Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 01.08.2012 12:09

del_sol napisał(a):
festynek1 napisał(a):
Bocian napisał(a):
festynek1 napisał(a):
Bocian napisał(a):
festynek1 napisał(a):witam myśmy spali na stacji benzynowej po 2 godziny w obie strony mozna dojechac i tak

Moim zdaniem, można, tylko po co?

po to żeby mieć więcej czasu na plażowanie i picie piwa z browaru polskiego

Mnie czasu starcza na to co sobie założę, a sypiam po drodze na noclegu tranzytowym. A żebym miał pić polski browar nad Jadranem, to musiałoby mnie pogiąć :)

no widzisz ty robisz tak a ja tak ty płacisz 5-6 tys a ja 3 tys i tez byłem i z głodu nie umarłem

nie moge sobie tego wyobrazic jak mozna spedzic wakacje w Cro za 3tys chyba ze E ? bo nie napisales
sama podroz w dwie strony to okolo 1200zl a z noclegami tranzytowymi 1600zl do tego noclegi w Cro a gdzie jeszcze jedzenie, zwiedzanie,wino,piwo itp

Skończcie już tę dyskusję "nie na temat"!
Po co głupie licytacje - ile kto wydał?!
Jak wydam więcej to jestem lepsza, niż ten co pojechał, przeżył i wrócił za mniej niż ja? Bezsensowne śmiecenie w temacie!
per6
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) per6 » 02.08.2012 00:03

kresk@ napisał(a):
per6 napisał(a):Ja na początku lipca spałem w Nagykanizsie, nocleg mialem zarezerwowany, ale na kilka pokoi tylko dwa były zajęte. Na początku września tym bardziej nie powinno być problemu nawet w "ciemno" 8)

A gdzie był ten nocleg?
Poproszę o namiary bo zmierzam w tym kierunku w najbliższy piątek :)
Trudno mi jednak powiedzieć gdzie nas zmęczenie dopadnie- oscyluję w okolicach" końcówka" Balatonu- Zalakaros- Nagykanizsa -Letenye.
Więc i na te miejscowości namiary mile widziane :)

Hotel Mini Nagykanizsa
8800 Nagykanizsa, Felsőerdő ulica 93
Ja rezerwowałem przez noclegguru.pl, bez żadnej zaliczki. Duże pokoje, łazienka z prysznicem, tv, bezpłatne wi-fi, lodówka na korytarzu.
martol92
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) martol92 » 03.08.2012 19:53

Witam! Jesteśmy aktualnie w Baska Voda. W poniedziałek ruszamy i chcemy zatrzymac sie na nocleg w okolicy: Nowe Mesto, Słowenia, ponieważ kolejny nocleg mamy w Salzburgu i tam musimy dotrzec. Czy ma ktos jakis sprawdzony, w miare tani nocleg w tej miescinie? Badz w okolicy?
marzen91
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzen91 » 04.08.2012 05:37

[quote="martol92"]Witam! Jesteśmy aktualnie w Baska Voda. W poniedziałek ruszamy i chcemy zatrzymac sie na nocleg w okolicy: Nowe Mesto, Słowenia, ponieważ kolejny nocleg mamy w Salzburgu i tam musimy dotrzec. Czy ma ktos jakis sprawdzony, w miare tani nocleg w tej miescinie? Badz w okolicy?[/quote]

Witam
Wraz z rodzinką wybiramy się do Baska Voda i mam pytanko jedziemy bez rezerwacji kwater ,jakie są ceny za nclegi i czy coś znajdziemy na miejscu.
pzdrawiam
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.08.2012 06:36

martol92 napisał(a):Witam! Jesteśmy aktualnie w Baska Voda. W poniedziałek ruszamy i chcemy zatrzymac sie na nocleg w okolicy: Nowe Mesto, Słowenia, ponieważ kolejny nocleg mamy w Salzburgu i tam musimy dotrzec. Czy ma ktos jakis sprawdzony, w miare tani nocleg w tej miescinie? Badz w okolicy?

Co wioska, to jest pewnie jakiś gasthof, więc z miejscem nie powinno być problemu.
Masz dojście do neta, to wrzuć w booking.com

Ceny mogą być niższe, niż przy ladzie.
martol92
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) martol92 » 04.08.2012 18:49

dzieki. a cos w Plitvicach? Wiem, ze kazdy mowi "w ciemno, w ciemno" ale wolelibysmy cos jednak miec. Jakies propozycje?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.08.2012 19:20

Przed Plitvicami masz trochę mieścin. Slunj. Pisano o kwaterach w okolicach 10-15 juro/głowy.

www.booking.com
konar
Podróżnik
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) konar » 07.08.2012 15:19

[quote="caliberka"]Witam serdecznie :D Czy moglibyście mi nieco pomóc ? W lipcu wybieram się z rodzinką do miejscowości Lokva Rogoznica (Omiš) Ivašnjak i chciałam was zapytać ,czy znacie może najkrótszą a jednocześnie najszybszą trasę do tej miejscowości z Warszawy ? przy okazji na tej trasie może ktoś zna jakieś miejsca na nocleg ,bo jednorazowo chyba nie dam rady z tym swoim pieruńskim kręgosłupem

Chciałbym sie dowiedzieć jak było bo jadę do tego samego miejsca
konar
Podróżnik
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) konar » 07.08.2012 15:20

do CALIBERKI
Mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
e_block
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) e_block » 08.08.2012 13:40

Odradzam Best hotel Garni w Ołomuńcu, syf straszny, brak tv, wi fi, żeby coś zjeść wieczorem musiałem chodzić na stację benzynową
elektryk
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) elektryk » 08.08.2012 17:44

Jeżdzę z Gdańska nocuje koło Brna
http://www.selskydvur.eu/cs/page/uvod/
jak ktoś zmałymi dziećmi to jest tam zoo
CK-Kondi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CK-Kondi » 08.08.2012 22:29

Dobry wieczór! Obiecywałem sobie, że dzisiaj nie zaglądne na forum ale to było silniejsze ode mnie. Ale do rzeczy. 24.08 startujemy z Kielc w kierunku Tucepi. Plan jest taki, żeby nocleg zrobić w okolicach Karlovac. Może ktoś z Was korzystał i może polecić jakiś motel/pensjonat w okolicy Zagrzeb Karlovac? NIe zależy nam na klimie, WIFI czort wie jakich wygodach. Ot przespać się, zregenerować i ruszyć dalej w podróż.
Pozdrawiam
Kondi
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 08.08.2012 22:31

Dwa dni temu wracałem z Hr . Potrzebowałem noclegu dla 2 os. W hotelu Turing w Nagykanisza, mimo, że w Booking.com było jeszcze 27 wolnych pokoi, to okazało się, że bez rezerwacji, precz. Co prawda, pani na recepcji obdzwoniła coś w okolicy, ale bez skutku. W efekcie, pozostał wybór między Istvan w Sormos za 50 e a Berenyi za 42 e. I wszystkim polecam ten ostatni ...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.08.2012 07:55

http://www.booking.com/hotel/hr/obitelj-paulic.pl.html?sid=dddb2051d06e7d4dfdd1cedcf4901960;dcid=1;label=postbooking_directions

Tak mniej więcej wszystko się zgadza.
Klima jest, tylko na korytarzu :mrgreen: , łazienka także, ale na korytarzu.
WiFi było, tv sat na słowo honoru.
Ratowały ich naleśniki na śniadanie.

Jeżeli nie ma wyjścia, to można.
Daleko od głównej drogi i pod górkę.
Klimatyczne kwatery są w samym Rastoke!
Szkoda, że nie wpadłem na pomysł, aby zanocować tam. :evil:

Do Plitvic była 15km kolejka. Pojechałem na południe do autostrady przez góry zapomnianymi drogami.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 09.08.2012 16:53

Poszukuję sprawdzonych noclegów dla 4-osobowej rodziny w 2 lokalizacjach:

1. Sarajewo (może być motel, hotel, kwatera prywatna - obojętnie, byleby była zamrażarka i jakiś parking, nawet płatny gdzieś w pobliżu)

2. Granica bośniacko-serbska - okolice Loznicy, Zvornika, Szabaca

Ewentualnie proszę o linki do jakichś wyszukiwarek noclegów - ale takich któe pomagają, a nie okradają :wink: :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone