Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 01.06.2011 21:11

jesli moge się włączyć. nocowałem w letenye chyba z 7 czy 8 razy zawsze w ciemno, nigdy nie było problemów z miejscem. szczerze mówiąc zwykle jest góra kilka samochodów a pokoi mają tam chyba 22. jakby cos, to drugi pensjonat w letenje jest tuz przy starym przejsciu granicznym pozdr,
Marchwia
Podróżnik
noclegi w ciemno.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marchwia » 02.06.2011 07:24

Jaki mi nie wyjdzie załatwianie noclegów na odległość to pojedziemy w ciemno. Mam nadzieję, że damy radę coś znaleźć. Tylko ja nie umiem gadać po niemiecku, po węgiersku już nie wspomnę. :). Zostaje angielski, polski i migi. :)
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 02.06.2011 09:15

w tym pensjonacie w letenye mówia tylko po niemiecku, my po niemiecku tylko tyle co pamiętam z czterech pancernych (handeho). dogadujemy się zawsze na migi :) spoko dacie radę, oni tam już chyba przyzwyczaili się do tego, ze nikt ich nie rozumie :)
rafii
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafii » 02.06.2011 17:16

Planujemy nocować w Liezen w Austrii w drodze powrotnej - to będzie prawie połowa sierpnia. Czy ktoś może tam nocował, da się tam znaleźć nocleg w ciemno? Nie musi być samo Liezen mogą być okolice. Jak ktoś ma namiar na fajną kwatere i niezbyt drogą to poproszę :wink:
Marchwia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marchwia » 08.06.2011 08:19

A jakie w tym pensjonacie Letenyepanzio mają ceny za nocleg? Np. 2 osoby dorosłe + 2 latek.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 08.06.2011 08:28

Marchwia napisał(a):A jakie w tym pensjonacie Letenyepanzio mają ceny za nocleg? Np. 2 osoby dorosłe + 2 latek.

http://www.letenyepanzio.hu/index-ene6d ... szallas-en

Wszystko sprawdzisz na stronie. Nam się niestety nie udało trafić na wolny pokój, bo w związku z SGP w Gorican mieli pełne obłożenie. Skorzystaliśmy tylko z usług restauracji - gulasz palce lizać:)

Ostatecznie w Letenye przenocowaliśmy w motelu Fapuma. Może nie robi takiego wrażenia jak pensjonat Radic, ale jest czysto i na jedną noc innych luksusów niż łazienka mi nie potrzeba.
Ostatnio edytowano 08.06.2011 08:44 przez marze_na, łącznie edytowano 2 razy
mich
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mich » 08.06.2011 08:30

http://www.letenyepanzio.hu/index-ene6d ... szallas-en
tu masz ceny. za dziecko pewnie nie policza wiec 11.000 HUF czyli chyba ok. 170zł
panpio
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) panpio » 08.06.2011 11:31

w zeszłym roku nocowaliśmy w tym pensjonacie , bardzo sympatycznie , rezerwowałem przez ich stronę , bez zaliczki , śniadanko w cenie - o ile pamiętam to było chyba 18 euro/osoba , obłożenie było raczej całkowite tak że w ciemno nie polecam
Marchwia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marchwia » 08.06.2011 12:33

Dzięki za wszelkie info.
marze_naTen motel wygląda dość dobrze. Na jedną noc można wpaść :).
Marchwia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marchwia » 09.06.2011 09:37

marze_na. Rozumiem, że zastrzeżeń do motelu FAPUMA nie masz?
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 09.06.2011 10:25

Zastrzeżeń nie mam, no może tylko co do estetyki obiektu:)
Motel Fapuma w Letenye to dwa parterowe pawilony - baraki. Parkuje się wzdłuz budynku uważając tylko, by nie zastawić komus wejścia do pokoju. Do wyboru są pokoje z własną łazienką oraz bez łazienek. Przyjechaliśmy popołudniu, w zasadzie w ciemno, bo nikt nie odpowiadał na mailowe próby rezerwacji. Na miejscu okazało się, że pan w "recepcji' mówi tylko po węgiersku, stąd chyba brak odpowiedzi na maile. Obłożenie było jeszcze niewielkie to i wybraliśmy sobie pokój z łazienką i lodówką. Czysto i schludnie, ręczniki, tv sat. Jedyny minus był taki, że pokój trafiliśmy od strony drogi, a dyktowo-kartonowe :) ściany za dobrze nie tłumią.
Na jeden nocleg mogę polecić, jak w Radics Panzio nie będzie nic wolnego :lol:
darek1967
Autostopowicz
nocleg w Letenye

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1967 » 10.06.2011 21:42

Dzięki informacji forumowiczki EWY spaliśmy ze znajomymi w pension Radics. Pokoje schludne i czyste. Obsługa ok choć lepiej mówi po niemiecku niż angielsku ale daliśmy radę sie dogadać. zaskoczenie in plus w meni ujęto nazwy w języku polskim. Kontakt na maila pozwolił nam zarezerwować pokoje. Bylismy na tyle zadowoleni, że zamówilismy sobie pokoje na odpoczynek w drodze powrotnej.
karolbp1991
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolbp1991 » 13.06.2011 19:10

a może ktoś ma jakieś namiary na noclegi w okolicach Tatralandii czyli Liptovy Mikulas
bikerenko
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bikerenko » 15.06.2011 11:40

karolbp1991 napisał(a):a może ktoś ma jakieś namiary na noclegi w okolicach Tatralandii czyli Liptovy Mikulas

Ja tez jade z opcja wykąpania się w basenach w Liptovskim. Startuje z Bydgoszczy. Jest strona z wyborem hoteli i pensjonatów, których w tamtych rejonach nie brakuje, w końcu to miejscowości narciarskie. Ja będe rezerwował przez eurobookings.com ceny w miare przystępne tzn. do 40E można coś przyzwoitego znaleźć. W każdym bądź razie my z małżonką nie spieszymy się i nie zależy nam na przejechaniu do Chorwacji w 1 dzień. Opcja z kąpielą i noclegiem w Liptovskim wydaje się idealna. Potem jeszcze jeden nocleg w okolicach Plitvickich Jezior i potem kierunek Baska Voda. Zakładając, że wyjeżdżamy w piątek w nocy to w poniedziałek rano w Baskiej powinniśmy być. Tak to sobie wymyśliłem :)
lubczyk38
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lubczyk38 » 17.06.2011 15:13

a ja mam pytanie o alternatywe dla Oekotelu w Grazu, alternatywe cenową. przez pomyłke zarezerwowałam inny termin niz powinnam i własnie dzisiaj , tydzień pzred wyjazdem nie mam rezerwacji w oekotelu, nie mają wolnych miejsc- zreszta sie nie dziwię, a jadę z dzieckiem i koniecznie muszę znaleźć nocleg po drodze z Warszawy i bardzo zalezy mi na podobnej cenie za osobę ( 22 euro ze śnaidaniem) - pokój dla 3 osób. Czy możecie podpowiedzieć czy mam szansę w tych okolicach coś znaleźć?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone