Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mazak11
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mazak11 » 25.07.2012 12:06

Witam.
W tym tygodniu jedziemy pierwszy raz samochodem do Chorwacji (Warszawa - Istria). Planujemy wyjechać w piątek rano i zatrzymać się w Wiedniu na noc. Planuję skorzystać z hoteli OEKOTEL. Problem w tym, że są 3 w Wiedniu... Czy macie może jakieś doświadczenia, który najlepiej wybrać? Czy dojeżdżając do Wiednia po południu damy radę jeszcze wyskoczyć cokolwiek zobaczyć w mieście? Może jakieś propozycje, co warto zobaczyć lub gdzie zjemy dobrą kolację?

Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie informacje.
Marcin
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.07.2012 12:09

A może Oekotel w Kalsdorf k/Graz ?
mazak11
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mazak11 » 25.07.2012 12:16

Dla mnie byłoby w sumie lepiej, ale jadę całą rodzinką i do Wiednia akurat będzie chyba najwygodniej nam dojechać uwzględniając wszelkie przystanki po drodze... A ponieważ jest okazja, to temat zwiedzenia miasta na pewno się pojawi :) No i tutaj pytanie, czy jest sens i możliwość w jeden wieczór cokolwiek zobaczyć? Ew. nastawiam się tylko na kolację na mieście, może tutaj jakieś miejsca warte polecenia?
Pozdr.
M
OTYLIA123
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) OTYLIA123 » 25.07.2012 22:16

Ja też jechałam z Warszawy przez Cieszyn,Brno,Wieden do Zadaru w obydwie strony nocowałam w Monichkirchen(połowa drogi Wiedeń-Graz) pensjonat Frans Jozef.Muszę podziękować za doradzenie mi takiego noclegu.Miałam kłopot w powrotnej drodze gigantyczne korki w pensjonacie bylismy po północy,gospodarze czekali na nas .Dzieci dostały ciepłą herbatkę.Cały czas czuliśmy się jak w domu.Atmosfera super.Na pewno nie raz jeszcze tam wrócimy.Dlatego polecamy bo na gospodarzy mozna zawsze liczyć i służą pomocą.Nie ma bariery językowej-podaję nr.tel.+43264920971
www,nartywaustrii.eu
aro_40
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aro_40 » 26.07.2012 10:18

justiii napisał(a):
Może znacie jakieś namiary przy okazji na sprawdzone noclegi we Wiedniu albo obrzeżach.
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję

na przykład http://www.oekotel.com/
del_sol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) del_sol » 26.07.2012 12:01

aro_40 napisał(a):
justiii napisał(a):
Może znacie jakieś namiary przy okazji na sprawdzone noclegi we Wiedniu albo obrzeżach.
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję

na przykład http://www.oekotel.com/

tez polecam oekotel , wlasnie zrobilem rezerwacje online na 26 sierpien w oekotel Kalsdorf kolo Graz,pokoj dwu osobowy 40E ze sniadaniem.
Wazne ! po dokonaniu rezerwcji trzeba byc w hotelu do godz 16,pozniej rezerwacja jest automatycznie anulowana.
link do formularza http://www.oekotel.com/en/reservationinquiry-form
zmichal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmichal » 26.07.2012 12:15

W okolicach Budapesztu mogę polecic hotel DriveIn http://www.driveinnhotel.com/ . Dwukrotnie w nim nocowaliśmy jadąc do Chorwacji przez Węgry.
Ogromną zaletą jest jego usytułowanie przy głównej drodze i bardzo niskie ceny (ok 70 zł za pokój 2-os). Trochę dziwne mają łazienki, bo sa wykonane jakby z jednej plastikowej wytłoczki, ale za ta cenę nie można się czepiać.
zmichal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmichal » 26.07.2012 12:17

OTYLIA123 napisał(a):Ja też jechałam z Warszawy przez Cieszyn,Brno,Wieden do Zadaru w obydwie strony nocowałam w Monichkirchen(połowa drogi Wiedeń-Graz) pensjonat Frans Jozef.Muszę podziękować za doradzenie mi takiego noclegu.Miałam kłopot w powrotnej drodze gigantyczne korki w pensjonacie bylismy po północy,gospodarze czekali na nas .Dzieci dostały ciepłą herbatkę.Cały czas czuliśmy się jak w domu.Atmosfera super.Na pewno nie raz jeszcze tam wrócimy.Dlatego polecamy bo na gospodarzy mozna zawsze liczyć i służą pomocą.Nie ma bariery językowej-podaję nr.tel.+43264920971
www,nartywaustrii.eu
Czy możesz napisac ile dokładnie płaciłeś za pokój i czy śniadania sa obowiązkowe? Bo cennik zakłada tylko pokój ze śniadaniem.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.07.2012 14:12

Nocowałem w polecanym na forum Nestelbach bei Graz "Zur Post" 29 euro ze śniadaniem. Powiem tak, może się podobać i może się nie podobać. Ma swój klimat. Właściciel to starszy jegomość (tak mi się zdaje, że to właściciel) mówi jak się okazało po chorwacku bo uciekł do Niemiec z Chorwacji w 1943 roku. Śniadanie ok, na drogę dostaliśmy po czekoladzie i coli :) Dom jest jakby trochę zaniedbany, wg mnie widać po nim, że ogarniają go dwoje starszych ludzi. W Nestelbach nie można nic zjeść, my nie znaleźliśmy restauracji, ale właściciele przygotowali nam kolację (płatną), taką, że połowę zabraliśmy do PL :)
damianogliwice
Autostopowicz
Krapina,Radoboj

Nieprzeczytany postnapisał(a) damianogliwice » 26.07.2012 14:21

Około 30 km od granicy Słowensko-chorwackiej.
Korzystałem z tego apartamentu w czasie podrozy na urlop.Miałem awarię auta. Starszy Pan bardzo uczynny oferujac swoja pomoc. Kwatera znajduje sie dosc daleko od centrum Krapiny(ok4km) i bez Navi ciezko dojechać. Jak przyjechała po mnie laweta z Polski własciciel zjechał ze mna do centrum aby pomóc im dojechac na miejsce.
Kwatera bez rewelacji ale czysto.Komplet naczyń,garnków,kuchenka elektryczna itp jak w domu. Klima,Tv Sat. i w sam raz aby odpoczac w podrozy.. Ale aby tam spedzic urlop i zwiedzac okoliczne parki itp tez spokojnie daje rade.... Zapłaciłem 40Euro za dobę za trzy osoby. Polecam
Ps.Uwaga na mechanika w Krapinie na wzgorzu.Niby taki miły ale chetnie ogołoci bardzo szybko Wasze kieszenie...

JURINJAK
RADOBOJ 245
KRAPINA
tel.049 372 073
091 3720733
Maciejka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciejka » 26.07.2012 19:52

Witam serdecznie, niestety ja juz po urlopie...ale niezwykle udanym, dzięki Waszej pomocy zarezerwowałam emailem, bez zaliczki, nocleg tranzytowy tu:
http://letenyepanzio.hu/
nie zawiodłam się, pipidówka, cisza, spokój, odniosłam wrażenie, że było dużo miejsc, śniadanie przyzwoite, pokoje czyste, przestronne, klima co prawda na korytarzu ale chłodek rozchodził się, na korytarzu także lodówka do dyspozycji, obsługa miła, bardzo blisko zjazdu z autostrady. W trakcie śniadanka poprosiłam o kawkę i....kazali zapłacić za nią dodatkowo :( i to było jedyne zdziwienie.
Nocleg ze śniadaniem 4 osoby ( płatność kartą) zapłaciłam 280 złotych. Polecam. Maciejka
OTYLIA123
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) OTYLIA123 » 26.07.2012 20:52

zmichal napisał(a):
OTYLIA123 napisał(a):Ja też jechałam z Warszawy przez Cieszyn,Brno,Wieden do Zadaru w obydwie strony nocowałam w Monichkirchen(połowa drogi Wiedeń-Graz) pensjonat Frans Jozef.Muszę podziękować za doradzenie mi takiego noclegu.Miałam kłopot w powrotnej drodze gigantyczne korki w pensjonacie bylismy po północy,gospodarze czekali na nas .Dzieci dostały ciepłą herbatkę.Cały czas czuliśmy się jak w domu.Atmosfera super.Na pewno nie raz jeszcze tam wrócimy.Dlatego polecamy bo na gospodarzy mozna zawsze liczyć i służą pomocą.Nie ma bariery językowej-podaję nr.tel.+43264920971
www,nartywaustrii.eu
Czy możesz napisac ile dokładnie płaciłeś za pokój i czy śniadania sa obowiązkowe? Bo cennik zakłada tylko pokój ze śniadaniem.
z WŁASCICIELAMI MOZESZ SIĘ DOGADAC ODNOSNIE ŚNIADAN Z TEGO CO WIEM TO NIE MUSISZ SIĘ NA NIE DECYDOWAĆ.jAK BYŁAM TO AKURAT BYLI WĘGRZY BEZ SNIADAN.CENA 24 EURO ZE ŚNADANIEM ALE NAJLEPIEJ NAPISZ :D
macvw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 27.07.2012 23:21

www,nartywaustrii.eu

spalem tam ze znajomymi na początku lipca, jechaliśmy w 5 aut! gorąco polecam pensjonat P.Józka wraz z żoną! zrobili nam obiadokolację, rano śniadanko, a najlepsze było, gdy przyjechaliśmy, po 1000km. czekała na nas "kasta" zimnego piwka:)
http://nartywaustrii.eu/pensjonat
kresk@
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kresk@ » 29.07.2012 19:13

per6 napisał(a):Ja na początku lipca spałem w Nagykanizsie, nocleg mialem zarezerwowany, ale na kilka pokoi tylko dwa były zajęte. Na początku września tym bardziej nie powinno być problemu nawet w "ciemno" 8)

A gdzie był ten nocleg?
Poproszę o namiary bo zmierzam w tym kierunku w najbliższy piątek :)
Trudno mi jednak powiedzieć gdzie nas zmęczenie dopadnie- oscyluję w okolicach" końcówka" Balatonu- Zalakaros- Nagykanizsa -Letenye.
Więc i na te miejscowości namiary mile widziane :)
sardo
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sardo » 29.07.2012 21:33

kresk@ napisał(a):
per6 napisał(a):Ja na początku lipca spałem w Nagykanizsie, nocleg mialem zarezerwowany, ale na kilka pokoi tylko dwa były zajęte. Na początku września tym bardziej nie powinno być problemu nawet w "ciemno" 8)

A gdzie był ten nocleg?
Poproszę o namiary bo zmierzam w tym kierunku w najbliższy piątek :)
Trudno mi jednak powiedzieć gdzie nas zmęczenie dopadnie- oscyluję w okolicach" końcówka" Balatonu- Zalakaros- Nagykanizsa -Letenye.
Więc i na te miejscowości namiary mile widziane :)

Wklep sobie w GPS ul. Nyirfa w Zalakaros. Składa się ona z samych kwater. Dosłownie dom za domem. Wieczorami, przed domami stoją krzesełka - to znaczy że siedzi na nich gospodarz i czeka na klienta.Kwatera z wc, tv i aneksem kuchennym to 3000 ft/os (ok 10 EUR).
Czas szukania kwatery - 10 min.
Do fajnych basenów i knajp ok 5 min.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone