Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dejavu032
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dejavu032 » 31.01.2012 07:55

gonzo napisał(a):
dejavu032 napisał(a):
Ciekawy swiata napisał(a):Tak ja zaczynałem tutaj
forum/viewtopic.php?t=35171

Tylko nie rozumiem dlaczego akurat ta trasa A10 Salzburg-Villach ?

Dokąd podążasz ?

wyjeżdżamy z Poznania i nie chcemy pchać się tak dużo przez polskie drogi :lol: wiec jedziemy przez Niemcy, bo zawsze to tylko 3 godzinki do granicy a potem już tylko drogi marzenie ... a wybieram się do Crikvenicy ... więc taka trasa przez A10 Salzburg-Villach jest dobrym rozwiązaniem :)

Może i tak ale tą trasą masz ok 200km wiecej.

może i 200km więcej ... ale dziękuję za jechanie do Wrocławia i potem dalej ... wolę zapłacić za benzynę za te 200km trasy jadać 120-140km/h niż stojąc w korkach na polskich drogach lub jadąc za kimś 50km/h na ograniczeniach do 80km/h ;]

ostatnio jechałam do UK autostradami niemieckimi i nie narzekałam ... może fakt trochę się dłużyło, ale się jechało ;]
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 31.01.2012 18:06

Zgadza się każdy jedzie jak mu pasuje , ale czy będziesz szybciej to ?
peter_pieper
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) peter_pieper » 31.01.2012 18:12

Slawomier napisał(a):Jeśli ktoś będzie się chciał wybierać do CRO przez słowacje i węgry proponuje mały przy domowy kamping w Nagykanizsa ( węgry ) tuż przed granicą z CRO. My tam nocowaliśmy pod namiotem 2 dorosłych plus 2 dzieci (10 euro) i rano wypoczeci wstaliśmy i za chwilę byliśmy na granicy z CRO

Podaj prosze jakies blizsze namiary.Mam znajomych ktorzy beda zainteresowani

Dzieki :)
dejavu032
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dejavu032 » 01.02.2012 11:58

gonzo napisał(a):Zgadza się każdy jedzie jak mu pasuje , ale czy będziesz szybciej to ?

według maps.google.com różnica czasowa to 32minuty ... więc wcale nie tak dużo
Bajubajka
Plażowicz
prosze pomoc dla nowicjuszki:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bajubajka » 06.02.2012 13:05

Witam
wybieramy się w cztery osoby do Chorwacji, znaleźliśmy juz kwaterę niedaleko Dubrownika.
Mam jednak problem z wyborem trasy, jako że dopiero zaczynamy przygodę z Chorwacją.
Wyjezdzamy z Gdańska, chcemy jak najdalej dojechac pierwszego dnia, by zobaczyć Plitwice zanim dojedziemy do Dubrownika.
Czy Ktoś z Państwa mógłby udzielić nam wskazówek co do trasy oraz polecic jakiś dobry nocleg (w rozsądnej cenie) w okolicy Plitwic.
Dziekuję i pozdrawiam z zimnej jak..brrr Gdyni.
franko
Cromaniak
Re: prosze pomoc dla nowicjuszki:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 06.02.2012 13:15

Bajubajka napisał(a):Witam
wybieramy się w cztery osoby do Chorwacji, znaleźliśmy juz kwaterę niedaleko Dubrownika.
Mam jednak problem z wyborem trasy, jako że dopiero zaczynamy przygodę z Chorwacją.
Wyjezdzamy z Gdańska, chcemy jak najdalej dojechac pierwszego dnia, by zobaczyć Plitwice zanim dojedziemy do Dubrownika.
Czy Ktoś z Państwa mógłby udzielić nam wskazówek co do trasy oraz polecic jakiś dobry nocleg (w rozsądnej cenie) w okolicy Plitwic.

Poczytaj forum.
Odrobina wysiłku.
Trasy do koloru do wyboru.
Przed Plitvicami nocleg można bez problemu znaleźć w Rakovicy.
PZDR.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.02.2012 13:26

franko napisał(a):

Poczytaj forum.
Odrobina wysiłku.
PZDR.

Albo trochę dalej w Slunj

Pozdrawiam z zimnego Gdańska.
Bajubajka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bajubajka » 06.02.2012 13:48

franko napisał(a):

Poczytaj forum.
Odrobina wysiłku.
PZDR.

Dziękuję bardzo.
Zanim zapytałam -poczytałam, lubię wysiłek:)
Szukam jednej konkretnej trasy.
Pozdrawiam ciepło
Bajubajka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bajubajka » 06.02.2012 13:48

Jacek S napisał(a):
franko napisał(a):

Poczytaj forum.
Odrobina wysiłku.
PZDR.

Albo trochę dalej w Slunj

Pozdrawiam z zimnego Gdańska.

Dziękuję za pomoc:) i pozdrawiam po sąsiedzku.
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 06.02.2012 14:03

Polecam na spanie Slunj Roztoka. Warto, przepiekne miejsce, więc zwiedzicie i te młyny i plitvice. Pozdr.
franko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 06.02.2012 14:08

Bajubajka
Jak z Gdańska do Dubrownika, to prosto na południe, Bielsko-Biała-Cieszyn, ewentualnie Chyżne i dalej do wyboru, przez Słowację lub Węgry, Czechy lub Austrię i dalej do CRO. Za Zagrzebiem (Karlowac) na drogę nr.1 i prosto do Plitwic. Z Plitwic do Dubrownika ponownie drogą Nr1 i w zależność od Waszych zainteresowań albo szybko do autostrady A1 lub do samego prawie Dubrownika "jedynką".
PZDR.
Wariantów tyle ilu cromaniaków.
anna.wawa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna.wawa » 11.02.2012 22:45

[quote="Ciekawy swiata"]Może ma ktoś namiary na jakiś fajny Gasthof między Wiedniem a Grazem.
Śledziłem na forum i nic poza Oekotelem i bodajże 2-óch Gasthoffów nikt nie poleca a myślę ,że jest sporo fajnych noclegów za przystępne pieniądze gdzieś w na tej trasie więc może ktoś ciekawego coś tu dorzuci i podzieli się własnym doświadczeniem.
Myślę ,że dużo ludzi śledzi ten temat i będzie to przydatne wiekszej liczbie osób.
Polecam Gaestehaus Frans Josef w Monichkirchen
www.alpengaestehaus.eu :lol:
mieliste
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mieliste » 13.02.2012 12:19

dejavu032 napisał(a):Witam
w czerwcu wybieram się do CRO z Poznania przez Niemcy, Austrię, Słowenię i tu pojawia się pytanie o jakieś znane już komuś noclegi w Austrii na odcinku A10 Salzburg-Villach w odpowiedniej cenie rzecz jasna ...
ktoś już zaczynał temat ale nie uzyskał odpowiedzi ...
w jakim terminie i dokad do cro jedziesz?
Ela50
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ela50 » 15.02.2012 09:48

anna.wawa napisał(a):
Ciekawy swiata napisał(a):Może ma ktoś namiary na jakiś fajny Gasthof między Wiedniem a Grazem.
Śledziłem na forum i nic poza Oekotelem i bodajże 2-óch Gasthoffów nikt nie poleca a myślę ,że jest sporo fajnych noclegów za przystępne pieniądze gdzieś w na tej trasie więc może ktoś ciekawego coś tu dorzuci i podzieli się własnym doświadczeniem.
Myślę ,że dużo ludzi śledzi ten temat i będzie to przydatne wiekszej liczbie osób.

Polecam Gasthof w miejscowości Pinkafeld, rodzinny, mały, przytulny, położony na skraju pięknego parku. Mają super piwo i jedzonko. Ceny pokoi o wiele niższe niz w motelach przy autostradzie. Wystarczy zjechać z autostrady kilkanaście kilometrów.
Nocowaliśmy tam już dwa razy i byliśmy bardzo zadowoleni.

Gasthof Eisgrübl
Familie Ziermann
Parkgasse 14
A - 7423 Pinkafeld
Österreich

Tel: +43 3357 43 821
Fax: +43 3357 43 821 22
Email: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
http://www.eisgruebl.at/5/Home_/_Startseite.html
Ela50
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ela50 » 15.02.2012 09:56

anna.wawa napisał(a):
Ciekawy swiata napisał(a):Może ma ktoś namiary na jakiś fajny Gasthof między Wiedniem a Grazem.

Nocowaliśmy także w miejscowości Seebenstein - prawie wieś, ale okolica śliczna ( bliżej Wiednia ), także wystarczy zjechać kilkanaście kilometrów z autostrady A2.
Polecam zajazd z restauracją i hotelikiem. Za 5 osób, w tym 1 dziecko ( 6 lat ) zapłaciliśmy w 2010 r. 115 euro. Wspaniałe, regionalne jedzonko.

Karl Trimmel
Gasthof Trimmel
Hauptstraße 18, 2824 Seebenstein
+43 2627 47224 ‎
http://www.dinnersearch.at/restaurant/view/id/196161

Kuchnia: Regionalne specjały
Posiłki główne:
8,00 - 12,00 EUR

Godziny otwarcia
Wtorek -niedziela 08:00-24:00
Kuchnia ( gorące posiłki )
Wtorek- niedziela
11:00-14:00 i 17:00-21:00
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone