Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 14.05.2012 20:10

Licz paliwo po min. 1,6-1,8 juro /litr
Na okrągło, przy 10 l/100, 3kkm daje ca. 300l=~2-2.4kpln z autobanami.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.05.2012 20:12

caliberka napisał(a): czy u tej Pani Tereski da rade tak z marszu przenocować czy lepiej zadzwonić ,bo nie wiem o której dokładnie tam zajedziemy :roll:

Do Pani Tereski należy najpierw zadzwonić, nie przyjmje nikogo z marszu bo to nie hotel.

Jak ostatnio u niej nocowałem, prosiła przekazać na forum, aby rezerwując nocleg, nie przyjeżdżać w środku nocy :idea:
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 14.05.2012 20:18

Janusz Bajcer napisał(a):
caliberka napisał(a): czy u tej Pani Tereski da rade tak z marszu przenocować czy lepiej zadzwonić ,bo nie wiem o której dokładnie tam zajedziemy :roll:

Do Pani Tereski należy najpierw zadzwonić, nie przyjmje nikogo z marszu bo to nie hotel.

Jak ostatnio u niej nocowałem, prosiła przekazać na forum, aby rezerwując nocleg, nie przyjeżdżać w środku nocy :idea:

Dzięki za info w takim razie na pewno przedzwonię :)
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 14.05.2012 20:20

BOLETUS napisał(a):. Tam na zjeździe 121 zjeżdźam do miejscowości Koerszagi (na zjeździe kierunek Balatonfoldvar) tam u sympatycznej Pani Teresy Bodo (namiary na nią znajdziesz w tym wątku parę postów wyżej) śpimy i rano tą samą autostradą A7 wyruszamy w kierunku Chorwacji. .

A jak tak wyjedziesz o tej 5-6 rano to o której mniej więcej jesteś u Pani Tereski ??? :roll:
inka 777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inka 777 » 14.05.2012 20:36

Ponawiam pytanie czy może mi ktoś polecić niedrogi nocleg między Gospić a Zadarem :?:
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 17.05.2012 19:33

ma ktoś coś sprawdzonego w Keszthely nad Balatonem ?
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 18.05.2012 05:14

Janusz Bajcer napisał(a):Witaj BOLETUSIKU.

Nocleg u Pani Teresy 7 i 21 lipca, jeszcze nie rezerwowałem, ale trzeba będzie ... żeby mi ktoś pokoju nie zajął :wink: :idea:

Pozdrav

A ile pani Teresa ma pokoi dla gości,jedziemy większą paczką.
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 18.05.2012 05:48

mireks napisał(a):

Nocleg u Pani Teresy 7 i 21 lipca, jeszcze nie rezerwowałem, ale trzeba będzie ... żeby mi ktoś pokoju nie zajął :wink: :idea:

Pozdrav

Mireks,jak P.Teresa nie ogarnie u siebie to zalatwi spanko u znajomych :wink: kobitka jest ok.Ja spalem u niej w zeszlym roku i za rodzinke 2+2 wziela 36e,za malego synka nie policzyla...a warunki :?: ok...i do granicy Chorwacko-Wegierskiej ok...130km...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 18.05.2012 07:25

mireks napisał(a):

Pozdrav

Ma kilka pokoi, ale ile nie wiem, nie liczyłem.
Najlepiej zadzwonić do źródła :wink:
kropi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropi » 20.05.2012 12:24

Jeśli chodzi o nocleg, to akurat na Węgrzech nigdy nie miałem z tym problemu - w każdej dziurze przy trasie jest co najmniej kilka domów z pokojami do wynajęcia (są tabliczki z napisami "Kiadó szoba" albo swojskim "Zimmer frei" :lol: ), nigdy nie wychodziło więcej niż 20 euro za 2+2, i to zwykle z niezłym śniadankiem. Raz były to 2 oddzielne pokoiki, taki mini-apartament, z pięknym ogrodem - aż nam się nie chciało ruszać dalej.

Od napotkanych po drodze motocyklistów dowiedziałem się, że najgorszy nocleg mieli właśnie nad Balatonem - akurat zjechało tam kupa luda, wszędzie pełno i drogo, do tego śpiewy i imprezki całonocne...

Łatwiej coś niedrogiego znaleźć poza obszarem Balatonu, gdzie wynajmujący nastawieni są na ruch tranzytowy i nie wydziwiają, że jak jedna noc to +50%.
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 21.05.2012 16:01

Janusz Bajcer napisał(a):
mireks napisał(a):

Pozdrav

Ma kilka pokoi, ale ile nie wiem, nie liczyłem.
Najlepiej zadzwonić do źródła :wink:

Czy pani Teresa żąda zaliczki przed przyjazdem,czy wszystko płacimy jak przyjedziemy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.05.2012 16:08

Do tej pory nigdy Pani Teresa zaliczki nie żądała, najlepiej zadzwonić i zapytać.
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 21.05.2012 16:27

Janusz Bajcer napisał(a):Do tej pory nigdy Pani Teresa zaliczki nie żądała, najlepiej zadzwonić i zapytać.

Dzięki za szybką odpowiedź,jutro będę dzwonił.
czark123
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) czark123 » 21.05.2012 20:47

Witam
W sierpniu wybieram się z rodziną pierwszy raz do Chorwacji (Jadranowo) nie chce przejechać całej trasy w 10 godz i nic nie zobaczyć. Moja trasa zaczyna się w Oleśnicy następnie Czechy i do Wiednia gdzie chce zrobić przerwę na spacer i obiad z Wiednia nad Balaton okolice Keszthely gdzie mamy zamiar przenocować i kolejny dzień wyjazd do Chorwacji. Czy na tej trasie możecie polecić coś ciekawego do zobaczenia, jakieś cuda lub cokolwiek aby trasa nie była nudna ?
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 21.05.2012 20:49

Po cuda to do Lourdes albo Medjugorje podobno.... :lol: :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone