Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad
napisał(a) marekkowalak » 30.05.2024 19:51
ma_ko napisał(a):To teraz ja, jedziemy pierwszy raz do Chorwacji w tym roku z zachodniej Polski i planujemy jechać przez Niemcy Austrie i jeszcze zachaczyc o Włochy (Triest itd.) Chcieliśmy nocować gdzieś w połowie trasy - Monachium? albo gdzieś dalej w Austrii. Pytanie bo się wogóle nie orientujemy i trochę boimy. Czy da radę coś znaleźć na wariata, czy lepiej szukać jakich noclegów przez booking np.? Nie wiemy jakie ceny są w miare ok (4 osoby dorosłe), a wyjazd za niecały miesiąc... :/
Lepiej przez booking.
W Monachium musicie pamiętać o Umweltzonne - jeśli nie macie nalepki, trzeba szukać noclegów poza centrum. Ja znalazłem fajny nocleg w Untehaching, tyle że mnie zależało na bliskości S-Bahnu lub U-bahnu, żeby dojechać do centrum. Ale widziałem też dużo ofert na bookingu przy autostradzie.
Co do cen. Generalnie w Niemczech tanio nie jest. Mnie nocleg ze śniadaniem dla 2 osób kosztuje 112 euro. Ale to i tak nie jest źle, bo dopiero w połowie lipca. Skoro wy jedziecie za niecały miesiąc, to Niemcy bym odradzał - ze względu na Mistrzostwa Europy ceny będą na pewno kosmiczne, a i dostępność nikła (z tego powodu właśnie przesunąłem swój wyjazd o tydzień - na Allianz Arenie odbędzie się aż 6 meczów, w tym półfinał). To już lepiej jechać dalej do Austrii - w rejon Salzburga albo Innsbrucka (nie wiem, którędy jedziecie).
Ostatnio edytowano 30.05.2024 19:54 przez
marekkowalak, łącznie edytowano 1 raz