Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 20.07.2012 21:47

http://www.zamecekmikulov.cz/
Wczoraj tam nocowałem , śniadanie w formie szwedzkiego stołu :D
Pokój dwuosobowy 1200 koron
ravel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ravel » 21.07.2012 18:32

Czy w tym roku coś się zmieniło pod względem pory dojazdu do Oektelu Graz?
Czy można tak jak wcześniej zadzwonić z drogi, potwierdzić przyjazd i dojechać ok. 20-tej?
Radosław
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Radosław » 22.07.2012 16:41

Janusz Bajcer napisał(a):
bolo.pl napisał(a):Może zna ktos dobre miejsce na Wegrzech gdzie mowia po polsku

Pani Teresa mówi po polsku :idea:

Czy namiary (nr tel) na Panią Teresę aktualne?
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 22.07.2012 20:26

wakacje2010 napisał(a):czy znajde bez problemu 1 nocleg nad Balatonem - dla 4 os???
Może polecicie kogos kto przyjmuje takich turystów??
chce my zrobic przerwe w podrózy i dalej jechac na Chorwacje.

Miałem ogromne problemy ze znalezieniem noclegu nad Balatonem dla 4 osób na 1 dzień. Albo zajęte, albo nie chcieli na tak krótko. Chyba dopiero za 20 "pukaniem do drzwi" udało mi się (ale cena większa była niż standardowa). Powodzenia :)
Riddick82
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Riddick82 » 22.07.2012 22:07

sneer napisał(a):
wakacje2010 napisał(a):czy znajde bez problemu 1 nocleg nad Balatonem - dla 4 os???
Może polecicie kogos kto przyjmuje takich turystów??
chce my zrobic przerwe w podrózy i dalej jechac na Chorwacje.

Miałem ogromne problemy ze znalezieniem noclegu nad Balatonem dla 4 osób na 1 dzień. Albo zajęte, albo nie chcieli na tak krótko. Chyba dopiero za 20 "pukaniem do drzwi" udało mi się (ale cena większa była niż standardowa). Powodzenia :)

A może ma ktoś do polecenia miejsce na jeden nocleg z 19/20 sierpnia w okolicach Balatonu oprócz Pani Teresy dla dwóch osób z 6-letnim dzieckiem? :D Mieliśmy w planach dwa noclegi po drodze do CRO, ale zdecydowaliśmy się na jeden właśnie w tych okolicach, licząc, że w ciemno coś się znajdzie.
Casian
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Casian » 23.07.2012 09:41

jasio napisał(a):http://www.zamecekmikulov.cz/

Jasio moi rodzice będą spać w tym hotelu w drodze powrotnej z HR. Czytałem że potrzebna jest potwierdzenie rezerwacji. Czy takie potwierdzenie przychodzi na maila? Czy dzwonią oni na podany nr tel ? Czy może nie jest to wymagane i spokojnie można przyjechać do nich ?

Oczywiście rezerwacja wpłynęła on-line.
JerzyM73
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) JerzyM73 » 23.07.2012 13:59

Witam może trochę poza tematem ale poszukuję noclegu w drodze do Czarnogóry.

Będę jechał do Czarnogóry przez bośnię drogą E73 Osjek/Satajevo przez Zenica.
Czy może polecić jakiś sprawdzony (dobry i tani) nocleg zaraz za granicą Chorwacką w stronę Sarajewa ???. Może ktoś jeździł tą trasą do Chorwacji np. do Dubrownika ??
Generalnie mam problem aby coś w necie odszukać jak już coś jest to za daleko (w Sarajevie) lub jakieś 3 i 4 gwiazdkowe hotele.
Z góry dziękuje za pomoc
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 23.07.2012 18:36

Casian napisał(a):
jasio napisał(a):http://www.zamecekmikulov.cz/

Jasio moi rodzice będą spać w tym hotelu w drodze powrotnej z HR. Czytałem że potrzebna jest potwierdzenie rezerwacji. Czy takie potwierdzenie przychodzi na maila? Czy dzwonią oni na podany nr tel ? Czy może nie jest to wymagane i spokojnie można przyjechać do nich ?

Oczywiście rezerwacja wpłynęła on-line.

Ja tam byłem bez rezerwacji .
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 23.07.2012 21:25

Riddick82 napisał(a):A może ma ktoś do polecenia miejsce na jeden nocleg z 19/20 sierpnia w okolicach Balatonu oprócz Pani Teresy dla dwóch osób z 6-letnim dzieckiem? :D Mieliśmy w planach dwa noclegi po drodze do CRO, ale zdecydowaliśmy się na jeden właśnie w tych okolicach, licząc, że w ciemno coś się znajdzie.

Ja spałem (4 osoby) w Balatonlelle, http://goo.gl/maps/8ZEfO
przy tej drodze (na mapce Rakoczi ut) jest pełno kwater z tabliczkami free zimmer i jest tam McDonalds :D,
my spaliśmy jakieś 300m przed rondem

jak sie okazało była to dokladnie połowa między Krakowem a Podgorą :D
Riddick82
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Riddick82 » 24.07.2012 17:15

No i nocleg już zabukowany nad Balatonem, oczywiście u Pani Teresy :D Jeszcze 26 długich dni...
barteks
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) barteks » 24.07.2012 17:53

Witam, wszystkich, mam jedno krótkie pytanie: czy jest sens szukać teraz jakiegoś noclegu w okolicy chorwacko - węgierskiej w pierwszym tygodniu września? Czy można jechać w ciemno? w sumie 4 osoby dorosłe + 2 bąbli. Pozdrawiam.
per6
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) per6 » 24.07.2012 18:49

Ja na początku lipca spałem w Nagykanizsie, nocleg mialem zarezerwowany, ale na kilka pokoi tylko dwa były zajęte. Na początku września tym bardziej nie powinno być problemu nawet w "ciemno" 8)
barteks
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) barteks » 24.07.2012 19:37

za ile taki nocleg?
per6
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) per6 » 24.07.2012 20:07

Trzy osoby, przeliczając na złotówki - 175 PLN. Pokój był rezerwowany przez portal, który musi coś zarobić, więc jak pojedziesz w "ciemno" (ja tak zrobię następnym razem), to będzie taniej.
Coldfish
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Coldfish » 24.07.2012 21:33

klauduch napisał(a):Witam, ma ktoś sprawdzony nocleg na Węgrzech w miejscowości Buk Furdo?

Nie w samym Buk Fordo ale w Buk jest hotel Rigotanya

Nocowaliśmy tam w drodze powrotnej z Chorwacji w zeszłym roku.
Było czysto, miła obsługa i nawet polskie gazety do czytania.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone