Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Aes
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aes » 20.06.2011 07:59

Mam ten sam problem, tyle ze termin dopiero w polowie lipca, a pokoje juz wszystkie zajete :)
Bardzo prosze, powiedzcie jesli wiecie, czy znajde cos podobnego w poblizu Grazu.
Z gory wielkie dzieki.
Mariusz_M
Cromaniak
Re: noclegi w ciemno.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 20.06.2011 08:08

Marchwia napisał(a):Jaki mi nie wyjdzie załatwianie noclegów na odległość to pojedziemy w ciemno. Mam nadzieję, że damy radę coś znaleźć. Tylko ja nie umiem gadać po niemiecku, po węgiersku już nie wspomnę. :). Zostaje angielski, polski i migi. :)

Jesteś z Sosnowca - ten nocleg jest konieczny? Nie wiem gdzie jedziesz, ale na Rivierę Makarską to 14-15h jazdy. To da sie bez noclegu, możesz to też rozważyć.
Ela50
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ela50 » 20.06.2011 10:58

Aes napisał(a):Mam ten sam problem, tyle ze termin dopiero w polowie lipca, a pokoje juz wszystkie zajete :)
Bardzo prosze, powiedzcie jesli wiecie, czy znajde cos podobnego w poblizu Grazu.
Z gory wielkie dzieki.

Witam,
Dwa lata temu, wracając z Postojnej w Słowenii nocowaliśmy tutaj http://www.maplandia.com/austria/steier ... on-winter/
ale rezerwowałam wcześniej. Bardzo przyjemny pensjonat.
kuba74
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuba74 » 21.06.2011 15:56

Witam. Mam pytanie do znawców. Czy ktoś zna przy autostradzie w Austrii jakieś spokojne miejsce gdzie mozna się "kimnac" ze 2-3 godz. np. na swojej karimacie?
Patroniusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Patroniusz » 21.06.2011 17:00

Polecam hotel ZACH w Guntramsdorf ok15 za Wiedniem w strone Graz zaraz za LKW WALTER pok3 os ok 60EUR na sniadanko bufet.Przez 10lat nocowalem tam 1-2x w mcu.maja strone po polsku,a jesli niema miejsc(wycieczki) obok mamy pension HORWATH cena podobna ale sniadanko bez bufetu
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 22.06.2011 19:12

Ja chciałbym zatrzymać się w drodze powrotnej w okolicach Balatonu. Czy może ktoś polecić jakiś pensjonat lub hotelik, gdzie można zatrzymać się w ciemno na 2-3 noce za przyzwoitą cenę?
mburdzinski
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mburdzinski » 22.06.2011 23:57

Czy może mi ktoś polecić jakiś nocleg na 1-2 doby w okolicach lub w samym Budapeszcie dla 2 rodzin z dziećmi? Jakiś motel albo hostel? Wracając z cro chciałbym się tam zatrzymać na chwilkę :)
Z góry dziękuję ...
Bodek1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodek1 » 23.06.2011 13:53

baletka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) baletka » 23.06.2011 21:56

Witam!
Szukam wskazówek odnośnie noclegu w czasie tranzytu przez BiH.
Może ktoś zna jakieś niedrogie miejsce na nocleg.
Jadę przez od strony Osijeku.
Proszę ewent. o linki dot. tematu:)
justiii
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) justiii » 24.06.2011 23:14

Mam pytanie odnośnie noclegów w Budapeszcie i we Wiedniu.

Plan trasy mamy taki : Płock - Budapeszt - Pag

Poszukuję jakiś namiarów na niedrogi noclegi w Budapeszcie.

A droga powrotna :
Pag - Wiedeń -Płock

Może znacie jakieś namiary przy okazji na sprawdzone noclegi we Wiedniu albo obrzeżach.
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję
Bodek1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodek1 » 25.06.2011 07:12

baletka napisał(a):Witam!
Szukam wskazówek odnośnie noclegu w czasie tranzytu przez BiH.
Może ktoś zna jakieś niedrogie miejsce na nocleg.
Jadę przez od strony Osijeku.
Proszę ewent. o linki dot. tematu:)

też w sierpniu przez BiH (trasa przez St.Gradiskę - Bania Luka - Jajce -Mostar) w Mostarze http://salveregina.ba/
cromaniacy polecają.
Szukam jeszcze noclegu w pn części Chorwacji ,trasa z Węgier,może kol.Bocian coś sprawdzonego podrzuci ,pisał kiedyś ,że nocował kilka razy a w tym roku przez Sławonię do Boraka,byłbym wdzięczny.
karola5
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) karola5 » 25.06.2011 09:09

A ja proponuje zalogowac sie na portalu couchsurfing, jezeli nie jedziecie w 10 osob to mozna bez problemu znalezc nocleg w kazdym zakatku swiata, za darmo i do tego poznac fajnych ludzi.
My wlasnie tak robimy, dzikei temu po drodze mozemy pozwiedzac kilka miast.
sword32
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sword32 » 25.06.2011 09:46

Jeśli jedziecie przez Budapeszt, a w Oekoetelu nie ma już miejsc, warto zajżeć obok (jakieć 500 m) do http://www.driveinnhotel.com/ z tego co pamiętam za pokój 2+1 ze śniadaniem w 2010 roku było 40E.
W tak dziwnym plastikowym miejscu nie byłem nigdy wcześniej, ale najważniejsze jest żeby się wyspać po ciężkiej trasie i nie przepłacać.
justiii
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) justiii » 25.06.2011 13:08

dzięki za namiary.
Właśnie o to chodzi żeby można było odpocząć za nieduże pieniądze :)
Marceli Szpak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marceli Szpak » 25.06.2011 15:28

Witam
Jadę z dziewczyną 4 lipca z Lublina Do HR, planujemy kilka godzin spania w trasie dlatego nie chcemy zatrzymywać się w jakimś hoteliku. Czy możecie polecić coś na Węgrzech w sensie "bezpieczny parking"? Z Lublina wyjeżdżamy z samego rana ok. 4-5 i niestety nie wiem w której części Węgier nam wypadnie nocka :)

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam
Wojtek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone