Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie tankować benzynę w Słowenii?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gabrielo
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gabrielo » 08.08.2005 14:39

Witam wszystkich.
Prześledziłem forum i zauwazyłem, że najtaniej w drodze do Chorwacji jest tankować w Słowenii. Mam pytanie do osób, które tam tankowały, by podały nazwy, miejsca i adresy stacji które maja dobre paliwo, sa czynne całodobowo (będe przejeżdżał ok. 4 lub 5 rano) i gdzie mozna tankować kartą VISA Electron.
Na razie znalazłem 3 całodobowe stacje sieci PETROL: jedna w Ptuj (ORMOŠKA CESTA 26 B) a dwie w Maribor (ORMOŠKA CESTA 26 B oraz PTUJSKA CESTA 188) na stronie: http://www.petrol.si/ . Czy ktoś tam tankował lub gdzie indziej i może sie podzielić opiniami w sprawie jakości paliwa i autoryzacji kart płatniczych.
Będe bardzo wdzięcny za rady :)
Galu
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Galu » 08.08.2005 15:22

Może na stacji Shella w Mariborze. Nie jestem pewny tylko czy nie trzeba zbaczać z drogi? Może ktoś widział tą stację.

http://www.shell.com/home/Framework?sit ... _0506.html
Gosiek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosiek » 08.08.2005 18:19

Tankowalam dwa razy w Slowenii raz na Petrol,drugi na OMV.Ta pierwsza cie pewnie nie interesuje bo byla przy granicy z Wegrami,druga w Mariborze ale akurat w strone Austrii.Nie musisz miec adresow stacji, w Mariborze jest ich kilka przy glownej trasie.Eurosuper 95 byla po 224 tollary /troche wiecej niz 4 zł/.W obu placilam karta kredytowa Visa bez problemu.
mariush
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariush » 08.08.2005 21:50

gabrielo napisał(a):Witam wszystkich.
Prześledziłem forum i zauwazyłem, że najtaniej w drodze do Chorwacji jest tankować w Słowenii.

Jak bedziesz jechal przez Maribor to jest tam od groma stacji, kilka dosyc sporych, ja tankowalem na OMV karty bez problemu.

Zauwazylem takze, ze w Austrii poza autostrada (taka cena byla tylko na Shellach bodajze) PB95 byla po 1,049 EUR czyli znosnie, a jakosc b. dobra.
Oplaca sie jeszcze tankowac w Czechach bo cena ponizej 1 EUR.

Pozdr.
Mariusz
Martini2000
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 09.08.2005 07:31

Tez jade rankiem przez SLO - i juz wyszukalem sobie stacje 24 h w Mariborze - OMV - przy glownej drodze na - ZAGREB (nie trzeba zbaczac z kursu)
- ale jak wspomnieli poprzednicy jest w Mariborze duzo stacji i na pewno kazdy koncern bedzie mial otwarta 24 h przynajmniej 1 stacje. - wiec bez nerwow :)

Pozdr.
ML

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone