Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kresk@
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kresk@ » 29.07.2012 22:02

Dziękuję :P
Ale chętnie poznam kolejne namiary
Ostatnio edytowano 29.07.2012 23:03 przez kresk@, łącznie edytowano 1 raz
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 29.07.2012 22:11

My właśnie zameldowaliśmy się w ibis budget Hotels w Wiedniu. 3-osobowy pokój ze śniadaniem 60 euro. Czystko, schludnie, klima w pokoju, internet, TV. Tylko parking płatny, 50 centów za godzinę. Do rana pewnie wyjdzie z 11-12 euro, ale cóż. Być może w okolicy jest jakieś parking tudzież miejsce gdzie można zaparkować, nam się już nie chciało szukać.
Zdecydowanie mogę polecić.
BRACEK
Globtroter
nocleg w dorodze do HKR

Nieprzeczytany postnapisał(a) BRACEK » 30.07.2012 10:34

Witam,
My nocowaliśmy w m. Nagykanizsa hotel TURING- tuż przy granicy z HKR, 5min od autostrady. Cena za noc 35E, płatne na miejscu (nie przez booking) (można płacić w forintach 9800 lub kartą (2+1-9 lat osobne łóżko). Warunki: 3 łóżka, tv,łazienka z prysznicem i wc, reczniki i pościel-czysta - schludnie i czysto.Jak na 1 noc wystarczająco, bezpłatne WI-FI.Parkingu hotelowego, typowego nie ma, miejsce postojowe pod oknami hotelu lub wzdłuż ulicy.Kawa z ekspresu dostępna za 0,5 E w ładnej i czystej filiżance.
Polecam ten tani nocleg w drodze z i na Chorwację.
festynek1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) festynek1 » 31.07.2012 17:55

witam myśmy spali na stacji benzynowej po 2 godziny w obie strony mozna dojechac i tak
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 31.07.2012 19:21

festynek1 napisał(a):witam myśmy spali na stacji benzynowej po 2 godziny w obie strony mozna dojechac i tak

Moim zdaniem, można, tylko po co?
festynek1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) festynek1 » 31.07.2012 19:42

Bocian napisał(a):
festynek1 napisał(a):witam myśmy spali na stacji benzynowej po 2 godziny w obie strony mozna dojechac i tak

po to żeby mieć więcej czasu na plażowanie i picie piwa z browaru polskiego
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 31.07.2012 19:49

festynek1 napisał(a):
Bocian napisał(a):

Mnie czasu starcza na to co sobie założę, a sypiam po drodze na noclegu tranzytowym. A żebym miał pić polski browar nad Jadranem, to musiałoby mnie pogiąć :)
festynek1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) festynek1 » 31.07.2012 19:52

Bocian napisał(a):
festynek1 napisał(a):
Bocian napisał(a):

Mnie czasu starcza na to co sobie założę, a sypiam po drodze na noclegu tranzytowym. A żebym miał pić polski browar nad Jadranem, to musiałoby mnie pogiąć :)

no widzisz ty robisz tak a ja tak ty płacisz 5-6 tys a ja 3 tys i tez byłem i z głodu nie umarłem
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 31.07.2012 19:54

Tylko ty 8 a ja 15 dni.
festynek1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) festynek1 » 31.07.2012 19:56

a to róznica ja pojechałem 1 raz i nic nie wiedziałem ale 15 dni bym tam nie wytrzymał
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 31.07.2012 20:07

festynek1 napisał(a):a to róznica ja pojechałem 1 raz i nic nie wiedziałem ale 15 dni bym tam nie wytrzymał

Dla mnie być w cro i nic nie widzieć to stracony czas.
festynek1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) festynek1 » 01.08.2012 07:19

wiedziałem a widziałem to różnica czytamy ze zrozumieniem panie Bocian i uważam że nie straciłem czasu jak na 1 raz[/b]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.08.2012 08:55

A jak nic nie wiedziałeś to co widziałeś? I tu nie chodzi o czytanie ze zrozumieniem, tylko o niedoczytanie dokładne. Dla mnie optymalnie w Cro to 3 tygodnie. Krócej to za krótko.
Neuromancer
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Neuromancer » 01.08.2012 11:52

Szukam noclegu w okolicach przejścia granicznego Mursko Sredisce.
np. w miejscowościach Redics - Węgry, Dolga Vas lub Lendava - Słowenia, Varazdin, Cakovec, Mursko Sredisce - Chorwacja.
Czy ma ktoś coś godnego polecenia?
del_sol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) del_sol » 01.08.2012 12:01

festynek1 napisał(a):
Bocian napisał(a):
festynek1 napisał(a):
Bocian napisał(a):

no widzisz ty robisz tak a ja tak ty płacisz 5-6 tys a ja 3 tys i tez byłem i z głodu nie umarłem

nie moge sobie tego wyobrazic jak mozna spedzic wakacje w Cro za 3tys chyba ze E ? bo nie napisales
sama podroz w dwie strony to okolo 1200zl a z noclegami tranzytowymi 1600zl do tego noclegi w Cro a gdzie jeszcze jedzenie, zwiedzanie,wino,piwo itp
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone