Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 02.03.2008 23:35

A co Wy tak OT cały czas ? Ludzie się rozczarują takim FAQ ...
To ja w temacie - przeł. ( i miejscowość ) Donovaly na Słowacji.
Rezerwacja sprawna przez biuro Limba. Tanio i sympatycznie - do wyboru, do koloru, schroniskowo i hotelowo - www.limba.com
Pozdrawiam.
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 02.03.2008 23:40

A co Wy tak ciągle OT ?
Ludzie się się rozczarują takim FAQ ...
To ja w temacie - Donovaly na Słowacji.
Do wyboru, do koloru. Schroniskowo, apartamentowo, hotelowo.
Sprawna i sympatyczna rezerwacja internetowa - www.limba.com
Pozdrawiam :)
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 04.03.2008 12:13

Piotrek_B napisał(a):Zmień kraj tranzytowy - w Słoweni za małe pieniądze nie prześpisz się (choć pojęcie "małe" to kwestia dyskusyjna)
Tanie spanie tranzytowe to Słowacja lub Węgry.

to ja wole chyba zapłacić więcej za spanie w Słoweni bo to ponoć najlepsza droga.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.03.2008 12:16

Paweł i Kasia napisał(a):....to ja wole chyba zapłacić więcej za spanie w Słoweni bo to ponoć najlepsza droga.

Zgodzę się (choć słowo "ponoć" też pasuje) ;-) Pod warunkiem, że się słoweńskie drogi nie zakorkują - co nie jest zjawiskiem wyjątkowym.
Ja się z tego powodu wyleczyłem z tej trasy a szkoda bo........to piękny kraj.
Pozdrav
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.03.2008 12:41

Maribor - Ptuj w łikend możesz jechać 2-3 h. W dzień powszedni 20 minut :)
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 04.03.2008 12:48

To prawda; no może 3 to przesada, ale bardzo brakuje tego kawałka autostrady.
A ja jeszcze podam jaką mam strategię podróżowania i tak będzie też w tym roku. Zatrzymam się w Zagrzebiu do którego jest z Wrocławia bliziutko, a wracając z Orebica zatrzymam się w Zadarze, gdzie spędzę 3 dni, a bardzo mi się podoba. Więc czasem można zamiast spać nad balatonem (choć dla tych z Przemyśla może to być rozwiązaniem) to ja noclego "po drodze" robię już w Chorwacji.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.03.2008 12:52

W tamtym roku koleś jechał w sobotę i ponad 3h. My tydzień później i w poniedziałek 20 minut.
Paweł i Kasia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paweł i Kasia » 04.03.2008 20:07

Sławomir Wocial napisał(a):Maribor - Ptuj w łikend możesz jechać 2-3 h. W dzień powszedni 20 minut :)

to cenna uwaga, dzięki
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 18.03.2008 12:03

Czy ktoś może polecić spanie w Zagrzebiu; jeszcze nie widziałem podpowiedzi w tej kwestii, chociiaś cośtam wyszukiwarki pokazują. Tyle że albo drogie albo daleko od centrum.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 25.03.2008 21:48

Najlepszy półmetek na spanie to miejscowość Turanji tuż za Karlovacem. Zjeżdza się z autocesty w Karlovacu i jedzie na jeziora Plitvickie ze 3 km. Ceny od 10 euro do 12, 5 za osobę. Trzeba przejechac miejscowosc i czytac ogłoszenia o noclegach. Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 30.01.2010 19:18 przez darek1, łącznie edytowano 1 raz
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 25.03.2008 22:04

Chcę zwiedzić Zagrzeb a nie robić półmetek, ba ja jeżdżę zwykle bez półmetków, nawet jak są to dalekie odcinki. Więc?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.03.2008 22:08

MWN napisał(a):Chcę zwiedzić Zagrzeb a nie robić półmetek....

Znasz tą stronkę www.zagreb-touristinfo.hr ? Jest tam trochę linków do hoteli i pensjonatów w ZG i bliskiej okolicy
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 25.03.2008 22:40

Dziękuję, znam. Pytałem tylko czy ktoś był i ma jakieś ciekawe uwagi, żebym z nich skorzystał. A więc będą pionierem?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.03.2008 22:44

MWN napisał(a):.... Pytałem tylko czy ktoś był i ma jakieś ciekawe uwagi, żebym z nich skorzystał. A więc będą pionierem?

Chyba pionierem nie będziesz ale rzeczywiście miasto jest generalnie omijane/pomijane - wszyscy pędzą jak szaleni nad Jadran :lol:
www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=13965
jonka83
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jonka83 » 03.04.2008 20:23

Czy jakieś niedrogi nocleg w okolicy Karlovac w Chorwacji ktoś zna?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies