Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 17.01.2011 18:18

200 zł za dwójkę to nie jest dobra oferta, a sądząc po brudnych gniazdkach(na zdjęciu) niezbyt tam schludnie :D
Jeśli za Wiedniem to nocowałem kiedyś na kampie w Hartberg. Tylko camping więc namiot albo camper, brak bungalow.
Cenowo ok, obok baseny-niedrogie nawet jak na nasze ceny i świetne muzeum motoryzacji. Ładne miasteczko z ryneczkiem.
rewski
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rewski » 17.01.2011 21:08

Dziękuje za info
Widze,że na forum jest sporo różnych propozycji.
Zastanawiam się którą wybrać szczerze mówiąc najbardziej podobają mi się Austryjackie adresy.Najlepiej "poruszam" się w ich języku ale jak sobie licze to z Austrii do celu mam 600 km i to pewnie w górach więc bedzie kręto.A to musi kosztować czasu więc nie wiem czy nie lepiej dojechać jak najdalej.
Proszę o porade.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.01.2011 21:21

rewski napisał(a):... z Austrii do celu mam 600 km i to pewnie w górach więc bedzie kręto.

Ale dalej celem pozostaje Chorwacja? :wink:

Tam jest kilka kilometrów autostrad, ba, nawet kilka więcej niż u nas, więc jakoś dasz radę przez te góry,
natomiast czy już masz rozwiązany problem przebicia się przez albo obok autostrad słoweńskich? :lol:
rewski
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rewski » 17.01.2011 22:25

A to dla mnie jakaś nowość z ta Słowenią jeśli można poprosze o kilka cennych uwag.Celem oczywiście jest Chorwacja Marina koło Splitu
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 17.01.2011 22:35

No toś bracie wdepnął ... 8O

Powiedzmy, ze, delikatnie rzecz ujmując, zdania są podzielone,
więc spróbuj sam przebrnąć przez te kilka stron, jakże zajmującego tematu,
jakim jest Objazd autostrady w Słowenii :lol:
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 17.01.2011 22:37

rewski napisał(a):A to dla mnie jakaś nowość z ta Słowenią jeśli można poprosze o kilka cennych uwag.Celem oczywiście jest Chorwacja Marina koło Splitu

Chciałbyś, aby podano ci wszystko na srebrnej tacy?

A może byś się kolego, na początek przywitał na forum, a nie od razu "ssać" tylko wiadomości ?
skylogg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) skylogg » 18.01.2011 13:19

joajer
Wartość cennikowa z kartki różniła się od ceny zakupu noclegu. Negocjowaliśmy i zanocowaliśmy z dobrym upustem.
2 rodziny = 4 dorosłych 4 dzieci.
Akceptowalnie dla nas (na co zwróciłem uwagę). Kolega który jechał miesiąc po mnie wolał zaoszczędzić przysypiając z dzieckiem na autostradowym parkingu. Wolna wola. Osobiście wolałem wygodnie.
Jakość zdjęć marna bo aparat się rozjechał, ale co do tego że schludnie/nie schludnie... Nie lubię brudu i wiem jak spałem, więc nie wyrokuj po nieostrych zdjęciach i połówce ledwie widocznego gniazdka.
Mam zdjęcia całego pokoju, gdzie widać, ze było czysto, świeża pościel, dobrze zaopatrzony barek itd itp, etc.
Ze względu na obecność na nich moich córek nie będę ich rozpowszechniał.
Amen.
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 18.01.2011 18:02

Skylogg, nie bierz wszystkiego tak do serca. Jeśli podobało Ci się to ok. Ja też lubię czysto, może nawet być byle-jak ale żeby było czysto.
gonzo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gonzo » 18.01.2011 21:45

rewski
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rewski » 18.01.2011 22:43

No to sobie poczytałem. 8O
Chyba wybiore wiarant autostradą przez Slowenie moja rodzinka nie za bardzo znosi jadze po krętych drogach ,a autostradą jakoś dadzą rade.
Mam tylko jeszcze pytanko .Czy ma ktoś jakiś fajny namiar na nocleg w Austrii pod granicą Słoweńską jadąc od strony Graz ?
emi13214
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emi13214 » 19.01.2011 21:13

Poszukuję sprawdzonego, w miarę spokojnego pola namiotowego na Węgrzech, nad południowym brzegiem Balatonu. Jedziemy z Poznania, pobyt 3 dni nad Balatonem i później przez Bośnię i Hercegowinę do Makarskiej. Może ktoś już jechał taką trasą i nocował gdzieś nad Balatonem po drodze. I jeszcze mnie interesuje cena za nocleg na polu namiotowym dla 3 osób.
emi13214
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emi13214 » 23.01.2011 14:16

Nawiązując do mojego poprzedniego postu, chętnie bym skorzystała z oferty jakichś źródeł termalnych. Podobno w ich pobliżu znajdują się pola namiotowe.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.01.2011 15:18

emi13214 napisał(a):Nawiązując do mojego poprzedniego postu, chętnie bym skorzystała z oferty jakichś źródeł termalnych. Podobno w ich pobliżu znajdują się pola namiotowe.

Proponuję do wyboru

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano 29.01.2011 12:09 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 29.01.2011 11:56

Dla kampingowców polecam kamping terme Ptuj, w cenie noclegu wejściówka na baseny i aqapark (fala, jaccuzi, zjeżdżalnie z pontonami). Byliśmy tam dwukrotnie i wszyscy byli bardzo zadowoleni.
A ja po przeczytaniu postów w tym temcie znalazlam nocleg w Budapeszcie 135/EUR/ 10 osob mieszkanie 70m w centrum a także poszalalam z droga powrotną, Zanka nad Balatonem 110 EUR/10osób w sierpniu.
matrix02
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matrix02 » 29.01.2011 13:16

Fajny hotel w Chorwacji http://www.hotel-stella.hr/
O dziwo rezerwacja z tej strony jest o 20 euro tansza
http://www.booking.com/hotel/hr/stella. ... dbdf8d4,12

za 3 osoby 69 Euro
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odradzamy - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone