W Wiedniu ze 2-4 muzea koniecznie, ew. katedrę w centrum.
Czasu starczy tylko na to ostatnie. Tort Sachera można sobie darować...
A dlaczego chcesz koniecznie nad Balaton, skoro Jadran czeka...
Mieliśmy wyjechać 17.08 pobyt na miejscu 18.08-01.09, jednak w pracy spartolili mi troszkę urlop i mogę wyjechać dopiero 22.08, udało mi się skrócić pobyt nie ponosząc kosztów ale tylko o równy tydzień tak więc zakwaterowanie mam od 25, więc sobie wymyśliliśmy z żoną że może podróż rozłożymy na 2-3 dni i coś zobaczymy po drodze.FUX napisał(a):W Wiedniu ze 2-4 muzea koniecznie, ew. katedrę w centrum.
Czasu starczy tylko na to ostatnie. Tort Sachera można sobie darować...
A dlaczego chcesz koniecznie nad Balaton, skoro Jadran czeka...
kropi napisał(a):Jeśli chodzi o nocleg, to akurat na Węgrzech nigdy nie miałem z tym problemu - w każdej dziurze przy trasie jest co najmniej kilka domów z pokojami do wynajęcia (są tabliczki z napisami "Kiadó szoba" albo swojskim "Zimmer frei" ), nigdy nie wychodziło więcej niż 20 euro za 2+2, i to zwykle z niezłym śniadankiem. Raz były to 2 oddzielne pokoiki, taki mini-apartament, z pięknym ogrodem - aż nam się nie chciało ruszać dalej.
Od napotkanych po drodze motocyklistów dowiedziałem się, że najgorszy nocleg mieli właśnie nad Balatonem - akurat zjechało tam kupa luda, wszędzie pełno i drogo, do tego śpiewy i imprezki całonocne...
Łatwiej coś niedrogiego znaleźć poza obszarem Balatonu, gdzie wynajmujący nastawieni są na ruch tranzytowy i nie wydziwiają, że jak jedna noc to +50%.
Andrzej Karmański napisał(a):Mogę Tobie polecić pensjonat w którym zawsze nocuję jest na trasie w połowie drogi Wiedeń-Graz.Położony w Alpach wiedeńskich.Spokojny,mały dobre śniadanka i cena do przyjęcia.Właściciele są Polakami tak że nie ma problemu z porozumieniem się.Ja tam będę znowu z początkiem lipca.
Pytaj na stronce o noclegi www.alpengaestehaus.eu
Andrzej_Monia napisał(a):Witamy cieplutko. W tym roku wybieramy się do Makarskiej, planujemy nocleg w okolicach Zagrzebia. Czy ktoś zna przyzwoity hotelik w okolicach Zagrzebia?
Dziękuemy z góry.
Pozdrawiamy.
Lusi1 napisał(a):Andrzej_Monia napisał(a):Witamy cieplutko. W tym roku wybieramy się do Makarskiej, planujemy nocleg w okolicach Zagrzebia. Czy ktoś zna przyzwoity hotelik w okolicach Zagrzebia?
Dziękuemy z góry.
Pozdrawiamy.
Polecam nocleg za Zagrzebiem, przyzwoite pokoje w domu prywatnym... gdzieś na Forum podawałam namiary
Janusz Bajcer napisał(a):Lusi1 napisał(a):Andrzej_Monia napisał(a):Witamy cieplutko. W tym roku wybieramy się do Makarskiej, planujemy nocleg w okolicach Zagrzebia. Czy ktoś zna przyzwoity hotelik w okolicach Zagrzebia?
Dziękuemy z góry.
Pozdrawiamy.
Polecam nocleg za Zagrzebiem, przyzwoite pokoje w domu prywatnym... gdzieś na Forum podawałam namiary
Klik
G1T napisał(a):witam, czy możecie polecić coś nad Balatonem lub bliżej granicy Węgier z Chorwacją?