Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
reebock
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) reebock » 18.06.2012 14:17

Quecal napisał(a):A ja mam pytanie do tych którzy nocowali u Pani Teresy nad Balatonem...

Ciekawi mnie jak wyglądają atrakcje typu plaża, kawiarenka itd w miejscowości nad samym Balatonem (rzut beretem od Pani Teresy). Czy ta okolica jest warta spędzenia popołudnia, czy może na fajną plażę trzeba podjechać gdzieś dalej (ew. inne atrakcje)?

Wracając z Cro będę ok 15:00 u Pani teresy i nastanawiam się czy spędzić popołudnie gdzieś nad Balatonem w okolicy czy zostać dłużej w Cro i wyjechać później aby do Pani Teresy dojechać tylko na nocleg....?

Pozdrawiam i dziękuję z góry za podpowiedzi

Plaże nad Balatonem, te przynajmniej najbliższe od domu Pani Teresy to porażka. Woda niczym żurek śląski. Nie polecam. Chociaż może tak tylko mi się trafiło. Jak dla mnie to wielkie gów..... FUJJJJJJ. A tak na marginesie - ile w tym roku nocleg u Pani Teresy kosztuje? Będę tam nocował 14 lipca - już niecały miesiąc :P
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 18.06.2012 21:27

reebock napisał(a):
Quecal napisał(a):A ja mam pytanie do tych którzy nocowali u Pani Teresy nad Balatonem...

Ciekawi mnie jak wyglądają atrakcje typu plaża, kawiarenka itd w miejscowości nad samym Balatonem (rzut beretem od Pani Teresy). Czy ta okolica jest warta spędzenia popołudnia, czy może na fajną plażę trzeba podjechać gdzieś dalej (ew. inne atrakcje)?

Wracając z Cro będę ok 15:00 u Pani teresy i nastanawiam się czy spędzić popołudnie gdzieś nad Balatonem w okolicy czy zostać dłużej w Cro i wyjechać później aby do Pani Teresy dojechać tylko na nocleg....?

Pozdrawiam i dziękuję z góry za podpowiedzi

Plaże nad Balatonem, te przynajmniej najbliższe od domu Pani Teresy to porażka. Woda niczym żurek śląski. Nie polecam. Chociaż może tak tylko mi się trafiło. Jak dla mnie to wielkie gów..... FUJJJJJJ. A tak na marginesie - ile w tym roku nocleg u Pani Teresy kosztuje? Będę tam nocował 14 lipca - już niecały miesiąc :P

W rozmowie telefonicznej podawała mi 10E od sztuki :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.06.2012 21:59

A mnie 12 euro, dwa lata temu też było 12 euro.
krissdevallnor
Globtroter
nocleg po drodze do CRO

Nieprzeczytany postnapisał(a) krissdevallnor » 18.06.2012 22:08

Ja nocowałem przed samą granicą węgiersko - chorwacką
http://www.letenyepanzio.hu/index-ene6d ... szallas-en
Nie pamiętam kosztu ale coś w okolicach 50 E/2 os ze śniadaniem.
Warunki świetne, jedzonko w knajpie również boskie ;)
W miejscowości jest kilka pensjonatów z różnymi cenami. Z zewnątrz wyglądają różnie, więc pozwoliłem wybrać połowicy ;)
Dwa razu już tam nocowaliśmy i nie mamy żadnych zastrzeżeń.
Marysia Ranczka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marysia Ranczka » 20.06.2012 09:46

Ja na szczęście już nie muszę robić przerw jak dzieci były małe to zatrzymywaliśmy się w Wiedniu w Lunaparku "Prater"
bolo.pl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bolo.pl » 20.06.2012 10:11

Witam jestem tu nowy i mam pytanie . Jak najlepiej jechac z gorzowa z lubuskiego chcialbym sie po drodze gdzies zatrzymac na nocleg i nie wiem czy jechac przez niemcy czy wegry?
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 20.06.2012 10:28

bolo.pl napisał(a):Witam jestem tu nowy i mam pytanie . Jak najlepiej jechac z gorzowa z lubuskiego chcialbym sie po drodze gdzies zatrzymac na nocleg i nie wiem czy jechac przez niemcy czy wegry?

Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji.

Może hotel Europa w Karlovacu? > klik :oczko_usmiech:

p
bolo.pl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bolo.pl » 20.06.2012 11:05

Czy korzystał ktoś z tego noclegu na węgrzech?
http://www.berenyifogado.hu/pl/nocleg
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 20.06.2012 11:23

co to jakaś reklama?, już w którymś wątku to widzę,

możecie dać linka do noclegu nad Balatonem oprócz pani Teresy?
bolo.pl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bolo.pl » 20.06.2012 14:41

Może zna ktos dobre miejsce na Wegrzech gdzie mowia po polsku
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.06.2012 15:48

bolo.pl napisał(a):Może zna ktos dobre miejsce na Wegrzech gdzie mowia po polsku

Pani Teresa mówi po polsku :idea:
klauduch
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) klauduch » 21.06.2012 10:10

Ma ktoś ciekawy namiar na Węgrzech na termy aby przenocować 1 dzień?
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 25.06.2012 17:25

Po drodze objeżdżając płatną autostradę na Słowenii można dobrze zjeść w Trnowska vas w "Gostisce Pri Sivi Caplji" .
Ostrożnie z zamawianiem dań. Podają bardzo duże porcje i możemy nie zmieścić wszystkiego co zamówimy. Miejsce sprawdzone, idealne na szybki postój i posiłek dlatego, że zupy zawsze podają w wazach i mają świeży bar sałatkowy. Zanim podadzą zupę pierwszy głód można zaspokoić sałatkami. Uwaga na zupy. ") Niezależnie czy jest jedna osoba czy dwie zawsze podają całą wazę i jak się zapomnimy w dobrej zupie, to drugie danie na pewno się nie zmieści. Niedowiarki już nie raz pakowały jedzenie do pudełka..;) Polecam zupę czosnkową lub jarzynową. Jeśli masz więcej czasu skorzystaj z innego menu. Wszystko jest przygotowywane na świeżo.
Bez problemu pakują dania na wynos do pudełek a w łazienkach hicior !-automaty z mini szczoteczkami do zębów :lol:

Cena za nocleg 15euro od osoby ze śniadaniem. Lub apartament dla 8 osób za 50 euro również ze śniadaniem. Dzięki takiej cenie i położeniu jest to idealne miejsce jeśli ktoś trasę Polska-Chorwacja chce wziąć na "dwa razy". Z tego miejsca do Zadaru są mniej więcej 4 godziny..

Tu podaję link do tego lokalu ,można zadzwonić lub rezerwować on line

http://www.sloveniaholidays.com/eng/inn ... a-vas.html
nmar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) nmar » 28.06.2012 08:29

Witam,

Czy ktoś moze polecić nocleg na trasie od Udvar (granica HU HR) a Slavonskim Brodem (granica HR BiH)? Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi :)
maka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maka » 28.06.2012 17:30

bolo.pl napisał(a):Czy korzystał ktoś z tego noclegu na węgrzech?
http://www.berenyifogado.hu/pl/nocleg
Co prawda nie z noclegu,ale zatrzymywalismy się tam parę razy na jedzonko i było o.k.,a w tym roku zamierzamy dojechać tam na nocleg.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone