Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Yossarian
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yossarian » 11.08.2011 09:37

Grzechoo napisał(a):
zibi70 napisał(a):Znalazłem na tym forum adres i polecam, jeśli ktoś chce nocować po stronie chorwackiej ,pierwszy zjazd z autostrady obok Krapiny
http://jurinjak.net/

Nocowaliśmy w obydwie strony ,polecamy zdecydowanie.
Miejsc noclegowych dużo ,my potrzebowaliśmy 8.

zarezerwowalem tam 1 nocleg z 19na20.08. (jade do chorwacji) - bardzo dobry i mily kontakt email. Za 3 dorosle osoby + dziecko 5 lat - 40 EU bez sniadania

Odpisali po ENG i PL :-)

No to się pewnie zobaczymy. Właśnie przed chwilą zarezerwowałem tam nocleg z 19 na 20.08. 3 dorosłe plus 4 latka plus 1 rok = 41 Eur
zpr-zr
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zpr-zr » 11.08.2011 21:13

Witam Wszystkich na forum.
Jadę w tym roku do Czarnogóry i szukam noclegu w okolicach Splitu jak najbliżej autostrady. Będąc w 2009 w chorwacji nie zauważyłem żadnego motelu po drodze. Niestety droga przez BiH odpada ponieważ Żona jest świeżym kierowcą, dlatego zmuszony jestem wybrać łatwą trasę. Ruszam z Piotrkowa 19,08 nad ranem i chcę (o jle to będzie możliwe) w Piątek dojechać jak najdalej. Będę wdzięczny za najświeższe info.
Pozdrawiam
zpr
aniutek2606
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniutek2606 » 12.08.2011 12:27

No to się pewnie zobaczymy. Właśnie przed chwilą zarezerwowałem tam nocleg z 19 na 20.08. 3 dorosłe plus 4 latka plus 1 rok = 41 Eur[/quote]

No to zdaje się, że zająłeś ostatnie miejsca bo na tą noc brak już wolnych miejsc jak się przed chwilądowiedziałam :twisted:
grzekrak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzekrak » 16.08.2011 13:15

Polecam nowy hotel - dobra lokalizacja tani czysty nowy i ze śniadaniem. My za 3 osoby (dziecko 9 lat) zapłaciliśmy 59 ojro.
http://www.fairpricehotel.at/
anna.wawa
Autostopowicz
Nocleg w Moenichkirchen

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna.wawa » 19.08.2011 23:46

Dzięki za polecenie pensjonatu w Monichkirchen Frans-Jozef! Miła obsługa mówiąca po polsku, oczekiwali na mnie chociaż przyjechałam bardzo późno, śniadanie tak jak mówiłeś było super. Jestem bardzo zadowolona, dlatego bardzo wszystkim polecam, bo warto było zapłacić te 24 euro, ponadto za dziecko nie musiałam nic płacić! Na pewno skorzystam w następnym roku!
KasiaAD
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaAD » 21.08.2011 10:30

Witam!
Proszę o informację czy w Monichkirchen w pensjonacie Frans-Jozef trzeba rezerwować? czy mają duże obłożenie?
Jedziemy z 2-latkiem, w dodatku musimy spotkać się na trasie z resztą ekipy - więc za nic nie jesteśmy w stanie wymyślić dokąd dojedziemy w 1 dzień......
anna.wawa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) anna.wawa » 23.08.2011 11:55

Najlepiej skontaktuj się z nimi telefonicznie, bo nie jestem w stanie powiedzieć czy mają obłożenie.
www.nartywaustrii.eu
+43 264 920 971
jannovak
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jannovak » 23.08.2011 23:10

Hotel Zamecek Mikulov. Ja nie polecam. Łóżka twarde, ze boki bolą, bardzo blisko głównej szosy, wiec z otwartym oknem spac sie nie da. I wcale nie tanio - ok. 240 zł za dwojke (ze sniadaniem, ale sniadanie OK). Miasteczko wciąż pachnie dosc mocno socjalizmem. Do obejścia w 15 minut. Do jedzenia nie polecam: knedli z gulaszem i knedli ze schabem i kapustą nieopatrznie zamowionych w knajpce przy malym ryneczku, a jedyna buda z kebabem to jakas porażka. Zawsze nocowalem w Austrii, ktora trzyma poziom i tego w przyszlosci bede sie trzymal:)
Pozdrawiam
marcin_plock
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_plock » 24.08.2011 05:56

Spanie w hotelu Touring na Węgrzech - miejscowość Nagykanizsa.

Tak jak ktoś już pisał, przespać się, zapomnieć i jechać dalej. Trąca Gierkiem i Funduszem Wczasów Pracowniczych.

