Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mieliste
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mieliste » 15.02.2012 15:58

fajnie dzieki za namiary na nocleg podczas podrozy,ale to nie bardzo moj kierunek ,ale dzieki o takie konkretne namniary wlasnie, mi chodzi ja planuje bardziej cos w rejonie Graz bo chyba wlasnie ta droga bedziemy jechac, lecimy z niemiec,wiec jak ktos ma takie konkretne namniary w tym rejonie to podrzucie ,buziole dla cierpliwych :smo:
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 15.02.2012 18:01

mieliste napisał(a):fajnie dzieki za namiary na nocleg podczas podrozy,ale to nie bardzo moj kierunek ,ale dzieki o takie konkretne namniary wlasnie, mi chodzi ja planuje bardziej cos w rejonie Graz bo chyba wlasnie ta droga bedziemy jechac, lecimy z niemiec,wiec jak ktos ma takie konkretne namniary w tym rejonie to podrzucie ,buziole dla cierpliwych :smo:

Pisałem Ci w poprzednim poście...

Namiar na nocleg w Grazu:

OEKOTEL http://www.oekotel.com/en/locations/graz
mieliste
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mieliste » 15.02.2012 19:48

ok :!: a jeszcze cos innego jakis inne, gasthof cos w tym stylu? ,mozna cos zjesc w tym hotelu co polecasz ?jak sie zajedzie poznym wieczorem, czy moze cos w poblizu jest,jakas knajpka cos w tym stylu,a sniadanie tam tez dostaniemy?czy daleko trzeba zjerzdzac z autostrady do tego mniejsca?
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 15.02.2012 20:00

Wszystko jest napisane na stronie- mapka- nie jest daleko, posiłki- są, ceny- przystępne etc. masz podany adres mail- pisz, to Ci odpowiedzą...

Z tego co wiem, to sporo użytkowników forum korzystało z usług w/w.

Podałem Ci wcześniej również link- http://www1.adac.de/ReiseService/routen ... Baska+Voda
, w którym możesz zaznaczyć sobie hotele, motele, gościńce i inne na trasie. Wystarczy tylko zaznaczyć i sprawdzić.
Domelozo
Plażowicz
Nocleg A1, między Karlovacem, a Zadarem

Nieprzeczytany postnapisał(a) Domelozo » 16.02.2012 08:36

Witam,

Czy ktoś ma może namiary, bądź zna lokalizacje jakiegoś motelu w Chorwacji przy autostradzie A1 (do 20km od A1), między Karlovacem, a Zadarem, oczywiście w dość przystępnej cenie, (do 40 Euro) ? I czy w Chorwacji występują w ogóle takie motele przydrożne jak u nas w Polsce.

Pozdrawiam.
mikij
Autostopowicz
vakacie Slowacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikij » 17.02.2012 19:58

Jesli ktos ma interes w wakacje na Slowacji moga odwiedzic witryne http://www.ubytovanie-tatry.net . Jest wiele informacji o regionie Liptov, turystyka i pobyt w apartamentach.
pawelh
Cromaniak
Re: Nocleg A1, między Karlovacem, a Zadarem

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 26.02.2012 07:19

Domelozo napisał(a):Witam,

Czy ktoś ma może namiary, bądź zna lokalizacje jakiegoś motelu w Chorwacji przy autostradzie A1 (do 20km od A1), między Karlovacem, a Zadarem, oczywiście w dość przystępnej cenie, (do 40 Euro) ? I czy w Chorwacji występują w ogóle takie motele przydrożne jak u nas w Polsce.

Pozdrawiam.
przy samej autostradzie takich obiektów raczej nie spotkasz
wojstar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojstar » 28.02.2012 15:58

Przy autostradach raczej nie spotkałem moteli. Ja w drodze do Chorwacji śpię w http://mirjana-rastoke.com/en Ceny przystępne, dobre jedzonko. W drodze powrotnej różnie to bywa z noclegami. Ostatnio spałem w gospodarstwie agroturystycznym w Postojnej na Słowenii - wszystko zależy jaką drogę powrotną sobie zaplanuję.
hesi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hesi » 28.02.2012 21:57

A czy ktoś z Was jechał kiedyś z psem i po drodze do CRO znalazł nocleg ? Boję się , że może być z tym problem :roll:
Pozdrawiam
maq23
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) maq23 » 29.02.2012 13:02

Nocleg w okolicy Graz w Austrii...
Andrzej Karmański
Plażowicz
nocleg z psem

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej Karmański » 02.03.2012 16:40

Mam ulubiony pensjonat połowa drogi Wiedeń-Graz.Bywam tam często gdyż to moja służbowa droga .Ostatnio byłem z moim psem.Nie wiem jakiego Ty masz mój to kundelek mały ,spokojny.Nie miałem problemu zeby spał z nami w pokoju.Jestem zadowolony bo i pogadam w polskim języku, śniadania w formie bufetu też smaczne.Najlepiej sam zadzwon podaję Ci nr.tel
+43664 730 072 76 lub zobacz str.www.alpengaestehaus.eu
Andrzej Karmański
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej Karmański » 02.03.2012 16:44

mieliste napisał(a):ok :!: a jeszcze cos innego jakis inne, gasthof cos w tym stylu? ,mozna cos zjesc w tym hotelu co polecasz ?jak sie zajedzie poznym wieczorem, czy moze cos w poblizu jest,jakas knajpka cos w tym stylu,a sniadanie tam tez dostaniemy?czy daleko trzeba zjerzdzac z autostrady do tego mniejsca?
zobacz Gastehaus Frans Jozef w Monichkirchen Austria
Jarko1
Croentuzjasta
Re: Nocleg A1, między Karlovacem, a Zadarem

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarko1 » 03.03.2012 17:05

Domelozo napisał(a):Witam,

Pozdrawiam.

Polecam hotelik, z A1 zjeżdżasz jak na Zadar West(pierwszy raz Zadar), obiekt jest za końcową tablicą Posedarje, na prawo. Link taki krótki, ale działa
Hotel-Lucija.Hr
Jedyna uwaga, lokalizaję pokoi "park strana" należy traktować jako brak widoku na morze, reszta OK. Przyjechaliśmy w ciemno 2. września około 23 i obsługa jeszcze była, na noc wyszli...
Jarko1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarko1 » 03.03.2012 17:12

hesi napisał(a):A czy ktoś z Was jechał kiedyś z psem i po drodze do CRO znalazł nocleg ? Boję się , że może być z tym problem :roll:
Pozdrawiam

W szukajkę na tej stronie wpisz >> z psem pies << i czytaj..........
pacoramirez
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pacoramirez » 03.03.2012 18:52

Jeśli ktoś jedzie przez Węgdy to zdecydowanie polecam nocleg w mieście Győr hotel Klastroom. Nasz zestaw, czyli dwoje dorosłych, dziecko 12l i pies, nocował za 75 euro ze śniadaniem. Dogadacie się po angielsku.
Jeśli plitvice to im bliżej plitvic jadąc z Karlovacko tym więcej kwater. Ceny przystępne także nie obawiajcie się o onoclegi w tych okolicach. Każda wioska to praktycznie same kwatery. Na pewno bez żadnego planowania coś znajdziecie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone