Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
clawis
Croentuzjasta
Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad

Nieprzeczytany postnapisał(a) clawis » 30.05.2024 20:19

Dla przypomnienia .Jadąc przez Węgry polecam zajazd i hotel Főnix Fogadó w Lenti.Blisko granicy z Chorwacją.Baseny z wodami termalnymi w pobliżu.Polecam .
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 30.05.2024 20:30

te kiero napisał(a):
Pamiętajta ludy podczas pobytu w Zagrzebiu, można przy okazji poszukać pokemonów, reszta nie jest ciekawa.

Szukałes w Zagrzebiu pokemonów? Znalazłeś? Byłeś w Zagrzebiu, możesz coś ciekawego powiedzieć? Może o Emirze?
599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 30.05.2024 21:05

ma_ko napisał(a):,,,,,,,,,,,,,,,,,
Znajomi odradzali nam podróż przez Czechy,
,,,,,,,,,,,,

ale co Im u pepików nie pasi ?,
co prawda ja także staram sie przez CZ nie jechac
ale dlaczego ?
nie wiem,
jakoś mi sie wydaje przez Słowacje lepiej,
choc w zeszłym roku jechałem na strzał Cz,At,Slo,
niby Ok,
ale jeśli miałbym robić nocleg to
raczej tylko przez Hu,

a
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 30.05.2024 22:34

599 napisał(a):
ma_ko napisał(a):,,,,,,,,,,,,,,,,,
Znajomi odradzali nam podróż przez Czechy,
,,,,,,,,,,,,

ale co Im u pepików nie pasi ?,

Zapewne zamiłowanie Pepików do wiecznych wakacyjnych remontów. Nie ma lata, żeby nie naprawiali tych swoich autostrad. Nie wiem, może ich Krecik się latem uaktywnia i cały kraj jest rozkopany. :mg: :mg:

A przy tym ich oznakowania objazdów też porobione jakby dla Krecika - malutkie tabliczki na wysokości metra 8O 8O
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 31.05.2024 03:58

remikrmk napisał(a):@figusek https://www.google.com/maps/place/Lovre ... ?entry=ttu
Polecam :)

Dzięki, już zarezerwowane. Co prawda w budynku głównym a nie w tych domkach powyżej ale myślę, że będzie dobrze:) Pozdrawiam
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 31.05.2024 07:24

Marlowe1994 napisał(a):
te kiero napisał(a):
Pamiętajta ludy podczas pobytu w Zagrzebiu, można przy okazji poszukać pokemonów, reszta nie jest ciekawa.

Szukałes w Zagrzebiu pokemonów? Znalazłeś? Byłeś w Zagrzebiu, możesz coś ciekawego powiedzieć? Może o Emirze?

Odpowiedziałem w zakresie jednego zapytania jegomościa, wskazałem wyrazy, których dotyczy odpowiedź, jegomość to wykpił, jegomość nie potrafi poszukać relacji z Zagrzebia conajmniej kilku userów forum; to jest dopiero kpina. Wyskoczył z "planetami". Jak będziesz tak ich szukał jak relacji to powodzenia.
Człowiek pochylił się nad jego zapytaniem, a jegomość to wykpił, i zdziwiony tera takim traktowaniem.

---

Nie, nie byłem w Zagrzebiu... tam jest "tylko jedna ulica", więc nie do mnie z tematami.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 31.05.2024 07:32

te kiero napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a):
te kiero napisał(a):

Odpowiedziałem w zakresie jednego zapytania jegomościa, wskazałem wyrazy, których dotyczy odpowiedź, jegomość to wykpił, jegomość nie potrafi poszukać relacji z Zagrzebia conajmniej kilku userów forum; to jest dopiero kpina. Wyskoczył z "planetami". Jak będziesz tak ich szukał jak relacji to powodzenia.
Człowiek pochylił się nad jego zapytaniem, a jegomość to wykpił, i zdziwiony tera takim traktowaniem.

---

Nie, nie byłem w Zagrzebiu... tam jest "tylko jedna ulica", więc nie do mnie z tematami.

Nie jestem zdziwiony takim traktowaniem bo niczego innego sie nie spodziewałem :D
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 31.05.2024 08:56

te kiero napisał(a):....

A było nie karmić trolla - teraz się uaktywni i znów będzie wypisywał te swoje prowokacje... Przecież każdy jego wpis to zwykły dziecięcy trolling.

Tu na forum nikt go już nie traktuje poważnie, wszyscy się już nauczyli go olewać. Przestańmy reagować na jego zaczepki, to sam stąd zniknie :papa: :papa:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 31.05.2024 09:19

marekkowalak napisał(a):
te kiero napisał(a):....

A było nie karmić trolla - teraz się uaktywni i znów będzie wypisywał te swoje prowokacje... Przecież każdy jego wpis to zwykły dziecięcy trolling.

Tu na forum nikt go już nie traktuje poważnie, wszyscy się już nauczyli go olewać. Przestańmy reagować na jego zaczepki, to sam stąd zniknie :papa: :papa:

Masz rację :plusone:
rychu1619.
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rychu1619. » 04.06.2024 08:12

Cześć.

Czy możecie polecić jakiś fajny nocleg przy trasie, nie za miliony ale w dobrym standardzie, najlepiej Słowenia albo końcówka Austrii. Wyjeżdżamy w niedzielę około 12 oo z dolnegośląska i chcemy o tej 22 oo już się zameldować w hotelu...
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 04.06.2024 08:35

rychu1619. napisał(a):Cześć.

Czy możecie polecić jakiś fajny nocleg przy trasie, nie za miliony ale w dobrym standardzie, najlepiej Słowenia albo końcówka Austrii. Wyjeżdżamy w niedzielę około 12 oo z dolnegośląska i chcemy o tej 22 oo już się zameldować w hotelu...

Może oekotel kalsdorf. Z tym, że to Graz czyli jeszcze kawałek do granicy. Będziecie późno to na widoki nie ma co liczyć. I to miejsce takich widoków nie oferuje. Standard ok. Gdybyście jechali objazdem autostrady słoweńskiej to Siva Čaplja.
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 09.06.2024 10:48

Poszukuję noclegu na jedną noc między Graz a Villach ;) .
ma_ko
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ma_ko » 10.06.2024 07:47

My za dwa dni będziemy nocować tu: https://www.booking.com/hotel/at/blue-l ... in.pl.html w zasadzie koło Villach (potem jeszcze zachaczamy o Włochy) Opinie dobre, zdam później relacje
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 10.06.2024 13:16

Dzięki dostałem niezłym namiar, nocleg dla 4 dorosłych ze śniadaniem za 200€.
kostef
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kostef » 12.06.2024 10:09

Hej.

W tym roku, chcielibyśmy gdzieś się zatrzymać w drodze powrotnej, a może i nawet jadąc do Chorwacji.
Nie wiem tylko gdzie.
Odcinek w Polsce zajmuje nam 3,5h-4h około.
Czechy 2h,
Austria 2h

Ogólnie, nigdy nie jechałem przez Słowacje/Węgry.

Kiedyś (pierwszy raz) nocowaliśmy w Szombathely - ale tam nie ma co robić, co zwiedzić (tj. wszystko widzieliśmy).

Może fajne byłoby jakieś miejsce ala aquapark z hotelem.
Coś przy Mikulov chyba jest?
Ale sam dumam, czy kolejny raz, jechać przez Czechy i Austrie.
Czechy jeszcze OK - bo jedziemy w nocy, ale Austria jest dość męcząca.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone