zgredzik napisał(a): Być może Ktoś z Was ma z góry ustalony plan tankowania na takiej trasie.
marekurek napisał(a):Witam
Proszę o Wasze opinie na temat na jakich stacjach benzynowych najlepiej tankować paliwo diesla a jakich unikać. Mam TDI VW a te silniki najlepiej pracują na bardzo dobrej jakości paliwie. W Polsce tankuję głównie na Shell V-power bądź Orlen Verva. Czy na trasie znajdę paliwo podobnej jakości?
Pozdrawiam
Marek
marekurek napisał(a):Poprzednim autem od nowości tankowałem na stacjach Tesco i bez żadnych problemów, oni mają badane paliwa regularnie, niestety diesle są bardziej wrażliwe na jakość, dlatego leję Shella - opieram się tu na opinii mojego szwagra (przedstawiciela handlowego) który robi rocznie min 50000km i wie coś na temat jakości paliw na polskich stacjach.
Będę starał się zatankować w Polsce tuż przed granicą i dokulać się do Chorwacji na INA lub OMV, chyba że po drodzę gdzieś znajdę Shell'a.
Pytanie znowu do Was czy znajdę taką stację na mojej trasie?
BB-Cieszyn-Brno-Wiedeń-Graz-objazd Słowenia-Brela
marekurek napisał(a):Witam
Proszę o Wasze opinie na temat na jakich stacjach benzynowych najlepiej tankować paliwo diesla a jakich unikać. Mam TDI VW a te silniki najlepiej pracują na bardzo dobrej jakości paliwie. W Polsce tankuję głównie na Shell V-power bądź Orlen Verva. Czy na trasie znajdę paliwo podobnej jakości?
Pozdrawiam
Marek