Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jaskol
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaskol » 23.02.2011 12:37

darek1 napisał(a):Gdzie najlepiej zaplanować nocleg na Zachodnich Węgrzech na trasie nr 86.

Czy w 2010 udało sie znalezc fajny nocleg przy drodze 86 ?
kagro
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kagro » 05.03.2011 14:56

Od ponad 10 lat jeżdzę ze swoją rodziną do Chorwcji przez Czechy i nocujemyw pokojach kategorii turystycznej tuż przed Mikulovem. Hotel obecnie nazywa się Termal (www.hoteltermal.cz). Hotel Termal Mušov położony jest tuż przy autostradzie E461, łączącej Brno z Wiedniem. Zawsze wcześniej rezerwuję pokoje, także na powrót. Można tam w restauracji hotelowej zjeść smaczny posiłek. Są tam obecnie droższe pokoje lepszej kategorii i różne atrakcje typu basen, kręgle, plac zabaw dla dzieci, blisko jezioro. Nas na jeden nocleg zadowalają pokoje turystyczne z 2-4 łóżkami, z wc i prysznicem. Wyjeżdżamy bardzo rano i na wybranym kempingu w np. środkowej Chorwacji jesteśmy wczesnym popołudniem. Dla nas ten nocleg jest średnio w połowie drogi. Jeśli jedziemy dalej na południe, to jest przed nami więcej kilometrów, ale po lepszych drogach. W tym roku też mamy zamiar tam nocować. Można płacić kartą.
mentos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mentos » 09.03.2011 12:21

Witam,

zaglądam jako nowicjusz na to forum i na FAQ znalazłem ten temat. Chyba odpowiedni do mego pytania.
Planuję drugi już wyjazd na Chorwację, tym razem jednak nie na raz bo z dwójką dzieci i teściami i chciałem/albo muszę gdzieś po drodze się zatrzymać. Plan jest taki by były to Jeziorka Plitvickie bo zawsze chciałem je zobaczyć i ponoć warto. Szukałem po sieci, apartamenty/kwatery ale pytanie czy nie ma problemu z przenocowaniem tam jednej/dwóch nocy ? Hotele wiem, że drogie i często w sezonie miejsc brak więc odpada. Myślę jeszcze nad namiotem i przebidować jedną noc, ale czy jest tam gdzie się zatrzymać/rozbić ? Doradźcie proszę.

thx
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 09.03.2011 12:45

W ubiegłym roku jadąc w okolice Dubrovnika zatrzymaliśmy się w miejscowości Grabovac na kempingu Camping Tourist Grabovac.
Stąd masz już około 18 km na Jeziora Plitwickie.
O kempingu na którym byliśmy przeczytasz w moim poście w tym temacie.
W miejscowości Grabovac jest jeszcze jeden kemping.

Polecam również lekturę tego tematu znajdziesz tutaj informacje o apartmanach w okolicach Plitvic :D

Myślę, że znalezienie miejsca na jedną lub dwie noce nie będzie problemem.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 09.03.2011 12:58

mentos napisał(a):....

Kwatera znaleziona bez żadnego problemu w miejscowości Jezerce, ok 4 km przed Plitvicami (od strony wybrzeża). 120 euro za 13 osób (3 rodziny) + flaszka rakiji gratis od gospodarza.
mentos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mentos » 09.03.2011 12:59

O to mi chodziło (camping), konkret i tak szybko. Kwatery jednak odpadają bo mnie wszędzie odmawiali jednego noclegu.
Dzięki wielkie fasi, piwo prześlę mailem . :D
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 09.03.2011 13:07

Na pewno będziesz wjeżdżał do Grabovaca od strony Karlovaca.
Kemping na którym byłem znajduje się na przeciwko stacji INA.

Jakiś kilometr dalej będziesz miał jeszcze jeden kemping położony po lewej stronie drogi.

Jeśli wybieracie kemping w okolicach Plitvic to mimo tego, że jedziecie do Chorwacji (a tam przecież tak ciepło) spakujcie sobie jakiś polar i dłuższe spodnie do spania.
Nas strasznie tam w nocy "wytelepało" z zimna a byliśmy w połowie lipca.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 09.03.2011 13:19

mentos napisał(a):O to mi chodziło (camping), konkret i tak szybko. Kwatery jednak odpadają bo mnie wszędzie odmawiali jednego noclegu.

W okolicach Plitvic nie odmawiają na jedna noc.

Linki do kampów

Kamp Grabovac

Kamp Korana
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 09.03.2011 16:32

Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 10.03.2011 08:07

Janusz Bajcer napisał(a):W okolicach Plitvic nie odmawiają na jedna noc

Dokładnie tak, są nastawieni na klientów jednodniowych / jednonocnych.
haweja
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) haweja » 10.03.2011 21:45

Polecam hotel w miejscowości Duga Reza koło Kralowaca do plitwic aż ta nie daleko ja w 2009 Płciłem 40 euro za 3 osoby
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 11.03.2011 15:50

Janusz Bajcer napisał(a):
mentos napisał(a):O to mi chodziło (camping), konkret i tak szybko. Kwatery jednak odpadają bo mnie wszędzie odmawiali jednego noclegu.

W okolicach Plitvic nie odmawiają na jedna noc.

Linki do kampów

Kamp Grabovac

Kamp Korana

korana
Obrazek
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 11.03.2011 15:51

Obrazek
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 11.03.2011 15:52

Obrazek
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 11.03.2011 15:53

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone