Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
crono
Odkrywca
Re: prosze pomoc dla nowicjuszki:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) crono » 04.03.2012 13:00

[quote="Bajubajka"]Witam
wybieramy się w cztery osoby do Chorwacji, znaleźliśmy juz kwaterę niedaleko Dubrownika.
Mam jednak problem z wyborem trasy, jako że dopiero zaczynamy przygodę z Chorwacją.
Wyjezdzamy z Gdańska, chcemy jak najdalej dojechac pierwszego dnia, by zobaczyć Plitwice zanim dojedziemy do Dubrownika.
Czy Ktoś z Państwa mógłby udzielić nam wskazówek co do trasy oraz polecic jakiś dobry nocleg (w rozsądnej cenie) w okolicy Plitwic.
Dziekuję i pozdrawiam z zimnej jak..brrr Gdyni.[/quote]

Witam
W tym roku jadę trzeci raz do Chorwacji, nigdy na południe przez Polskę , tylko na zachód, granica niemiecka ode mnie to330km ,przejście w Kołbaskowie. a później to to właściwie 100 procent autostradami.
Pierwszego dnia dojeżdżam do granicy Austria-Słowenia.
Wszyscy moi znajomi z okolic Trójmiasta tak właśnie jadą.
censor
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) censor » 04.03.2012 13:36

crono napisał(a):
Bajubajka napisał(a):Witam
wybieramy się w cztery osoby do Chorwacji, znaleźliśmy juz kwaterę niedaleko Dubrownika.
Mam jednak problem z wyborem trasy, jako że dopiero zaczynamy przygodę z Chorwacją.
Wyjezdzamy z Gdańska, chcemy jak najdalej dojechac pierwszego dnia, by zobaczyć Plitwice zanim dojedziemy do Dubrownika.
Czy Ktoś z Państwa mógłby udzielić nam wskazówek co do trasy oraz polecic jakiś dobry nocleg (w rozsądnej cenie) w okolicy Plitwic.
Dziekuję i pozdrawiam z zimnej jak..brrr Gdyni.

Witam
W tym roku jadę trzeci raz do Chorwacji, nigdy na południe przez Polskę , tylko na zachód, granica niemiecka ode mnie to330km ,przejście w Kołbaskowie. a później to to właściwie 100 procent autostradami.

Ja też tak jeżdżę, ale przy tej trasie na Plitwice musicie poświęcić jeden dzień.
Zwiedzanie (pobieżne) to minimum 4 godziny - a taki galop to jest bez sensu. Na Plitwice trzeba zarezerwować mnimum jeden dzień, więc radzę odpuścić je sobie teraz a zwiedzić na spokojnie innym razem gdy będziecie mieli bliższą bazę pobytu.

Na nocleg w trasie proponuję to:

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?p=879 ... ht=#879984
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 04.03.2012 15:19

Tan2000
Turysta
nocleg i wypoczynek

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tan2000 » 07.03.2012 13:30

Jadziemy w trzy rodziny z Piły do Dalmacji (8 dorosłych + 2 dzieci). W drodze chcielibyśmy przenocować i poświęcić cały dzień na ciekawe atrakcje.
Czy możecie polecić coś ineresującego.
Nie musi to być koniecznie zwiedzania, myślimy tu o przyjemnym spędzeniu dnia (np. kąpiele, kąpiele błotne, atrakcje sprawnościowe itp.)

Pozdrawiam
maq23
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maq23 » 07.03.2012 14:56

Też jadę z Piły do Chorwacji w lipcu (4 osobowa rodzina). Moim zdaniem najlepsza atrakcja po drodze to Pitiwickie Jeziora - cały dzień to mało aby je zobaczyć...
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 09.03.2012 07:31

Z mieszanymi uczuciami...

Polecam

Kamping Zalalewo

Tylko 2 km od drogi 86,dla tych z płd Polski mniej wiecej w połowie drogi do Dalmacji Płd

Jeziorko i spokój. Łazienka fajnie zrobiona, czyściutka, gorąca woda, mydło w płynie, papier Kuchnia z lodówką. Minus brak dzbanka bezprzewodowego.

Najmniesze domki z drewna za 15 euro dla 3 +1 osób(taka nasza była ekipa)

Z materacami z czyściutką pościelą. Przed każdym domkiem ława - kolacja i sniadanie pod chmurką.

Naszemu dwulatkowi podobało sie bardziej niż wypasiony apartament w Nemirze.

Odradzam

Kamping Zalalewo

Wracamy 15 września.Spokojnie,powolutku,miejsce już znane,nie bedzie problemu...dojeżdżamy ok.21

Właściciel(Austriak) mówi,że po sezonie.Te najmniejsze domki sa już wyłączone z eksploatacji czyli jest problem.

Ale ma miękkie serce(albo dobry humor,bo czuć go alkoholem) proponuje większy domek za cenę tego małego ,drewnianego.
Kasuje 15 euro i znika.

Kolacja,dziecko w pizamkę...
Około 22 wpada żona własciciela ,w białej koszuli nocnej,z rozwianym włosem z krzykiem (czuc alkohol)

Żąda zapłaty,rozumiemy,że około 50 euro.Z niemieckiego wyłapujemy słowa Vegg,Polizei ...
Próbujemy po angielsku,że już zapłaciliśmy...że jej mąż...że się przecież tu nie włamaliśmy...

Po pół godzinie wizyta sie powtarza...tylko Pani jakby jeszcze bardziej agresywna...veg,von,polizei...

Budzę dziecko,ubieramy się,wsiadamy do samochodu...

Po ośmiu godzinach wczesnym rankiem jesteśmy w domu.

Następne wakacje za rok ;)
fanTomas
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) fanTomas » 14.03.2012 12:37

Przepraszam bardzo za ten wpis ale to jest mój pierwszy na tyum forum i chciałem sprawdzić czy działa :papa:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 14.03.2012 15:42

fanTomas napisał(a):Przepraszam bardzo za ten wpis ale to jest mój pierwszy na tyum forum i chciałem sprawdzić czy działa :papa:

Trzeba było TU
Andrzej Karmański
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej Karmański » 15.03.2012 18:17

Andrzej Karmański napisał(a):
mieliste napisał(a):ok :!: a jeszcze cos innego jakis inne, gasthof cos w tym stylu? ,mozna cos zjesc w tym hotelu co polecasz ?jak sie zajedzie poznym wieczorem, czy moze cos w poblizu jest,jakas knajpka cos w tym stylu,a sniadanie tam tez dostaniemy?czy daleko trzeba zjerzdzac z autostrady do tego mniejsca?
zobacz Gastehaus Frans Jozef w Monichkirchen Austria

Słuchaj,możesz zamówić sobie ciepłą kolację,a pokoje są ze śniadaniami tak że nie ma problemu.Właściciele czekają do póżna tak że się nie martw.Nie daleko od autostrady,przy trasie 54 na Graz. :D
jojok
Autostopowicz
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) jojok » 21.03.2012 23:13

djcygan napisał(a):jestem pierwszy raz na forum to moge coś pomieszać :oops: ale do rzeczy mam małe pytanko ile sie jedzie zpołudniowej polski do spiltu .chodzi mi o spokojną jazde jak by sie ktoś orientował?
Mariusz1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz1 » 23.03.2012 09:33

Z tego regionu masz najbliżej za dnia się wyrobisz :D
senior111
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) senior111 » 30.03.2012 20:21

crono napisał(a):
Bajubajka napisał(a):Witam
Dziekuję i pozdrawiam z zimnej jak..brrr Gdyni.

Witam

Witaj, jeżeli jeszcze nie masz noclegu to poniżej przesyłam @ do kobity, u której spaliśmy. Domek jenorododzinny, kilka pokoi, małe ale na jedną noc było ok. Na miejscu jest kuchnia więc na upartego można coś ugotować. Ludzie bardzo mili i gościnni.
pzdr Marcin
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 02.04.2012 13:00

nocleg tuż za granicą SLO-CRO moe w okolicach Krapiny i niekoniecznie rzy autostradze... mozecie coś polecić dla rodzinki 2+2...? Dzięki z góry 8)
macvw
Croentuzjasta
Re: nocleg z psem

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 09.04.2012 18:41

Andrzej Karmański napisał(a):Mam ulubiony pensjonat połowa drogi Wiedeń-Graz.Bywam tam często gdyż to moja służbowa droga .Ostatnio byłem z moim psem.Nie wiem jakiego Ty masz mój to kundelek mały ,spokojny.Nie miałem problemu zeby spał z nami w pokoju.Jestem zadowolony bo i pogadam w polskim języku, śniadania w formie bufetu też smaczne.Najlepiej sam zadzwon podaję Ci nr.tel
+43664 730 072 76 lub zobacz str.www.alpengaestehaus.eu

My /5 aut!/ w lipcu będziemy tam spać, prowadzą Polacy, więc odpada bariera językowa, ponoć smaczne jedzenie, polecane na forum.
dijek
Podróżnik
nocleg Balaton

Nieprzeczytany postnapisał(a) dijek » 19.04.2012 21:26

.Poszukuje kwatery lub taniego hotelu w Zamardi okolicach...forum i google przegrzebane ....:(
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone