napisał(a) Igłą pinii » 17.02.2017 23:07
gusia-s napisał(a):Ciągle nie mogę trafić do Splitu.
Upuszczę tu jedną igłę i w wolniejszym czasie wrócę poszukać jej w stogu ale na pewno nie siana
Synek Wam podrósł i gdzie jego burza loków?
a Córeczka też już zuch
Burza loków synka bezpowrotnie znikła wraz z kolejnymi podcięciami włosków. Na zdjęciach widać jak czas ucieka i jak dzieciaki rosną
agata26061 napisał(a):Właśnie dotarłam do Twojej relacji. Nadrobiłam zaległości czytając ją "na raz".
We wrześniu również byliśmy z dzieciakami w Chorwacji, więc rozumiem Was z punktu widzenia rodzica na wakacjach. Synek w czasie wyjazdu miał 4 lata i 5 m-cy, córeczka natomiast tylko 11 miesięcy, więc w pewnych momentach było dośc ciekawie, ale i tak było fajnie
A co do wciskania się w aucie między foteliki, to my od narodzin córeczki, starszaka wozimy w foteliku na przednim siedzeniu. Jest to najwygodniejsza opcja i oczywiście zgodna z prawem
Pozdrawiam
Dzieci mamy, jak piszesz, w podobnym wieku więc i doświadczenia na pewno podobne. My cieszymy się, że nasze maluchy lubią wyjazdy, do czego zresztą przyzwyczajamy je i zachęcamy od małego.
Co do fotelika, to nie we wszystkich krajach fotelik na przednim siedzeniu jest zgodny z przepisami. Poza tym już będąc na miejscu jechałam z przodu, co dawało większy komfort i możliwość podziwiania widoków. Dzieci z tyłu, po wielogodzinnych spacerach i zwiedzaniu zasypiały po 5 minutach jazdy.
piekara114 napisał(a):agata26061 napisał(a): Jest to najwygodniejsza opcja i oczywiście zgodna z prawem
Niestety nie we wszystkich krajach....
Warto jeszcze zwrócić uwagę, że miejsce pasażera jest najbardziej niebezpiecznym miejscem w samochodzie...
Otóż to, niedawno rozmawiałam na ten temat z Mężem i jednak, aby jechać zgodnie z przepisami lepiej aby foteliki były z tyłu.
Magda O. napisał(a):No i gdzie te młyny w Mlini?...
Młynów w Mlini i innych atrakcji w pobliżu Mlini poszukamy już niebawem. Jeszcze kilka dni przygód w Splicie. Cierpliwości