Z panią można się dogadać zlepkiem angielskiego, rosyjskiego i niemieckiego, aczkolwiek pan w recepcji mówi jako tako po angielsku.

Koszt to około 30E za dwie osoby.. Można domówić śniadanie, ale my nie podjęliśmy ryzyka.
M@rlon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M@rlon » 24.08.2011 07:58

Uważajcie na następujące apartamenty w miejscowości Rakovica:
http://www.limba.com/pl/noclegi_chorwac ... /14698.htm.
Rezerwowałem ten obiekt, aby zwiedzić Jez. Plitvickie. Gospodarze co prawda czekali na nas do późna w nocy, bowiem mieliśmy awarię jednego z samochodów, ale ....
w apartamentach brudno, nawet dywany nie poodkurzane, brudne łazienki itp.
NIE POLECAM
waldi-ia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi-ia » 24.08.2011 21:38

A ja polecam Hotel Turist * w Bratysławie.
http://www.turist.sk/ Wszystko jest na stronie. Jedną gwiazdką się nie sugerujcie, bo standard jest na prawdę dobry. Dostaliśmy studio (jesteśmy w 4 osoby, 2+2) mamy telewizor tylko jeden, ale jest :lol: , dwie łazienki. Za wszystko (bez śniadania) zapłaciliśmy 85 E. Ogólnie jest czysto, wi fi za darmo, jeżeli nie będzie miejsca to w pobliżu jest kilka hoteli. ( jest nawet Hilton, jak ktoś ma duże wymagania :D ) Blisko hotelu jest sklep Billa, świetnie wyposażony, jest wiele napoi typu: Fanta, Nestea, których w Polsce nie ma. Jeżeli ktoś ma pytania dotyczące hotelu, to pisać. 8)
jdubowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jdubowski » 25.08.2011 16:15

waldi-ia napisał(a):A ja polecam Hotel Turist * w Bratysławie.
http://www.turist.sk/ Wszystko jest na stronie. Jedną gwiazdką się nie sugerujcie, bo standard jest na prawdę dobry.

A jak tam z parkowaniem?
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 25.08.2011 16:37

Polecam nowoczesny hotel Greenrooms, usytuowany w południowej części Grazu, tuż, tuż w pobliżu lotniska i autostrady. Bezpłatny parking i internet. Zielone pokoje z łazienkami bardzo czyste i schludne, wyposażone w telewizor, lodówkę oraz łazienkę z suszarką do włosów. Śniadanie o ile pamiętam chyba od 6.30 - 10.00, duży asortyment, a hotel w zasadzie o klasę lepszy niż Oekotel. Ceny mniej więcej porównywalne, no może tylko minimalnie wyższe. Niestety nie zauważyłam w nim Polaków, a szkoda bo jest naprawdę przyzwoity. :D

http://www.booking.com/hotel/at/greenro ... 3wodDnLjPg
waldi-ia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldi-ia » 25.08.2011 22:48

jdubowski napisał(a):
waldi-ia napisał(a):A ja polecam Hotel Turist * w Bratysławie.
http://www.turist.sk/ Wszystko jest na stronie. Jedną gwiazdką się nie sugerujcie, bo standard jest na prawdę dobry.

A jak tam z parkowaniem?

Jak się rozpakujesz, to facet prowadzi Ciebie na parking za hotelem. Nie jest strzeżony, ale jest zamykany szlabanem. :)
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 31.08.2011 09:55

Ja polecam nocleg w Budapeszcie. Mieszkanie w centrum dwa pokoje, kuchnia ze zmywarką, lazienka z pralką. idealne na zwiedzanie Budapesztu w drodze do albo w drodze z Chorwacji. My mieliśmy tam dwa noclegi. Zmieściliśmy się w 10 osób w cenie 135 EUR, ale wlaściciel wynajmuje mieszkanie po 20 Eur od osoby jeżeli grupa jest mniejsza ( mieszkanie ma 7 miejsc noclegowych) albo 100 EUR za całość. Były nas trzy rodziny dostaliśmy trzy komplety kluczy i w miasto. Zdanie mieszkania przy wyjeździe polega na wrzuceniu kluczy do skrzynki pocztowej. Wakacyjny luz i możliwość spędzenia czasu wśrod Madziarów.
Budapeszt polecam. Mieszkanie blisko metra, 1 km od Dunaju i 1 km od Term Széchenyi Gyógyfürdő. Obok słynnej ulicy Adrassy. Dostaniecie wszelkie informacje gdzie najlepiej zjeść, gdzie wypłacić gotowkę. Na dole sklep w rodzaju węgierskiej "Żabki" z bułeczkami na śniadanie. Kontakt po polsku i angielsku. Byliśmy naprawdę zadowoleni.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone