Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zacheusz
Croentuzjasta
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zacheusz » 28.07.2024 19:19

https://www.booking.com/Share-iAPz0I
Polecam płaciłem 150 zł za dobę z 16-letnią córką, około 50 km od granicy z Chorwacją
kubik4000
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubik4000 » 12.08.2024 15:30

Jadę za parę dni do Orebić z Katowic przez CZ A i SLO i zastanawiam się gdzie w drodze powrotnej wziąść nocleg gdyż muszę opuścic potem apartament do 10 rano ???????
Myślałem o Ptuj co możecie doradzić może jakieś namiary będę wdzięczny ?????
Funky
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Funky » 13.08.2024 19:23

Funky napisał(a):Dzięki za info. Mam nadzieję że nadal aktualne bo już kilka lat temu ktoś pisał na forum że pani Teresa planuje zamknięcie biznesu.

U pani Teresy w interesującym mnie terminie było zajęte ( czyli nadal miejscówka aktualna)natomiast zorganizowała nam nocleg u swojej córki w miejscowości Balatonfoldvar. 10 minut pieszo od Balatonu. Miejscówka godna polecenia. Byliśmy w 4 osoby ale spokojnie można pojechać większą grupą bo są tam 3 sypialnie i salon , w sumie chyba 12 miejsc. Cena 20 euro za osobę. Jak dla mnie idealne miejsce na przerwę w trasie w połowie drogi do Cro.
gajowy6969
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gajowy6969 » 23.08.2024 08:49

kubik4000 napisał(a):Jadę za parę dni do Orebić z Katowic przez CZ A i SLO i zastanawiam się gdzie w drodze powrotnej wziąść nocleg gdyż muszę opuścic potem apartament do 10 rano ???????
Myślałem o Ptuj co możecie doradzić może jakieś namiary będę wdzięczny ?????
Witam, i jak przebiegła droga poworotna? gdzie spaliście?
Tofik_83
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tofik_83 » 02.11.2024 12:33

Szanowni,

W głowie zaczął mi kiełkować pomysł, aby na przełomie sierpnia i września 2025 pojechać do Gradac gdzie byliśmy w roku 2022 z rocznym wtedy Synem.
Biorąc pod uwagę fakt, że z Częstochowy jest około 1300 km, jechalibyśmy z dzieckiem oraz to, że byłbym jedynym kierowcą podroż musi być z noclegiem.
Zacząłem myśleć o Kesthely po zachodniej stronie Balatonu.
Czy ktoś był, nocował i może podzielić się wrażeniami jak i namiarem na nocleg nie za miliony monet?
Pozdrawiam
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 02.11.2024 12:55

Tofik_83 napisał(a):Szanowni,

W głowie zaczął mi kiełkować pomysł, aby na przełomie sierpnia i września 2025 pojechać do Gradac gdzie byliśmy w roku 2022 z rocznym wtedy Synem.
Biorąc pod uwagę fakt, że z Częstochowy jest około 1300 km, jechalibyśmy z dzieckiem oraz to, że byłbym jedynym kierowcą podroż musi być z noclegiem.ng
Zacząłem myśleć o Kesthely po zachodniej stronie Balatonu.
Czy ktoś był, nocował i może podzielić się wrażeniami jak i namiarem na nocleg nie za miliony monet?
Pozdrawiam

W samym Kesthely nie nocowałem, ale zaraz obok jest miasteczko Heviz z jeziorem termalny gdzie byłem. Jest tam bardzo dużo różnego rodzaju noclegów, od prywatnych apartamentów po wypasione hotele. Ostatnio nocowałem w Afamado Panzió w tym roku mam zarezerwowany Sunny & Green Xeviz. Oba w bardzo spokojnej okolicy, blisko centrum i jeziora. Oba dostępne na Boc....ng.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 02.11.2024 16:05

Tofik_83 napisał(a):Szanowni...

Z Częstochowy przez okolice Balatonu? Hmm...Musisz mieć jakieś swoje powody.
Ja w tym roku (jadąc z Żywca) zrobiłem sobie pauzę na jedną noc w Zalaegerszeg. Bardzo fajne baseny. Szwagier namiętnie nocuje w Lenti (też się gdzieś tam moczy w basenie). No ale to Węgry. Znam takich którzy za pierwszym etapem podróży chcą już być w Chorwacji, to nockę spędzają w Varażdinie. Sympatyczne barokowe miasteczko. No i to tak wszystko mniej więcej w połowie drogi którą planujesz. Noclegi znajdziesz na popularnej stronie na B....Noty powyżej 9 i przy dużej ilości oceniających są zwykle w porządku.
Pozdrav.
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 02.11.2024 16:21

romuald22 napisał(a):
Tofik_83 napisał(a):Szanowni...

Z Częstochowy przez okolice Balatonu? Hmm...Musisz mieć jakieś swoje powody.
Z Keszthely do Zalaegerszeg tylko 43 km. Niedaleko jest Zalakarosz, też ładnie. :)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 02.11.2024 16:27

dasuch napisał(a):Z Keszthely do Zalaegerszeg tylko 43 km. Niedaleko jest Zalakarosz, też ładnie. :)

Panie. Tam wszędzie te baseny. Ja to już się boję żebym nie wpadł, albo noclegu nie miał w basenie. 8)
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 02.11.2024 17:10

Tofik_83 napisał(a):Szanowni......

Nie lepiej wam polecieć przez Czechy-Austria- Słowenia i zanocować w okolicach Zagrzebia?
Tofik_83
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tofik_83 » 02.11.2024 20:25

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Czemu Kesztehly? Temu, że nie byłem nigdy nad Balatonem a tak chociaż na chwilę byłaby okazja.
Czemu nie przez Czechy, Austrię i Słowenię? Bo trochę nie uśmiecha mi się płacić za kawałek autostrady 2 razy po 18 (?) euro.
We wspomnianym roku 2022 spaliśmy w Slunj zaraz obok Rastoke ale wtedy jechaliśmy na noc a teraz z uwagi na fakt, że Młody będzie miał niemal 4 lata chciałbym jechać w dzień a to z kolei duże ryzyko utknięcia w Wiedniu :)
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 02.11.2024 20:58

Tofik_83 napisał(a):Zacząłem myśleć o Kesthely po zachodniej stronie Balatonu.

Odwiedź Keszthely, pomocz nogi w Balatonie, a nocuj w Heviz jak proponuje dids76.
Urocze miasteczko z naturalnym jeziorkiem termalnym.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 02.11.2024 23:32

Nogi pomoczyć można i przed Zagrzebiem. Słowenia 2x16 ojro, zaliczając raz objazd można przyoszczędzić. Co roku jeżdżę przez Wiedeń i nie mam złych wspomnień związanych z korkami. Takie moje subiektywne odczucia. Ale jeśli po prostu chcesz zanocować nad Balatonem to ciśnij jak uważasz.
Pozdrav.
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 02.11.2024 23:38

Marlowe1994 napisał(a):Nogi pomoczyć można i przed Zagrzebiem.

Można też pomoczyć w wannie, brodziku, miednicy lub w kałuży. Po co ten sarkazm?
Również pozdrawiam
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 03.11.2024 01:17

dasuch napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a):Nogi pomoczyć można i przed Zagrzebiem.

Można też pomoczyć w wannie, brodziku, miednicy lub w kałuży. Po co ten sarkazm?
Również pozdrawiam

Nie ma tu żadnego sarkazmu. Przed Zagrzebiem są termy i można z nich skorzystać. I nic więcej. Tak jak można skorzystać z jeziorka na Węgrzech.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies