Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ela50
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ela50 » 17.03.2011 11:30

mentos napisał(a):O to mi chodziło (camping), konkret i tak szybko. Kwatery jednak odpadają bo mnie wszędzie odmawiali jednego noclegu.
Dzięki wielkie fasi, piwo prześlę mailem . :D

A ja z rodzina nocowałam tutaj http://kekadria.eu/apartman.php?apartma ... ce&lang=pl

Polecam super kwaterki. Napisałam maila dużo wcześniej adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl , zarezerwowałam odpowiadający nam pokój na 1 noc i bez problemu dostałam maila z potwierdzeniem rezerwacji. Właściciele bardzo mili, było super, wieczorem grill i piwko.
gewaina
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gewaina » 30.03.2011 13:49

Witam,
my w drodze z HR spaliśmy w miejscowości austriackiej Laa an der Thaya przy samej granicy z Czechami. Super miejsce - atracją dla dzieci jest aquapark przy hotelu ( zarówno wewnętrzne, jak i zewnętrzne baseny), a kierowca oprócz kąpieli po nużącej podróży może się wyspać w godziwych warunkach.
W drodze do HR polecam również w Austrii miejscowość Bad Voslau ciut za Wiedniem, hotelik "Voeslauerhof". Dla 4 osób noc ześniadaniem to kwota 70 euro. Śniadanie - tzw. wypas :lol:
Pozdrawiam,
Marta
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 30.03.2011 16:03

i dobre piwo Hubertus z miejscowego browaru :lol:
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 30.03.2011 17:48

A ja z rodzina nocowałam tutaj http://kekadria.eu/apartman.php?apartma ... ce&lang=pl

Polecam super kwaterki.

Też miałam przyjemność nocować u Mariji. Bardzo dobre miejsce dla zwiedzajacych Jeziora Plitwickie. Polecam :D
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 30.03.2011 17:49

Coś mi się pomiśkowało i wkleiło dwa razy to samo. Przepraszam :oops:
treble36
Turysta
Słowacja Trencin

Nieprzeczytany postnapisał(a) treble36 » 13.05.2011 21:24

Jeśli ktoś poszukuje tylko miejsca do przespania w bardzo niskiej cenie to proponuję Autocamping Trenčín na Ostrove
w słowackim Trencinie. Spimy w domkach drewnianych 2,3 lub 4 osobowych. W niektórych łóżka piętrowe. Zadnych luksusów, ale czysto i zawsze świerza super wymaglowana pościel. Sanitariaty i wc wspólne dla całego obiektu. Obiekt za to super położony na półwyspie na rzece. Piękny widok na zamek w Trencinie. Do centrum miasta 10 min pieszo. Warto jeśli dobra godzina dojazdu i sporo sił wejść do góry na zamek.
Samochody na campingu parkować można praktycznie pod domkiem.
Rezerwacja mailem bez żadnej zaliczki. Odpowiedź bardzo szybka.
no i cena 7,50E od osoby Ja w zeszłym roku zapłaciłem około 25 E za 3 osoby bo coś tam jeszcze było za auto /2E/. W zupełności wystarczy na przespanie i dalej wio do Zadaru w moim przypadku
Idealne miejsce dla ludzi z północnej Polski bo mamy tu mniej więcej środek trasy

http://web.viapvt.sk/autocamping.tn/
treble36
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) treble36 » 13.05.2011 21:25

oczywiście świeża :oops:
Belgosia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belgosia » 18.05.2011 12:41

Hej, czy ma ktoś namiary na fajny niedrogi nocleg w okolicy Wiednia? Chcielibyśmy z mężem po drodze do CRO zaglądnąć do tego pięknego miasta. Dzięki za podpowiedź :P
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 18.05.2011 13:24

Belgosia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belgosia » 19.05.2011 07:17

No super! Dzięki śliczne za podp. :P
przodowy
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) przodowy » 19.05.2011 08:24

Czy ktoś mógłby polecić jakaś fajna miejscowość około 300-350 km od Riviery Makarskiej na spędzenie nocy w trasie jazdy do Baska Voda ?
Ela50
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ela50 » 19.05.2011 09:11

przodowy napisał(a):Czy ktoś mógłby polecić jakaś fajna miejscowość około 300-350 km od Riviery Makarskiej na spędzenie nocy w trasie jazdy do Baska Voda ?

A jaką trasą jedziesz? Czy chodzi Ci o nocleg w Chorwacji, czy może być na Węgrzech??
emi13214
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emi13214 » 19.05.2011 19:57

Czy macie jakieś sprawdzone noclegi nad Balatonem? Może być pole namiotowe, bo chodzi o 2 dniową przerwę w podróży.
przodowy
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) przodowy » 19.05.2011 20:28

Jade Czechy, Austria, Słowenia tradycyjnie i w Mariborze odbijam na Zgrzeb, nocleg chciałbym spędzic już w Cro, co polacacie ?
Ela50
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ela50 » 21.05.2011 18:10

emi13214 napisał(a):Czy macie jakieś sprawdzone noclegi nad Balatonem? Może być pole namiotowe, bo chodzi o 2 dniową przerwę w podróży.

Kilka razy zatrzymywaliśmy się tutaj
http://helkatours.hu/place/247/wegry_ba ... amochodowy
Polecam. Bardzo fajny camping z wszelkimi wygodami, można rozstawić swój namiot, można też skorzystać z domku campingowego.
W Zamardi obok campingu są domki jednorodzinne i tam także można znaleźć super pokoje na noclegi i wypoczynek.
Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone