beemwu napisał(a):Nie odpowiem sobie sam bo nie wiem jak jest w Słowenii ;P
czy to jest jakaś znaczna różnica w ogóle...
Ciekawe ile jeszcze zadasz tego typu pytań?
beemwu napisał(a):Nie odpowiem sobie sam bo nie wiem jak jest w Słowenii ;P
czy to jest jakaś znaczna różnica w ogóle...
figusek napisał(a):beemwu napisał(a):hej. To lepiej dolać w Austrii czy jechać do Słowenii bo tańsze paliwo ??? Na objeździe autostrady nie ma problemu ze stacjami w Słowenii (jeżeli lepiej zalać w Słowenii). Z góry dzięki za odpowiedź
Kolego w poniedziałek tankowaliśmy w Austrii na Shellu diesla po 6.20zł, więc odpowiedz sobie sam
beemwu napisał(a):Nie wiem jaki masz zbiornik w swoim Tico i mnie to nie interesuję. Zadaję tu pytanie aby otrzymać mądrą i pomocną odpowiedź a nie jak twoja na poziomie gimnazjalisty z I kl.
Gizmowy napisał(a): ale już pisanie o dobijaniu przed granicą i o tym że w Austrii na autostradzie jest drogo w porównaniu ze Słowenią, gdzie większość pakuje objazdem autostrad nie ogarniam. A piszą to niejednokrotnie "starzy" i nawet ze statusem Cromaniaka....
kropi napisał(a):Gizmowy napisał(a): ale już pisanie o dobijaniu przed granicą i o tym że w Austrii na autostradzie jest drogo w porównaniu ze Słowenią, gdzie większość pakuje objazdem autostrad nie ogarniam. A piszą to niejednokrotnie "starzy" i nawet ze statusem Cromaniaka....
Spójrz na daty
Kilka lat temu były trochę inne ceny i Słowenia była tańsza, dlatego warto sprawdzać na bieżąco zamiast grzebać w wykopaliskach
Patroniusz napisał(a):Czyżby Beemwu zapomniał zatankować i mknie dalej...?Dotankuj kolego bo nieszczęście będzie...
hrupek666 napisał(a):Ja wczoraj 13-08-2015 w A okolice Grazu(zjazd z autostrady ok 3km i niestety do 23) lałem ON za 1.045e na miedzy A/SLO był napęd po 1.09e.
wielbiciel napisał(a):hrupek666 napisał(a):Ja wczoraj 13-08-2015 w A okolice Grazu(zjazd z autostrady ok 3km i niestety do 23) lałem ON za 1.045e na miedzy A/SLO był napęd po 1.09e.
Czyli ok.19 gr różnicy plus 6 km = 30 min straty czasu i zysk do 10 zł na baku
Wolę jechać na droższym.
Fanka napisał(a):Nie sądzę, że dla wszystkich tankowanie tyle samo kosztuje na tych samych stacjach, są różne programy lojalnościowe itp. Także udawadnianie, że dla mnie jest tak najtaniej jest bez sensu, bo dla każdego najtaniej będzie inaczej.
audiKSP napisał(a):BTW... Ja mam zasięg ok 800km na baku ON, więc jadąc z Wa-wy leję pod korek w Częstochowie, aby dojechać do objazdu autostrady słoweńskiej w Mureck (Austria) Shell. Tam znowu pod korek. Z powrotem podobny scenariusz... Jeżdżę tak zawsze i wydaje mi się że jest to najbardziej ekonomiczne i logiczne. W Cro i Slo paliwo sporo droższe.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi