Witam serdecznie wszystkich cromaniaków i na wstepie dziękuję, że jesteście tak aktywni i dzięki temu zanim zapytałem mogłem już jakąś wiedzę zebrać.
Planujemy z narzeczoną jechać pierwszy raz do cro (ostatni tydzień września lub 13 października na 7-8 dni.
Jak wówczas wygląda tam z pogodą? Poki co nie mogę znaleźć długoterminowej prognozy może ktoś podpowie jakiś link?)
Czego oczekuję? Ładna plaża (nie koniecznie piaseczek), dużo wody i możliwość wylegiwania się całymi dniami na słońcu .
Poza tym dla mnie najcenniejszy jest spokój. Chciałbym bardzo uniknąć sytuacji w której wyjedziemy na urlop i będzie się trzeba tłoczyć jakoś strasznie
Chcielibyśmy też zobaczyć wodospady o których tyle się mówi, jedziemy bez samochodu i pozostaje nam komunikacja miejska więc chcielibyśmy wybrać optymalne miejsce
Czy jesteście w stanie polecić lub "przyklepać" miejsca które podam?
Dzięki relacji Pana moderatora wakacje-2010-chorwacja-11-pakostane-2-t29938-90.html
od razu zapragnąłem udać się do pakostane 30 km od zadaru to uważam nie wiele. (Dziękuję za obszerną relację Panu Moderatorowi).
Jaki jest koszt autobusu? http://www.liburnija-zadar.hr tutaj nie widzę cen
Czy możecie polecić jakiś nocleg? Jakie są +-ceny?
Jak bedzie z tymi wodospadami gdy się tu zatrzymamy? duzy klopot z dotarciem?
W tym roku niestety istotny jest dla nas budżet na przyszły będzie więcej do wydania )
Albo może wyspa ugljan (rzut kamieniem więc też wchodzi w grę
Może jeszcze coś innego?
Uprzejmie dziękuję za pomoc i pozdrawiam.