Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 09.05.2012 22:34

Wiem, która to stacja i za choinkę nie wiem jak się nazywa :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.05.2012 22:42

Aldonka napisał(a):Wiem, która to stacja i za choinkę nie wiem jak się nazywa :)

Witaj Aldonka :lol: ja wiem jak - CRR :wink:
Marceli Szpak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marceli Szpak » 10.05.2012 06:16

Janusz Bajcer napisał(a):
Aldonka napisał(a):Wiem, która to stacja i za choinkę nie wiem jak się nazywa :)

Janusz, a możesz dradzic coś sięcej bo CRR nic mi nie mówi ;) będę bardzo wdzięczny :)
Pozdrawiam
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.05.2012 08:26

CRR to przystanek muzyczny :wink:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 10.05.2012 08:40

Janusz Bajcer napisał(a):

:D :D :D
Marceli Szpak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marceli Szpak » 10.05.2012 11:22

To mi napisałeś ;P a ja taki kumaty, że już wiem gdzie to jest :)
Prosze o pomoc, może jakis namiar na Google Maps, współrzędne, kilometr autostrady lub cokolwiek co mi pomoże odszukać tą stację ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.05.2012 12:10

Marceli Szpak napisał(a):To mi napisałeś ;P a ja taki kumaty, że już wiem gdzie to jest :)
Prosze o pomoc, może jakis namiar na Google Maps, współrzędne, kilometr autostrady lub cokolwiek co mi pomoże odszukać tą stację ;)

:wink: :wink: nie trzeba Ggogle Maps, stacja muzyczna jest na forum w Społeczności cro.pl :lol:
Co do stacji benzynowej, to jeśli to była TIFON ... szukaj TU :idea:
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 13.05.2012 10:39

Witam serdecznie :D Czy moglibyście mi nieco pomóc ? W lipcu wybieram się z rodzinką do miejscowości Lokva Rogoznica (Omiš) Ivašnjak i chciałam was zapytać ,czy znacie może najkrótszą a jednocześnie najszybszą trasę do tej miejscowości z Warszawy ? przy okazji na tej trasie może ktoś zna jakieś miejsca na nocleg ,bo jednorazowo chyba nie dam rady z tym swoim pieruńskim kręgosłupem :?
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 13.05.2012 18:37

Witam.
Jutro Ci dokladnie opiszę. Dziś nie mam czasu. Przepraszam.
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 13.05.2012 20:52

BOLETUS napisał(a):Witam.
Jutro Ci dokladnie opiszę. Dziś nie mam czasu. Przepraszam.

Nie ma sprawy ,jestem cierpliwa i czekam :)
BOLETUS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BOLETUS » 14.05.2012 07:45

No to jestem.
Sory ale wczoraj nie miałem czasu aby nawet pare minut spędzić przed kompem.
W tym roku jadę już czwarty raz, pod rząd, do Chorwacji. Nigdy nie jeździłem przez Słowenię. Przećwiczyłem na kilka wariantów jazdę przez Słowację i Węgry. Ten wariant uważam dla siebie za optymalny. Wyjazd rano (Warszawa) 5.00-6.00. Kierunek Barwinek na granicy polsko - słowackiej. Oczywiście wcześniej zakup w PZM Travel na Madalinskiego w Warszawie (można przez Internet) miesiecznych winiet na Słowację i Węgry. Po przekroczeniu granicy ze Słowacją kieruję się na Koszyce i dalej w kierunku granicy z Węgrami. Na Słowacji masz przejazd 30 kilometrowym odcinkiem płatnej drogi szybkiego ruchu. Po przekroczeniu granicy z Węgrami kieruję się na Miszkolc, gdzie zaczyna się autostrada w stronę Budapesztu. Jadąc dalej autostradą A3 w stronę Balatonu z wykorzystaniem obwodnicy Budapesztu A0 i A5 dostajesz się na autostradę A7. Jadę dalej A7 i dojeźdżam do Balatonu. Tam na zjeździe 121 zjeżdźam do miejscowości Koerszagi (na zjeździe kierunek Balatonfoldvar) tam u sympatycznej Pani Teresy Bodo (namiary na nią znajdziesz w tym wątku parę postów wyżej) śpimy i rano tą samą autostradą A7 wyruszamy w kierunku Chorwacji. Prawie do końca masz autostradę przez Chorwację. Jadę na południe autostradą do zjazdu w miejscowości Sestanovac. Stamtąd zjazdami dostajesz sie na Magistralę Adriatycką (droga, która biegnie wzdłóż wybrzaża Chorwacji). Po dojechaniu do Magistrali skręcasz w prawo w strone Omisia i za 10 km masz Lokve Rogoźnicę.
I to by było na tyle. Nie jest to najtańsza droga - autostrady - ale dla mnie najlepsza. Można oczywiście omijać płatną drogę na Słowacji i autostradę na Węgrzech ale według mnie to strata czasu. Koszt miesięcznych winiet na Słowację i Węgry to ok 180 - 190 złotych. Powrót tą samą drogą ewentualnie objazd Budapesztu od południowego zachodu i jazda do Bratysławy przez A1 a potem autostradą w kierunku Polski i przez Śląsk powrót do Warszawy. Ze względu na remont "Gierkówki" ten wariant narazie odradzam. To wszystko.
Kiedy jedziecie w lipcu?
Pytaj jeśli czegoś nie rozumiesz.
Ostatnio edytowano 14.05.2012 11:24 przez BOLETUS, łącznie edytowano 1 raz
grypserek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grypserek » 14.05.2012 09:43

Jadę po raz pierwszy do Chorwacji, drogi nie wybrałem - uzależniam od noclegu. Interesuje mnie nocleg, najlepiej z dostępem do basenu (niekoniecznie termalny). Przejrzałem temat znalazłem w Laa a.d. Thaya, ale raz, że wychodzi około 200 euro za 3 dorosłe osoby i dziecko, dwa minimum 2-3 noce.
Całą podróż chcę podzielić mniej więcej na połowę, jadę do Ninu. Z góry dziękuję za pomoc
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 14.05.2012 17:32

Jadę po raz pierwszy do Chorwacji, drogi nie wybrałem - uzależniam od noclegu. Interesuje mnie nocleg, najlepiej z dostępem do basenu (niekoniecznie termalny). Przejrzałem temat znalazłem w Laa a.d. Thaya, ale raz, że wychodzi około 200 euro za 3 dorosłe osoby i dziecko, dwa minimum 2-3 noce.
Całą podróż chcę podzielić mniej więcej na połowę, jadę do Ninu. Z góry dziękuję za pomoc

A może Hotel Termal Mikulov.
Z tego co pamiętam ma basen i jest niedrogi.
Pozdrawiam
Franciszka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franciszka » 14.05.2012 17:56

[quote="Adam66"][quote]Jadę po raz pierwszy do Chorwacji, drogi nie wybrałem - uzależniam od noclegu. Interesuje mnie nocleg, najlepiej z dostępem do basenu (niekoniecznie termalny). Przejrzałem temat znalazłem w Laa a.d. Thaya, ale raz, że wychodzi około 200 euro za 3 dorosłe osoby i dziecko, dwa minimum 2-3 noce.
Całą podróż chcę podzielić mniej więcej na połowę, jadę do Ninu. Z góry dziękuję za pomoc[/quote]
A może Hotel Termal Mikulov.
Z tego co pamiętam ma basen i jest niedrogi.
Pozdrawiam[/quote]

Jadąc na majowy weekend do Chorwacji (Kastela) nocowaliśmy 6km przed Mikulovem - świetne pensjonaty!!!!!!! i niedrogie - polecam :)
pozdrawiam

http://www.booking.com/hotel/cz/penzion ... c49;dcid=1
lub

http://www.booking.com/hotel/cz/penzion ... c49;dcid=1
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 14.05.2012 20:00

BOLETUS napisał(a):No to jestem.
Sory ale wczoraj nie miałem czasu aby nawet pare minut spędzić przed kompem.
To wszystko.
Kiedy jedziecie w lipcu?
Pytaj jeśli czegoś nie rozumiesz.

Nie ma sprawy ,rozumiem ,że każdy zapracowany .Wielkie dzięki za tak szczegółową trasę :P Tak jedziemy w lipcu a konkretnie wyjeżdżamy 6 lipca rano a powrót przewidujemy 18 lipca :D Już nie mogę się doczekać ,bo tam jest cudownie :lol: Słuchaj ! a czy u tej Pani Tereski da rade tak z marszu przenocować czy lepiej zadzwonić ,bo nie wiem o której dokładnie tam zajedziemy :roll: Czy ewentualnie pamiętasz koszty tej trasy tzn konkretnie autostrad ,bo chciałabym wiedzieć ile mniej więcej kaski przygotować na samą podróż w obydwie strony :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone