Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lolekanabolek
Globtroter
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) lolekanabolek » 13.07.2024 09:01

dids76 napisał(a):
lolekanabolek napisał(a):Ktoś w tym sezonie nocował w Fonix Fogado. Wysłałem im już 2 maile w sprawie rezerwacji na 14 lipca i cisza, nie odpisują.

Ja nocowałem 29.06 ale rezerwowałem przez Booking.

wszystko zarezerwowane w okolicy w tym terminie, ciekawe czy wszystko przez rodaków jadących do cro. W każdym razie udało się coś znaleźć w Denis Panzio, cena podobna, zobaczymy jak z jakością
https://lentidenis.hu/en/contact/
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 13.07.2024 11:34

lolekanabolek napisał(a):
dids76 napisał(a):
lolekanabolek napisał(a):Ktoś w tym sezonie nocował w Fonix Fogado. Wysłałem im już 2 maile w sprawie rezerwacji na 14 lipca i cisza, nie odpisują.

Ja nocowałem 29.06 ale rezerwowałem przez Booking.

wszystko zarezerwowane w okolicy w tym terminie, ciekawe czy wszystko przez rodaków jadących do cro. W każdym razie udało się coś znaleźć w Denis Panzio, cena podobna, zobaczymy jak z jakością
https://lentidenis.hu/en/contact/

W Denis Panzio nie spałem, ale śpiąc w Silvanus Panzio jadłem tam kolację i było ok. . Jest bardzo blisko basenów, więc jakbyście mieli czas to możecie skorzystać.
Zacheusz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zacheusz » 14.07.2024 19:49

A ja tutaj i szczerze polecam
Zobacz obiekt BM Apartman na Booking.com! https://www.booking.com/Share-kE87ewz
Cropidło
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cropidło » 15.07.2024 12:49

Właśnie zarezerwowaliśmy nocleg w drodze powrotnej 27-28.07 BM Apartman z Twojego polecenia.
Lokalizacja bardzo nam pasuje.Dzięki.
W Lenti prawie wszystko zajęte.
donbors
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) donbors » 19.07.2024 22:03

Cześć, pierwszy raz jedziemy samochodem do Chorwacji. Prośba o rady, podpowiedzi. Wyjeżdżamy 23.07 z okolic Warszawy, docelowo okolice Trogiru. Planowana trasa Czechy/Austria/Słowenia. Wyjazd ok. 6.00. Trasa z dziećmi, więc i nocleg. Wydaje mi się, że Mikulov to trochę za blisko (nocowaliśmy tam kiedyś w drodze do Włoch). Myślę o Grazu, ale to z kolei ok. 9,5 h samej jazdy od nas. Czy mogę prosić jakieś sugestie bądź podpowiedzi? I pytanie- czy nawigacja Google wystarcza/często sie wykrzacza (plus oczywiscie papierowy atlas Europy)? Telefon w Play. Dziękuję!
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 20.07.2024 01:05

donbors napisał(a):Cześć, pierwszy raz jedziemy samochodem do Chorwacji. Prośba o rady, podpowiedzi. Wyjeżdżamy 23.07 z okolic Warszawy, docelowo okolice Trogiru. Planowana trasa Czechy/Austria/Słowenia. Wyjazd ok. 6.00. Trasa z dziećmi, więc i nocleg. Wydaje mi się, że Mikulov to trochę za blisko (nocowaliśmy tam kiedyś w drodze do Włoch). Myślę o Grazu, ale to z kolei ok. 9,5 h samej jazdy od nas. Czy mogę prosić jakieś sugestie bądź podpowiedzi? I pytanie- czy nawigacja Google wystarcza/często sie wykrzacza (plus oczywiscie papierowy atlas Europy)? Telefon w Play. Dziękuję!

Mikulov to będzie dobry na powrocie. Jeśli myślisz o Grazu to może Oekotel w Kalsdorfie. Jak dla mnie trochę wcześnie ale rozumiem że dzieciaki. Spoko możesz jechać na Google maps.
Pozdrav.
Pozdrav.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 20.07.2024 08:30

donbors napisał(a):Cześć, pierwszy raz jedziemy samochodem do Chorwacji. Prośba o rady, podpowiedzi. Wyjeżdżamy 23.07 z okolic Warszawy, docelowo okolice Trogiru. Planowana trasa Czechy/Austria/Słowenia. Wyjazd ok. 6.00. Trasa z dziećmi, więc i nocleg. Wydaje mi się, że Mikulov to trochę za blisko (nocowaliśmy tam kiedyś w drodze do Włoch). Myślę o Grazu, ale to z kolei ok. 9,5 h samej jazdy od nas. Czy mogę prosić jakieś sugestie bądź podpowiedzi? I pytanie- czy nawigacja Google wystarcza/często sie wykrzacza (plus oczywiscie papierowy atlas Europy)? Telefon w Play. Dziękuję!

Telefon również w Play, nic GM się nie "wykrzacza", w tym roku 7 krajów i wszędzie ok.
W zakresie noclegu to przerwę w Grazu polecam, fajne miasto ze starówką, tylko ja nocowałem w podobno drogim NH City Graz, ale miał on inne zalety.
Ewentualnie można rozważyć nocleg, gdzieś za Wiedniem np
https://www.google.pl/maps/place/Der+Wi ... ?entry=ttu
Tylko oby nie trafić na większe przyjęcie. Można po przyjeździe zwiedzić Pałac w Laxenburg.
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 21.07.2024 08:30

To pozwolę sobie i ja dorzucić swoje trzy grosze.
1. Apartament SMX Draśkovec kilka kilometrów za przejściem granicznym w Gorićan. Przemili gospodarze, jadąc nad morze przywitali nas butelką wina, wracając poczęstowali nas piwkiem. Czystość wzorowa, klima, podróżowaliśmy w 6 osób i dostaliśmy bardzo duży apartament z dwiema ogromnymi sypialniami i bardzo dużą kuchnią. Ok. 300 metrów od apartamentu market czynny od 7:00, w którym można kupić pieczywko i coś na śniadanie. Psy mile widziane. Jedyną wadą - choć może nieco na wyrost - jest sąsieztwo kościoła. Kto o 6 rano przekima jeszcze dzwonki, które dają po uszach bez litości, to o 8 jest powtórka i już musowo zerwie się na równe nogi :lol: . Cena w 2023 za 6 osób 70E. Tel. do właścicielki +385 99 789 45 99
2. Apartament Ksenja Krapinske Toplice https://apartmaniksenija.com/hr około 30 minut o przejścia granicznego w Trakośćan, "pi razy drzwi" 15 minut od autostrady. Jadąc w 6 osób otrzymaliśmy dwa niewielkie apartamenty i ogromny taras do dyspozycji. Klima, czyściutko, ładne toalety, a w lodówce czekały na nas zimne piwka, które po 12 godzinach w aucie smakowały niczym ambrozja. Do najbliższego Konzumu koło 10 minut. Psy mile widziane. Ceny w 2022 nie pamiętam, ale była bardzo przystępna. Tel. do właścicielki +385 98 949 78 68
3. Apartament Toplićka Bajka Krapinske Toplice strona internetowa o dojeździe do Krapinskich Toplic już pisałem powyżej. Dostaliśmy dwa wielkie apartamenty, w których łóżka były tak niesamowicie wygodne, że zaśnięcie zajęło mi chyba z 15 sekund. Apartamenty czyste, łazienki eleganckie, klima. Psy mile widziane, ale za dopłatą 10E. Cena w 2022 bardzo przystępna, w 2024 za 8 osób płacę 190E. 50 metrów od apartamentu mały sklepik spożywczy. Tel. do właścicielki +385 98 932 03 32.
donbors
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) donbors » 22.07.2024 07:32

Dziękuję bardzo za informacje! Co do trasy, sprawdziłem dziś ruch i w Czechach są duże korki. Remonty pod Brnem. Czasowo pokazuje podobny vzas pzrejazdu prez Czechy/Słowacja/Węgry. Zastanawiam sie nad tą trasą właśnie. Co doradzicie?
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 22.07.2024 07:57

donbors napisał(a):Dziękuję bardzo za informacje! Co do trasy, sprawdziłem dziś ruch i w Czechach są duże korki. Remonty pod Brnem. Czasowo pokazuje podobny vzas pzrejazdu prez Czechy/Słowacja/Węgry. Zastanawiam sie nad tą trasą właśnie. Co doradzicie?

Jedź jak zaplanowałeś. Wyjedź o 5, dzieciaki i tak będą spały w aucie. Nie przejmuj sie tymi Czechami. Problemy na trasie mogą pojawić się wszędzie. Ludzie demonizują tę trasę bo jest tu lobby jeżdżenia przez Węgry :lol: To wasza pierwsza podroż do cro, jesli wam się spodoba to przetestujecie i inne trasy przy następnych razach. To najprostsza trasa z wawy czy okolic. Jeździłem nią wiele razy. A jezdzilem i przez Słowacje czy przez BiH.
Pozdrav.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 22.07.2024 14:39

donbors napisał(a):Dziękuję bardzo za informacje! Co do trasy, sprawdziłem dziś ruch i w Czechach są duże korki. Remonty pod Brnem. Czasowo pokazuje podobny vzas pzrejazdu prez Czechy/Słowacja/Węgry. Zastanawiam sie nad tą trasą właśnie. Co doradzicie?

Jeżeli planujesz nocleg po drodze to na spokojnie wybrałbym trasę przez Słowacje i Węgry z noclegiem w okolicach Lenti 8)
clawis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) clawis » 22.07.2024 19:52

Tak jak pisze kolega dids76 szukałbym noclegu w Lenti.Főnix Fogadó jeżdze co roku.Mam rezerwacje 29 przez booking.Myśle że telefonicznie jakis pokój by mieli wolny .Maja dwa budynki.500 metrow są świetne termy .
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 22.07.2024 22:35

...właśnie wróciliśmy z Korčuli, nocowaliśmy w obie strony w hotelu Pendl w Kalsdorfie . Cena za 2 osoby ok. 105 €, plus taksa klimatyczna, 5 €. Cóż, duży parking, hotel czysty, niby ok, jednak śniadanie obecnie, w porównaniu np. do ubiegłego roku to katastrofa, ...

... zdecydowanie nie polecam ;)

https://www.hotel-pendl.at/home/
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 23.07.2024 17:11

Czy możecie polecić jakiś nocleg w okolicach Sveciny. To jest w Słowenii, przy granicy z Austrią, po prawej stronie od autostrady (jadąc do HR)

Obrazek
MuminTravel
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MuminTravel » 26.07.2024 21:55

Cześć i czołem. Jestem nowym użytkownikiem, więc miło Was poznać!

Spędzamy wakacje na Istrii w terminie 5-13 września. Jedziemy rodziną 2+2, oba dzieciaczki poniżej trzeciego roku życia, więc nawet nie próbuje myśleć o przejechaniu trasy na raz. Nasza droga prowadzi przez Austrię i tam chciałbym zrobić nockę.

Czy możecie polecić nocleg pomiędzy Wiedniem i Graz, najlepiej niezbyt daleko od trasy, najlepiej, żeby dzieciaki miały gdzie pobiegać. Cena gra rolę, ale nie liczymy na stawki noclegowe ala Mielno 2010r, czyt. nie za tanio, nie za drogo, to tylko nocka.

Dziękuję za pomoc!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone