Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zacheusz
Croentuzjasta
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zacheusz » 28.07.2024 18:19

https://www.booking.com/Share-iAPz0I
Polecam płaciłem 150 zł za dobę z 16-letnią córką, około 50 km od granicy z Chorwacją
kubik4000
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubik4000 » 12.08.2024 14:30

Jadę za parę dni do Orebić z Katowic przez CZ A i SLO i zastanawiam się gdzie w drodze powrotnej wziąść nocleg gdyż muszę opuścic potem apartament do 10 rano ???????
Myślałem o Ptuj co możecie doradzić może jakieś namiary będę wdzięczny ?????
Funky
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Funky » 13.08.2024 18:23

Funky napisał(a):Dzięki za info. Mam nadzieję że nadal aktualne bo już kilka lat temu ktoś pisał na forum że pani Teresa planuje zamknięcie biznesu.

U pani Teresy w interesującym mnie terminie było zajęte ( czyli nadal miejscówka aktualna)natomiast zorganizowała nam nocleg u swojej córki w miejscowości Balatonfoldvar. 10 minut pieszo od Balatonu. Miejscówka godna polecenia. Byliśmy w 4 osoby ale spokojnie można pojechać większą grupą bo są tam 3 sypialnie i salon , w sumie chyba 12 miejsc. Cena 20 euro za osobę. Jak dla mnie idealne miejsce na przerwę w trasie w połowie drogi do Cro.
gajowy6969
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gajowy6969 » 23.08.2024 07:49

kubik4000 napisał(a):Jadę za parę dni do Orebić z Katowic przez CZ A i SLO i zastanawiam się gdzie w drodze powrotnej wziąść nocleg gdyż muszę opuścic potem apartament do 10 rano ???????
Myślałem o Ptuj co możecie doradzić może jakieś namiary będę wdzięczny ?????
Witam, i jak przebiegła droga poworotna? gdzie spaliście?
Tofik_83
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tofik_83 » 02.11.2024 11:33

Szanowni,

W głowie zaczął mi kiełkować pomysł, aby na przełomie sierpnia i września 2025 pojechać do Gradac gdzie byliśmy w roku 2022 z rocznym wtedy Synem.
Biorąc pod uwagę fakt, że z Częstochowy jest około 1300 km, jechalibyśmy z dzieckiem oraz to, że byłbym jedynym kierowcą podroż musi być z noclegiem.
Zacząłem myśleć o Kesthely po zachodniej stronie Balatonu.
Czy ktoś był, nocował i może podzielić się wrażeniami jak i namiarem na nocleg nie za miliony monet?
Pozdrawiam
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 02.11.2024 11:55

Tofik_83 napisał(a):Szanowni,

W głowie zaczął mi kiełkować pomysł, aby na przełomie sierpnia i września 2025 pojechać do Gradac gdzie byliśmy w roku 2022 z rocznym wtedy Synem.
Biorąc pod uwagę fakt, że z Częstochowy jest około 1300 km, jechalibyśmy z dzieckiem oraz to, że byłbym jedynym kierowcą podroż musi być z noclegiem.ng
Zacząłem myśleć o Kesthely po zachodniej stronie Balatonu.
Czy ktoś był, nocował i może podzielić się wrażeniami jak i namiarem na nocleg nie za miliony monet?
Pozdrawiam

W samym Kesthely nie nocowałem, ale zaraz obok jest miasteczko Heviz z jeziorem termalny gdzie byłem. Jest tam bardzo dużo różnego rodzaju noclegów, od prywatnych apartamentów po wypasione hotele. Ostatnio nocowałem w Afamado Panzió w tym roku mam zarezerwowany Sunny & Green Xeviz. Oba w bardzo spokojnej okolicy, blisko centrum i jeziora. Oba dostępne na Boc....ng.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 02.11.2024 15:05

Tofik_83 napisał(a):Szanowni...

Z Częstochowy przez okolice Balatonu? Hmm...Musisz mieć jakieś swoje powody.
Ja w tym roku (jadąc z Żywca) zrobiłem sobie pauzę na jedną noc w Zalaegerszeg. Bardzo fajne baseny. Szwagier namiętnie nocuje w Lenti (też się gdzieś tam moczy w basenie). No ale to Węgry. Znam takich którzy za pierwszym etapem podróży chcą już być w Chorwacji, to nockę spędzają w Varażdinie. Sympatyczne barokowe miasteczko. No i to tak wszystko mniej więcej w połowie drogi którą planujesz. Noclegi znajdziesz na popularnej stronie na B....Noty powyżej 9 i przy dużej ilości oceniających są zwykle w porządku.
Pozdrav.
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 02.11.2024 15:21

romuald22 napisał(a):
Tofik_83 napisał(a):Szanowni...

Z Częstochowy przez okolice Balatonu? Hmm...Musisz mieć jakieś swoje powody.
Z Keszthely do Zalaegerszeg tylko 43 km. Niedaleko jest Zalakarosz, też ładnie. :)
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 02.11.2024 15:27

dasuch napisał(a):Z Keszthely do Zalaegerszeg tylko 43 km. Niedaleko jest Zalakarosz, też ładnie. :)

Panie. Tam wszędzie te baseny. Ja to już się boję żebym nie wpadł, albo noclegu nie miał w basenie. 8)
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 02.11.2024 16:10

Tofik_83 napisał(a):Szanowni......

Nie lepiej wam polecieć przez Czechy-Austria- Słowenia i zanocować w okolicach Zagrzebia?
Tofik_83
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tofik_83 » 02.11.2024 19:25

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Czemu Kesztehly? Temu, że nie byłem nigdy nad Balatonem a tak chociaż na chwilę byłaby okazja.
Czemu nie przez Czechy, Austrię i Słowenię? Bo trochę nie uśmiecha mi się płacić za kawałek autostrady 2 razy po 18 (?) euro.
We wspomnianym roku 2022 spaliśmy w Slunj zaraz obok Rastoke ale wtedy jechaliśmy na noc a teraz z uwagi na fakt, że Młody będzie miał niemal 4 lata chciałbym jechać w dzień a to z kolei duże ryzyko utknięcia w Wiedniu :)
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 02.11.2024 19:58

Tofik_83 napisał(a):Zacząłem myśleć o Kesthely po zachodniej stronie Balatonu.

Odwiedź Keszthely, pomocz nogi w Balatonie, a nocuj w Heviz jak proponuje dids76.
Urocze miasteczko z naturalnym jeziorkiem termalnym.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 02.11.2024 22:32

Nogi pomoczyć można i przed Zagrzebiem. Słowenia 2x16 ojro, zaliczając raz objazd można przyoszczędzić. Co roku jeżdżę przez Wiedeń i nie mam złych wspomnień związanych z korkami. Takie moje subiektywne odczucia. Ale jeśli po prostu chcesz zanocować nad Balatonem to ciśnij jak uważasz.
Pozdrav.
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 02.11.2024 22:38

Marlowe1994 napisał(a):Nogi pomoczyć można i przed Zagrzebiem.

Można też pomoczyć w wannie, brodziku, miednicy lub w kałuży. Po co ten sarkazm?
Również pozdrawiam
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 03.11.2024 00:17

dasuch napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a):Nogi pomoczyć można i przed Zagrzebiem.

Można też pomoczyć w wannie, brodziku, miednicy lub w kałuży. Po co ten sarkazm?
Również pozdrawiam

Nie ma tu żadnego sarkazmu. Przed Zagrzebiem są termy i można z nich skorzystać. I nic więcej. Tak jak można skorzystać z jeziorka na Węgrzech.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone