Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wolandero
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolandero » 22.07.2011 21:24

LadyCaine napisał(a):Witam bardzo serdecznie :)
Pod koniec lipca wybieramy się rodziną 2+2 do Okrug Gornji ze środkowej polski przez Czechy, Austrię, Słowenię.

Czy możecie polecić jakiś dobry hotel?
Najlepiej na odcinku Maribor-Zagreb.

Byłabym bardzo wdzięczna za dość tani, dobry hotel :)
Pozdrawiam.

Na stronie booking znalazłem sobie na wrzesień Hotel Botra Goriśnica niedaleko Ptuj,nie byłem tam ,ale nie jest drogo i na zdjęciach żle nie wygląda :?
benedetti
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) benedetti » 26.07.2011 14:01

Witam.

W najbliższy czwartek wybieram się do Chorwacji.
W zeszłym roku wyjeżdżałem ok. 7 rano i na wieczór spokojnie znalazłem nocleg przed Plitwickimi.

Tym razem wyjazd jest wymuszony na godzinę 11:00. Podejrzewam że powinienem na wieczór dojechać w okolice granicy Słoweńsko-Chorwackiej. Gdzie w tych okolicach, ew. trochę dalej szukać przede wszystkim taniego noclegu dla 2 osób? Planuję jechać objazdem przez Lenart, Ptuj, ew. Ormoż.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
bartek86
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartek86 » 26.07.2011 14:51

Szybkie pytanko, potrzebuje nocleg w miare tani w powrocie z HR pod Wiedniem w celu zwiedzania miasta
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 27.07.2011 07:49

bartek86 wejdź na strone oekotel i zarezerwuj sobie pod Wiedniem. 22 Euro osoba ze śniadaniem.
bartek86
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartek86 » 27.07.2011 07:52

Garo&Justa napisał(a):bartek86 wejdź na strone oekotel i zarezerwuj sobie pod Wiedniem. 22 Euro osoba ze śniadaniem.

Jedyna miejscówka godna polecenia?
mijagi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mijagi » 29.07.2011 22:37

Ja proponuję http://www.penzionumami.sk/, Cena ze śniadaniem 35 EUR. Zaletą jest niewątpliwie parking za bramą. Jest to miejscowość Trnava w połódniowej słowacji, nie daleko autostrady. Byliśmy tam w zeszłym roku. Od znajomego mieliśmy namiar, nierezerwowaliśmy wcześniej. Jadąc do Chorwacji dostaliśmy pokój bez problemu, ale wracając ku naszemu zdziwieniu(a bardziej rozczarowaniu)nie mieli już miejsc :o . Przerwa na spanie przeciągnęła się już do Polski :) .
Pozdrawiam
Długopis
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Długopis » 01.08.2011 10:23

W drodze do Chorwacji zaplanowaliśmy spędzić jeden dzień w Parku Jeziora Plitwickie więc w necie wyszukałem noclegu w Apartment Matovina jakieś 4-5 km przed wejściem do Parku. Za pokój z kuchnią, łazienką i sniadaniem dla 4 osób (+mały pies) zapłaciliśmy 63 Euro. Polecam czyściutko schludnie i z uśmiechem. Podaję link do strony rezerwacji
http://www.booking.com/hotel/hr/ivica-m ... directions
W drodze powrotnej do Polski planowaliśmy nocleg w Mikulovie jednak wszystkie pokoje były zajęte i nic z tego nie wyszło. Postanowiliśmy jechać dalej i kilka kilometrów za Brnem przy samej autostradzie nocowaliśmy w Motelu Rohlenka za pokój dla 4 osób ze śniadaniem zapłaciliśmy 1800 Koron Czeskich. Jeden duży pokój z czyściutką łazienką. Na dole bar samoobsługowy z całkiem niezłym jedzeniem. Kobitka na recepcji z początku niezbyt sympatyczna, po kilku zdaniach o fenomenie "Nemocnice na kraji mesta" już się usmiechała. Nie przestraszcie się człowieka, który zaprowadzi Was do pokoju na pietrze. Ma wygląd "świadka koronnego" ale może i dobrze bo wiem że nie pozwoli na jakiekolwiek burdy w Motelu. Reasumując zajazd jest OK, aczkolwiek nie jest zbyt tani.
Strona z Motelem www.rohlenka.cz oczywiście jest również po polsku.
:)
Ewelinka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewelinka » 05.08.2011 21:16

Ja z rodzinką jadąc do Chorwacji zatrzymałam się w Austrii.Polecam stylowy pensjonat prowadzony przez Polaków.Tani i sympatyczny przy okazji zabukowałam sobie wczasy zimowe(fajny ośrodek narciarski obok). :D
Pensjonat Frans Jozef w Monichkirchen.Polecam to połowa drogi pomiędzy Graz a Wiedeń.Ceny tez fantastyczne!!Podaję tel.+43 264920971
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 07.08.2011 13:29

Witam
W ubiegłym roku jadąc do chorwacji nocowaliśmy blisko granicy austriacko - słoweńskiem w przepięknym hotelu Zur Taverne w miejscowości Hollenegg. http://www.zurtaverne.com/.
Trzeba zjechać jakieś 20 km od autostrady, ale warto. Stamtąd można bez problemu dojechać do Murecka i jechać objazdem przez Słowenię omijając autostradę. Hotel prowadzony przez rodzinę, malutki z przepięknym widokiem na zamek. Cena 60 EUR za pokój dwuosobowy z dużym śniadaniem. Obiad duży, dobry i w miarę tani. Jak dla nas najlepsze miejsce hotelowe po drodze do Chorwacji. Tak nam się tam spodobalo, że nocowaliśmy również w drodze powrotnej.
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 07.08.2011 14:48

maluszek napisał(a):Witam
W ubiegłym roku jadąc do chorwacji nocowaliśmy blisko granicy austriacko - słoweńskiem w przepięknym hotelu Zur Taverne w miejscowości Hollenegg. http://www.zurtaverne.com/.
Trzeba zjechać jakieś 20 km od autostrady, ale warto. Stamtąd można bez problemu dojechać do Murecka i jechać objazdem przez Słowenię omijając autostradę. Hotel prowadzony przez rodzinę, malutki z przepięknym widokiem na zamek. Cena 60 EUR za pokój dwuosobowy z dużym śniadaniem. Obiad duży, dobry i w miarę tani. Jak dla nas najlepsze miejsce hotelowe po drodze do Chorwacji. Tak nam się tam spodobalo, że nocowaliśmy również w drodze powrotnej.

Propozycja ciekawa,tylko że do Deutschlandsbergu jest dobre 25km!

Potem jeszcze killka do Hollenegg i trzeba to liczyć razy dwa :idea:

Cena za dwie osoby też nie jest mała.

Czy to wszystko zrekompensuje widok na zamek i duże śniadanie?

Pozdrv
maluszek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maluszek » 07.08.2011 16:32

kleeberg napisał(a):
maluszek napisał(a):Witam

Propozycja ciekawa,tylko że do Deutschlandsbergu jest dobre 25km!

Potem jeszcze killka do Hollenegg i trzeba to liczyć razy dwa :idea:

Cena za dwie osoby też nie jest mała.

Czy to wszystko zrekompensuje widok na zamek i duże śniadanie?

Pozdrv

Nam zrekompensowało. Chcieliśmy zobaczyć coś więcej niż tylko autostradę i nie zawsze dobre motele przy drodze. A poza tym to tylko dwadzieścia kilka kilometrów.
kataryniarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kataryniarz » 07.08.2011 20:44

"Pensjonat pod klasztorem" - http://novy.penzionpezinok.sk/
Z powodu późnego wyjazdu nocowaliśmy na Słowacji w miejscowości Pezinok pod Bratysławą, 10km od autostrady. W drodze powrotnej również z zaplanowanym zwiedzaniem zamku w miejscowości "Trencin". Cena 60 euro za dwójkę ze śniadaniem, syn (6-cio latek) spał z nami za darmo, duże wygodne łóżka, parking zamknięty na terenie pensjonatu.
darkszu
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) darkszu » 08.08.2011 18:01

Witam serdecznie,
Wybieramy się z żoną 14.08. po raz pierwszy na Chorwację (Vodice) i wybraliśmy trasę przez Niemcy, Austrię i Słowenię. Jakie miejsce polecilibyście na nocleg?! W często polecanym na forum hotelu OEKOTEL w austriackim Graz, niestety nie ma miejsc. Czy są jakieś ciekawe, sprawdzone alternatywy noclegów na tej trasie, które moglibyście polecić tzn. podobny komfort, ceny.
Z góry dziękuję za pomoc i POZDRAWIAM.
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 08.08.2011 18:21

tylko i wyłącznie Zagi w Oroslavju ...
Księciunio
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Księciunio » 09.08.2011 20:06

Ewelinka napisał(a):Ja z rodzinką jadąc do Chorwacji zatrzymałam się w Austrii.Polecam stylowy pensjonat prowadzony przez Polaków.Tani i sympatyczny przy okazji zabukowałam sobie wczasy zimowe(fajny ośrodek narciarski obok). :D
Pensjonat Frans Jozef w Monichkirchen.Polecam to połowa drogi pomiędzy Graz a Wiedeń.Ceny tez fantastyczne!!Podaję tel.+43 264920971

:) Kilka dni temu też wracałem z Chorwacji i znajomy polecił mi Pensjonat Frans-Jozef i byłem mile zaskoczony:) 24 euro za spanko i dobre śniadanko z pieczywem z piekarni prawie zza płotu:)

Właściciele z Polski to problemu nie było z językiem i to największy plus +++++++++ :) Przed wyjazdem mały spacer po okolicy i podziwianie widoków i do domu :)

Polecił pensjonat znajomy mi i bez skrupułów polecam dalej :)

Już nawet mam zaklepany termin na narty :D

Pozdrawiam :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone