Kreta, Korfu, Rodos, Kos.
Gdybym miał wybierać gdzie pojechać raz jeszcze /jeśli chodzi o Grecję/ to wybór padłby na Korfu w perwszej kolejności i Kretę w drugiej, ale zapewne ilu odwiedzjących Grecję tyle opinii.
Gdybym miał polecić coś dla rodzin z dziećmi to:
- Korfu hotel Acharavi Beach w miejscowości Acharavi,
- Kreta hotel Adelais w miejscowości Tavronitis
Dla zainteresowanych prześlę namiary na warszawskie biuro podróży z którym byłem w Grecji 3 razy, a którego współwłaścicielem jest człowiek który spędził w Grecji ok. 8 lat i obiekty które oferuje odwiedzał i odwiedza osobiście, a prócz tego udziela cennych wskazówek gdzie pojechać, co zobaczyć, gdzie szukać małej zatoczki itp. Osobiście za wakacje 2006 które były dla mnie jednocześnie podróżą "przedślubną" dziękuje im do dziś.
Pozdrawiam.