Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie udać się po wylądowaniu w Zadarze?Pierwszy raz.

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vallhalen
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vallhalen » 20.08.2012 06:41

Witam serdecznie wszystkich cromaniaków i na wstepie dziękuję, że jesteście tak aktywni i dzięki temu zanim zapytałem mogłem już jakąś wiedzę zebrać.

Planujemy z narzeczoną jechać pierwszy raz do cro (ostatni tydzień września lub 13 października na 7-8 dni.
Jak wówczas wygląda tam z pogodą? Poki co nie mogę znaleźć długoterminowej prognozy może ktoś podpowie jakiś link?)

Czego oczekuję? Ładna plaża (nie koniecznie piaseczek), dużo wody i możliwość wylegiwania się całymi dniami na słońcu :).
Poza tym dla mnie najcenniejszy jest spokój. Chciałbym bardzo uniknąć sytuacji w której wyjedziemy na urlop i będzie się trzeba tłoczyć jakoś strasznie :)
Chcielibyśmy też zobaczyć wodospady o których tyle się mówi, jedziemy bez samochodu i pozostaje nam komunikacja miejska więc chcielibyśmy wybrać optymalne miejsce :)
Czy jesteście w stanie polecić lub "przyklepać" miejsca które podam?

Dzięki relacji Pana moderatora wakacje-2010-chorwacja-11-pakostane-2-t29938-90.html
od razu zapragnąłem udać się do pakostane 30 km od zadaru to uważam nie wiele. (Dziękuję za obszerną relację Panu Moderatorowi).

Jaki jest koszt autobusu? http://www.liburnija-zadar.hr tutaj nie widzę cen :)
Czy możecie polecić jakiś nocleg? Jakie są +-ceny?
Jak bedzie z tymi wodospadami gdy się tu zatrzymamy? duzy klopot z dotarciem?

W tym roku niestety istotny jest dla nas budżet na przyszły będzie więcej do wydania :))

Albo może wyspa ugljan (rzut kamieniem więc też wchodzi w grę :)
Może jeszcze coś innego?

Uprzejmie dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.08.2012 08:48

Vallhalen napisał(a):Planujemy z narzeczoną jechać pierwszy raz do cro (ostatni tydzień września lub 13 października na 7-8 dni.
Jak wówczas wygląda tam z pogodą? Poki co nie mogę znaleźć długoterminowej prognozy może ktoś podpowie jakiś link?)

Cześć.

Klik 1
Klik 2
Klik 3
Klik 4
Klik 5

Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.08.2012 09:24

Relację pisałem jak każdy użytkownik forum czyli jako user.
Vallhalen
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vallhalen » 20.08.2012 10:41

Jacek S napisał(a):
Vallhalen napisał(a):Planujemy z narzeczoną jechać pierwszy raz do cro (ostatni tydzień września lub 13 października na 7-8 dni.

Cześć.

Klik 1
Klik 2
Klik 3
Klik 4
Klik 5

Pozdrawiam

Bardzo dziękuję. Ciekawią mnie jeszcze tylko jakieś podpowiedzi dotyczące samych lokalizacji i będę niezmiernie wdzięczny. Z racji pogody chyba będzie trzeba o wrześniu bardziej myśleć...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.08.2012 10:47

Vallhalen napisał(a):Chcielibyśmy też zobaczyć wodospady o których tyle się mówi, jedziemy bez samochodu i pozostaje nam komunikacja miejska więc chcielibyśmy wybrać optymalne miejsce :)
Czy jesteście w stanie polecić lub "przyklepać" miejsca które podam?

Jakie wodospady Masz na myśli?

Przyklepać? Jakie propozycje?

We wrześniu/październiku już po sezonie więc tłumów już nie będzie.
Vallhalen
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vallhalen » 20.08.2012 11:05

Miałem na myśli jakiekolwiek atrakcyjne widokowo wodospady :)
Co do propozycji poza Pakostane hmmm wyspa ugljan, może jakieś inne miejsca polecicie?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.08.2012 11:16

Bez auta atrakcyjne wodospady odpadają.

Co do wymienionych przez Ciebie miejsc się nie wypowiadam.

Podpowiadam Zaton.

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone